Kapitel 1

698 6 1
                                    

Idag! Äntligen! Ridläger skulle börja idag. Jag hade längtat så mycket! Jag skulle dit med min kompis Mira och sen var det ju såklart andra där men dom känner jag inte så mycket.
- Jennifer! Är du klar? Ropade mamma från köket
- Ja, jag kommer!
Jag kollade en sista gång i väskan, det blåa schabraket, handskar, fleece.... japp allt var med! Jag sprang ner till mamma och pappa och sa att jag ville åka. Dom log och sa: Då gör vi det! Vi gick ut till hallen och jag tog på mig mina ridskor och hjälmen. Vi satte oss i bilen och åkte mot ridskolan.

Efter tio minuter var vi framme vid stallet och vi hoppade ut ur bilen. Mamma gick och anmälde mig och jag och pappa stog kvar och tog ut alla grejer ur bilen. När mamma kom tillbaka sa hon att jag skulle gå till min ridlärare Ingela och så skulle hon berätta vilken häst jag ska få. När hon sa det pirrade det till i magen på mig. Jag hoppades så himla mycket på att jag skulle få Pinter. Pappa och mamma följde med mig till Ingela som stog vid anslagstavlan.
- Hej! Jennifer, jag tänkte att du skulle få Amigo!
- Okej, jag blev lite besviken men jag tyckte om Amigo också.
- Jag visste att du ville ha Pinter men han blev tyvärr halt igår så han kommer inte vara med på ridlägret.
- Oj då! Sa mamma och pappa
- Ja, det är väldigt synd men jag är säker på att han blir bättre snart, log Ingela
- Så bra, sa jag
- Du är ju först här så du kan vänta lite tills de andra kommer.
- Okej, då kan vi ju gå tillbaka till bilen och titta så att vi inte har glömt något.
Vi gick tillbaka till bilen och kollade om något var kvar men det var det inte, så jag, mamma och pappa kramades hej då jättelänge. När vi kramats klart satte dom sig i bilen och åkte.
När dom hade åkt gick jag till sjukhagen och där stog Pinter och halv sov.
- Hej, killen sa jag. Han höjde huvudet och gick ett försiktigt steg fram till mig för att titta om jag hade något godis och det hade jag såklart så jag gav honom den. Jag tittade mot parkeringen och såg att det hade kommit fler barn så jag gick bort till Ingela. Jag ställde mig vid anslagstavlan och väntade tillsammans med henne, och tillslut kom Mira.
- Heeej!
- Heeej! Vem fick du? Undrade Mira
- Jag fick Amigo!
- Okej! Jag ska fråga vem jag får, kom!
Jag följde med Mira bort till Ingela och ställde mig brevid dom.
- Hej! Mira du ska få rida Lipton.
- Ja!
- Ni kan faktiskt gå och hämta dom, ni vet vilken hage dom står i va?
- Aa, sa vi i kör
Vi gick in och hämtade grimmorna och sedan gick vi tillsammans till hagen. Amigo är en flugskimmels valack och han är ungefär 150 cm i mankhöjd. Lipton är en svart valack med en liten vit stjärna i pannan, han är ungefär 145 cm i mankhöjd. När jag gick för att hämta Amigo stog han och åt. Men när jag närmade mig så tittade han upp och gick mot mig.
- Hej vännen, sa jag och tog av flughuvan och trädde på den blåa grimman. Sedan gick vi genom hagen och mötte Lipton och Mira som stog utanför hagen. Vi gick tillsammans in i stallet och ställde in dom i boxarna. De andra hade också kommit och var påväg in med sina hästar i stallet.
- Bra! Sa Ingela. Kom så ska vi samlas och prata lite här!
Alla gick ut och ställde sig på gårdsplanen.
- Så! Hej och välkomna till sommarens ridläger!
- Tack! Sa alla
- Idag ska vi först ha lite markarbete på ridbanan och sedan ska vi ha lite teori, sen har ni lunch och lite paus. Efter det ska vi ha bom och sedan är det slut för idag! Om ni är osäkra på när allting börjar hänger det en lapp på anslagstavlan, och som ni kanske vet så kommer vi inte sova över utan ni sover hemma! Låter det bra?
- Jaaaaaa!
- Bra! Då kan ni börja rykta hästarna.
Alla gick in till sina hästar och började rykta.

Efter en halvtimma var alla hästar klara och vi var påväg till paddocken. Vi var 5 stycken barn på Ridlägret, så vi kunde ställa upp på medellinjen med långa avstånd. När alla hade kommit upp på hästarna började vi att skritta i vänster varv i paddocken. Först gick Alma med Pricken, efter henne kom Smilla på Quin, efter henne gick Mira och Lipton, sedan kom jag och Amigo och sist gick Iris och Sam. När vi hade skrittat en stund kortade vi upp tyglarna och värmde upp hästarna lite i trav. Vi red lite vägar så att alla hästar skulle vara med på vad vi gjorde och vara mjuka i kroppen.
- Bra, tjejer! Alma tar täten och vänder rätt upp i trav! Sa Ingela från mitten av paddocken. När vi kände att hästarna var med oss så började vi med lite skänkelvikningar i skritt på rakt spår. Amigo är väldigt känslig för skänklarna så han flyttade sig enkelt för min skänkel.
- Bra! Jennifer! Lite mera driv annars jättefint! När ni kommit ut på spåret tar Iris täten och fattar galopp efter A!
Iris red ut i täten och hon hade lite för mycket fart på Sam så han började skena hela långsidan ner, och det såg såklart Quin som är Sams bästa kompis och började därför också skena.
- Gör halt!! Luta er tillbaka! Sa Ingela medans hon försökte få stopp på de skenande hästarna.

RidlägretWhere stories live. Discover now