Patová situace

61 8 5
                                    

Dean si chrání hlavu a zapře se, když se mu o záda roztříští barová židle. Otřese se pod náporem nárazu, zatne zuby proti bolesti, rozpřáhne ruce, aby zapátral po zbrani. Se svou pistolí mimo dosah se mu teď hodí cokoliv: prasklý půllitr, zatoulané tágo, zlomená noha židle... To poslední se ukáže jako vyhovující. Prsty sevře roztříštěné dřevo a snaží se otočit a bodnout ve směru svého nepřítele, jenže než úder stačí dokončit, působivě silný stisk mu obemkne zápěstí a vyvrátí ho.

Pravda, plánování se zas tak moc nevěnovali.

První zvěsti o baru v Texasu, který řídili (a kde řádili) upíři i pro ně zněly jako opilecké bláboly, jenže stačilo párkrát zašťourat a bylo to tu. Culebras. Příbuzný upíra pocházející z Mexika a Střední Ameriky. Proražení srdce kůlem by na těhlech sráčích mělo odvést svou práci. Takže se zastavili ve skladu dříví pro zbraně a zamířili na jih.

Dean předpokládal jen menší strkanici. Sakra, tohle přeci měla být rutina, jenže se to nakonec nějak zvrtlo v příliš kontaktní boj a to i přes všechny zkušenosti s čištěním upírských hnízd, co se Samem měli. Plíživý útok v téměř opuštěném baru těsně před úsvitem měla být brnkačka. Co ale Dean neočekával, bylo, že bude odzbrojen a přišpendlen k podlaze, s ústím své vlastní zbraně nacpaným pod bradou. No prdele!

Pronikavě tmavé oči se vpijí do těch jeho, oba dva na sebe zlostně zírají a Dean si uvědomí, že ohrožení je příliš veliké, než aby dál bojoval. Zůstane proto nehnutě ležet.

O takt později se přes bar přenese Samův hlas.

„Sundej ruce z mého bratra nebo nacpu kulku do toho tvého!"

Chlap špendlící Deana k podlaze na něj ještě vteřinu zírá, než otočí hlavu směrem k Samovi. Ten pohyb odhalí vzor vytetovaných plamenů po straně jeho krku a Dean zapřemýšlí nad tím, proč se mu mužova tvář zdá tak povědomá ještě předtím, než obrátí svou pozornost také na Sama. V téměř dokonalém souladu drží jeho bratr dalšího chlapa, tmavovlasého a bledého, přišpendleného oproti baru, s Glockem pevně přitisknutým na jeho hruď. Zbývá pouhá chvilka nad tím se zamyslet, jak Sam přišel na to, že ti dva jsou bratři a proč jeho tvář také vypadá povědomě, než se Dean otočí zpět na svého útočníka. Na mužových rtech se usadí malý, avšak znepokojující úšklebek.

„Kulka mu neublíží."

Samův pohled ztvrdne a zbraň zaboří hlouběji. „Dutá špička. Dřevěné třísky mixované se střelným prachem a to přesně doprostřed jeho srdce. Chceš to risknout?"

Tohle vyvolá záblesk nejistoty. Dean sleduje mužův pohled, kterým znovu skenuje svého bratra. Ten zůstává až divně nevzrušený. „Klid, Sethe. Nic mi neudělá."

„Jestli ty si v klídku a na pohodu, fajn! Jenže tihle sem přišli se speciálními kulkami! A můj alarm se zaktivoval."

Seth a Richie. Tohle znělo také povědomě a najednou si Dean nejasně vzpomene na dva portréty odvysílané v jedné pozdně noční relaci o několik měst dál. „Bylo načase, aby Geckovi narazili na alarm, který nedokážou odpojit. Nevypadáte zase tak mrtvý, jak popisovali ve zprávách."

Dean si tím okamžitě znovu získá Sethovu pozornost. Zbraň se mu zaryje hlouběji do měkkého masa pod bradou. „Yeah, máme se čile k světu. A teď mi, do prdele, řekneš, co jste zač?! Kdo vás poslal?!"

„Zmlkni!" Sam zareaguje dřív, než k tomu dá šanci Deanovi. „Řekl jsem, nech ho jít!"

Za to si od Setha vyslouží další nasupený pohled. „Ty první!"

Patová situace (Supernatural + From Dusk Till Dawn: The Series crossover)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora