Stilul meu

8 1 0
                                    

Astăzi o sa va vorbesc despre stilul meu de a scrie. Pentru ca multi dintre voi mi-ați cerut păreri despre cărțile voastre m-am gândit c-ar fi frumos sa scriu despre anumite părți ale scriitorilor din care fac mai mult sau mai puțin parte.

In primul rand precum artiști desenează în propriul sau stil și scriitori merg pe aceeași idee.
Exemplu: - artiștii au liniile, punctele și curbele pe care le modelează cum vor ei;
- scriitori au modurile lor de a-si exprima sentimentele în lucrările pe care le fac și calea prin care reușesc sa îndrepte situația sau sa o înrăutățească.

In al doilea rand scriitori au mereu o poveste în spatele acelor lucrări. Chiar dacă ideea le-a venit de la un simplu gând murdar sau de la o întâmplare care nu are nici un fel de treaba cu acțiunea cărții.

In ultimul rand acțiunile cărții nu au nici un fel de sens pentru scriitor. Nu mai pentru faptul ca acțiunile personajelor au la baza sentimentele autorului acesta nu își poate înțelege propriile sentimente. In unele cazuri cititorul poate înțelege mai bine povestea, motivul pentru care s-a întâmplat ce s-a întâmplat  și asa mai departe.

Stilul care ți-l alegi ca scriitor nu te definește neapărat pe tine ci mai degrabă telul pe care te-ai decis să-l urmezi. Eu una am atunci când m-am apucat de citit am vrut sa îmi măresc masa vocabularului meu și sincer am fost satisfăcută de rezultat, dar când m-am apucat de scris nu am vrut decât sa îmi las sentimentele afara. Uneori o făceam din plictiseala sau altădată o făceam pentru ca aveam mâncărici pe la degete, dar o făceam și îmi plăcea.

Ca sa faci o carte buna trebuie sa ai elementele speciale. Aceste elemente le ai în personaje. Cum găsești astfel de elemente speciala? Simplu. Te uiți în cele mai populare cărți, filme, anime, seriale și scoți de acolo elementele comune pentru a avea o ecuație reușită.

Dacă mai aveți alte întrebări ma puteți cauta. Vreau sa va rog un lucru atunci când îmi cereți o părere despre cărțile voastre vreau sa aveți și întrebări pentru cum ați putea să vă îmbunătățiți cartea pentru ca altfel răspunsul dat din partea mea nu va fi deloc satisfăcător.

Au revoir! 😘

Crează PamfleteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum