11 βήματα να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

686 32 7
                                    

άρε, λοιπόν, αναπνοές και διάβασε προσεχτικά πως θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση:

1. Μάθε να βλέπεις με ακρίβεια τη διάσταση που έχει η κάθε κατάσταση. Μη χάνεσαι σε φόβους και σε αβάσιμες υποθέσεις. Μάθε να τολμάς. Σκέψου ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τις περισσότερες φορές, σου δημιουργείται ένας τεράστιος φόβος που σε κρατά κολλημένο στο ίδιο σημείο. Ένας φόβος για κάτι που δεν γνωρίζεις, όμως, δεν είναι φόβος αλλά οφθαλμαπάτη.

2. Προσπάθησε να δοκιμάζεις, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και κάτι καινούριο. Βάλε το σαν στόχο. Μπορεί να είναι ένα καινούριο χόμπι, ένα project που δεν έχεις τολμήσει ή ακόμα και αν ένα φαγητό που δεν έχεις φάει. Σημασία έχει να εξασκηθείς στο καινούριο για να το πάψεις να το βλέπεις με απειλητικές διαστάσεις.

3. Σήκω από τον καναπέ σου και άρχισε να τρέχεις. Η άσκηση, σε κάθε μορφή της, ενεργοποιεί διάφορες χημικές ουσίες (ενδορφίνες) που σου δημιουργούν την αίσθηση της πληρότητας και της ευεξίας. Το άραγμα, πάλι, και το μιζέριασμα δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν σε τίποτα.

4. Πρόσεξε με ποιους κάνεις παρέα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις βασιλιάς και άλλοι που αρέσκονται να σε υποτιμούν, να σε υποβιβάζουν ή να μη σου δίνουν τη πρέπουσα σημασία. Διώξε, λοιπόν, τους τοξικούς από τη ζωή σου και προσπάθησε να συσχετίζεσαι με εκείνους που έχουν θετικότητα, μπορούν να βλέπουν την ομορφιά της ζωής και πιστεύουν σε εσένα γιατί είχαν τη διάθεση να πάνε λίγο πιο πέρα από την επιφάνεια σου.

5. Κάνε διαλογισμό. Βρες τα δικά σου mantras και μη σταματάς να τα επαναλαμβάνεις. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά κάποιες λέξεις που λέμε και ξαναλέμε πολλές φορές μέσα στη μέρα, καταλήγουν να μας καθοδηγούν. Ποιες μπορούν να είναι αυτές οι λέξεις: πιστεύω, προχωράω, νικάω, ελπίζω, συνεχίζω και ό,τι άλλο κουμπώνει στις πλάτες σου φτερά.

6. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Κάνε μασάζ, άλλαξε χτένισμα, ψώνισε του καινούρια ρούχα, γράψου σε γυμναστήριο. Κάνε ό,τι μπορείς για να του δείξεις ότι τον αγαπάς και ότι τον έχεις για πολλά. Μην τον ξεπετάς ποτέ τον εαυτό σου. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα τέλειο ντους, πρόσφερε του πάντα ένα πλούσιο πρωινό, βάζε του να ακούσει όμορφη μουσική, διάβαζέ του όμορφα βιβλία. Η αυτοπεποίθηση θέλει καλό περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

7. Σταμάτησε να είσαι εσωστρεφής. Στρέψε το πρόσωπο σου προς τους άλλους. Εξασκήσου στην ανθρώπινη επαφή. Βγες από το σπίτι, γνώρισε κόσμο, άρχισε να μιλάς, βρες τον τρόπο να είσαι ευχάριστος, ανακάλυψε τη γλώσσα του σώματος, μάθε να ακούς, άρχισε να παρατηρείς πως είναι οι πετυχημένες σχέσεις.

8. Άρχισε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον εαυτό σου και όχι με τους γύρω σου. Δεν μπορούν ποτέ να συγκριθούν ανόμοια πράγματα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Το μόνο που μπορείς να συγκρίνεις είναι τον παλιό σου εαυτό με τον νέο που αρχίζεις να κατακτάς κάθε μέρα.

9. Επαναπροσδιόρισε τον όρο της αποτυχίας και κατάλαβε πόσο πολύ αποτυχημένος είναι. Τι είναι αποτυχία; Αποτυχία θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μόνο η φυγή. Το να το βάζεις στα πόδια από την ίδια τη ζωή. Ένας άνθρωπος πολεμιστής δε μπορεί να χαρακτηριστεί ποτέ αποτυχημένος. Σταμάτα να σκέφτεσαι όρους με αρνητισμό. Πάψε να λες «μη» και «όχι». Το «ναι» είναι πάντα η καλύτερη αρχή.

10. Εμπιστεύσου τις ικανότητες σου, τις δεξιότητες σου και τα δικά σου συναισθήματα. Μπορεί να μη τα ξέρεις όλα αλλά, πίστεψε με, αυτό συμβαίνει με όλους. Προσπάθησε αυτά, όμως, που ξέρεις να τα ξέρεις καλά για να μη μπορεί κανείς να σου τα αμφισβητήσει.

11. Περίμενε την επιτυχία. Οραματίσου την. Δώσε της εικόνα. Άρχισε να ζεις μέσα από τα συναισθήματα της. Μπες στο πετσί του ρόλου. Θα πετύχεις γιατί επιτυχία είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Και όλα τα παραπάνω μας οδηγούν ακριβώς σε αυτό.

Θα πετύχεις γιατί θα έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου και να του δίνεις μόνο το καλό.


Πάει καλά αυτό το κεφάλαιο μέχρι το επόμενο πολλά Φιλάκια..😘😘😘

Συμβουλές και Τεστ για κορίτσια!! Wattys2022Where stories live. Discover now