» Šiesta «

1.9K 193 33
                                    

Hello! Dnes mám výnimočne voľnejší deň a keďže som taká hrozne šikovná, že som cez víkend túto novelu dokončila, prinášam vám časť na spríjemnenie týždňa ;) Enjoy! :) 


 Cole

Stále som si nebol istý, či je to dobrý alebo zlý nápad, ísť s Giou niekam von, naťahovať túto podivnú situáciu, v ktorej sme sa ocitli. Veď som ju prakticky ani nepoznal, včera mi síce toho o svojom živote porozprávala veľa, hlavne teda, čo sa týka jej nevydarených vzťahov s mužmi, ale nechcel som, aby si myslela, že mi ide o to isté ako im ostatným. Nepopieram, že bola fascinujúca, krásna a po dlhom čase bola prvá žena, ktorá ma úprimne zaujala, no nemohol som si dovoliť zamotať sa do toho.

Mám možno dvadsaťpäť, ale vo svojom živote som mal len jeden skutočný vzťah so všetkým, čo k tomu patrí. Noru som poznal prakticky od malička, už od siedmich sme boli najlepší kamaráti a potom, keď sme mali štrnásť, sme si obaja uvedomili, že v tom môže byť niečo viac. Viem, ako to znie, čo už len štrnásťročné decká môžu vedieť o láske? Ale to, čo som k nej cítil bolo úprimné a chodili sme spolu štyri roky, až dokým sme neskončili strednú a Nora nezahlásila, že sa chce presťahovať do New Yorku, aby mohla chodiť na Kolumbijskú univerzitu.

V tom momente sme si obaja uvedomili, že náš vzťah nikdy nemal trvať navždy, už len preto, že sme boli kamaráti z detstva a začali si spolu iba preto, že sme nikoho iného nemali a boli zvedaví, prečo dospelí narobia toľko rozruchu okolo randenia. Ľúbil som Noru a viem, že aj ona mňa, v istom čase, ale keď prišiel čas myslieť na budúcnosť, na to, ako chceme, aby náš život vyzeral, nemali sme tam jeden pre druhého miesto. Chceli sme rozdielne veci a Nora mi vlastne nikdy ani nepovedala, že chce, aby som šiel s ňou.

Odvtedy som sa akémukoľvek druhu chodenia so ženami vyhýbal. Nora sa presťahovala ešte to leto, čo sme skončili strednú a hoci sme sa rozlúčili a tvárili sa, že sme stále priatelia, obom nám bolo jasné, že je to len pretvárka, že už nikdy nebudeme nič viac ako dvaja ľudia, čo spolu niečo zažili. Vtedy som ešte býval doma a otec si myslel, že naším rozchodom veľmi trpím a potrebujem prísť na iné myšlienky. Ironicky to bol asi jediný krát, čo sa mi do života motal skôr on ako Skye.

Jeho spôsob ako ma rozptýliť bol však úplne príšerný. Keďže mama bola mŕtva už niekoľko rokov a on ako chlap absolútne netušil, ako správne povzbudiť a poľutovať svojho melancholického syna, usúdil, že to, čo potrebujem, je nájsť si nový objekt záujmu. Rozprával mi o dcérach svojich kolegov, aké sú milé a pekné a že by určite boli rady, keby som ich pozval von. Hral sa na dohadzovača a raz dokonca zašiel tak ďaleko, že jedno dievča pod falošnou zámienkou poslal k nám domov, len aby sme sa stretli.

Volala sa Violet a naozaj bola roztomilá, taký ten druh večne usmiateho, pozitívneho dievčaťa, no stratil som štyri roky svojho teenagerského života vo vzťahu s tou istou ženou a pre nič, nemal som v úmysle tak skoro svoju chybu zopakovať. Povedal som to aj Violet, bol k nej otvorený ohľadne toho, čo chcem a ona sa na mňa vtedy len zhovievavo usmiala a povedala mi, že exitujú aj iné druhy vzťahov ako romantické.

Samozrejme, otec si myslel, že spolu zrazu trávime tak veľa času, pretože som sa do nej zbláznil a v momente zabudol, kto je to vlastne Nora. Nemal som to srdce povedať mu, že s Violet to je čisto fyzické, že nám to obom takto vyhovuje – bez záväzkov, bez drámy a zbytočných komplikácii v podobe citov, ktoré nikdy nič dobré neprinesú. Po nejakom čase mi oznámila, že niekoho stretla a začala chcieť niečo viac. A ja? Zaželal som jej veľa šťastia a nič to so mnou neurobilo, keď som ju videl v náručí iného. Koniec koncov, nemiloval som ju.

The Boy Next Door [His Bad Boys Ways #3.5]Where stories live. Discover now