Bu Duygu Sana Yeter

70 8 0
                                    

Ahadiyetiyle, velayet sırrıyla, rablık vasfıyla, Allâh ismiyle Kün emriyle ilminde evren içinde evrenleri halkedene kuvveti ve kudreti sonsuz olana sonsuz hamdolsun.
Evvel olan, ahir olan, zahir olan, batın olan “O”dur.Herşey Ondandır,Onadır.
Allâh Rasulu(sav), Habibi, Ahmed ismiyle biricik kıldığı, Muhammed, ismiyle alemlere övdüğü Mustafa ismiyle pak, tertemiz eylediği efendiler efendisi Efendimize yarattığı manalar içinde manalardaki zerreler adedince, binlerce ve sonsuz salatu selam olsun.
O’nun pak tertemiz kılınan soyuna, aline, ashabına ve o güzeller güzeli Tuba ağacının yaprakları olan Ehli beytine ve O’nun kandilleri olan velilerine O’nun imametinde Mirac’da O’na tabi olan bütün Nebiylere, Resullere ve ümmetine selam olsun. Canlar Ona feda olsun. O’nun emri baş üstüne sevgisi canlara şifadır...
Ya Rab, Ona layık olmayı O’na yakin olmayı O’na hizmet etmeyi O’nun tarafından sevilmeyi, sevdiğin ve razı olduğun Selam’a mazhar olan kul olabilmeyi Firdevs cennetine dahil ve de cemâline mazhar olmayı okurlarımıza bizlere ve ümmet-i Muhammed’e nasib eyle.Amin.

İslamiyet bütün dinlerin hakikatlerinin özüdür.Bu dini iftihar tacı olarak başında taşıyabilmek için insanın son derece itina göstermesi gereklidir. Bunun da vazgeçilmez şartı Allâh(cc) Rasulu (s.a.v.) Efendimize iman etmektir. Yani Ona inzal olan şanı yüce Kur’an’a iman etmesi, Ona uyması Kur’an ile ahlaklanması lazımdır. Zira Kur’an iki âlemde de kurtuluşumuzun sebebi ve mutluluğumuzun sermayesidir. Dolayısıyla her İslam’a inanan müslüman ve O’na iman eden mümin için Kur’anı okumak, anlamak ve yaşamak çok önemli.

Şüphesiz ki her ilmin ihtisas sahibi ehlini aramak o ilmi bilmek ve ilimden istifade etmek için en önemli ilk adımdır. Allah’ın tükenmez bir hazinesi olan Kur’ân-ı Kerim’den gereğince istifade temin etmek de, önde gelen din büyüklerinin ve ilim sahiblerinin özellikle Kur’an’ı yani Kün! Ol! ilahi emri ile kurulan kâinatı OKUmak kendisine nasip olmuş yani Kur’an’ı hakikatinden OKUmuş olan alimlerin eserlerini derinliğine inceleyerek tahkik derecesine ulaşmaya ve bilhassa özel bilgiye dayanan bu husustaki çalışmalara bağlıdır. Ancak bunlardan en önemlisi de nasipkâr olmak, yanısıra da Kur’an’dan maddi ve manevi feyz almak arzusunda bulunmak ve gerekli gayreti göstermek elzemdir.

"...Kendi iç alemine ve kendisiyle birlikte namaz kılan meleklere imamlık ettiğinde - ki sahih bir hadiste belirtildiğine göre, namaz kılan kişinin arkasında melekler namaza durduklarından, namaz kılan herkes imamdır - bu kişi için resul rutbesi hasıl olur ve bu rütbe Allah’ın vekili olmaktır.[niyabet]
“Semi Allahu limen hamideh” ( Allah, kendisini öveni işitti ) dediğinde, kendi nefsine ve arkasındaki meleklere, Allah’ın işitmiş olduğunu haber verir ve kendisiyle birlikte orada bulunanlar,
“Rabbena ve lekel hamd” (Ey Rabbimiz, hamd sana mahsustur) karşılığını verirler. Çünkü hiç kuşkusuz Allahu Teala, kulunun diliyle, “Semi Allahu limen hamideh” buyurmuştur (Hadis).
Öyleyse namazın rutbesinin yüceliğine ve namaz kılanı nereye götürdüğüne bir bak!.."
"..El parmaklarını rükû’de açmak ve secdede birbirlerine yapışdırmak sünnettir. Bunlara da dikkat etmelidir. Parmakları açık yâhud bitişik bulundurmak sebebsiz, boş şeyler değildir..."
"...Ayakta iken, secde yerine, rükû’de iken ayaklara, secde de burun ucuna ve otururken iki ellere veyâ kucağına bakılır. Bu söylediğimiz yerlere bakıp da, gözler etrâfa kaymaz ise, namâz, cem’iyyetle kılınabilir. Ya’nî kalb de, dünyâ düşüncelerinden kurtulabilir..."
"...Bu grup, hayvan veya bitki veya cansız da abes bir hareketin olamayacağını bilir.Hükümdarların avcılık yapması ve ihtiyacı olmadığı halde sadece dinlenmek, oyun ve eğlence için avcılık yapanların davranışları da anlamsız hareket kısmına dahildir..."
Bütün amacın yemek, içmek ve arzularının tatmini olmasın.Bunların hepsi amaç değil, Yüce Allah(cc)'a ulaşmak için birer araçtır.Bütün hedefin sana en çok gerekli olana ulaşmak olmalı. Sana en gerekli olan ise Yaratan’ındır. O’nu ara.Her şeyin bir bedeli olur.
Dünya'ya Ahiret, yaratılmışlara ise bedel Yaratan’dır. Dünyayı kalbinden atarsan yerini Hak alır. Yaşadığın günü ömrünün son günü bil, işlerini ona göre ayarla.
"Haberiniz olsun ki Allah katında en değerliniz en çok Takva sahibi olanınızdır."{ Hucurat Süresi/13 }
Bu duygu sana yeter...

...Ismen Duâ ile Selâmetle...

BİR OKU BİN DÜŞÜNWhere stories live. Discover now