Poglavlje 3

3.7K 71 1
                                    

Nakon što me je sat vremena upozorovala na zabave i momke, moja mama je napokon odlučila da ode. Zagrlila me je i poljubila prije nego što je rekla Noah da će ga čekati u autu.

" Nedostajaćeš mi svakoga dana." - rekao je i nježno me privukao u zagrljaj. Udisala sam miris njegove kolonjske vode, one koju sam mu kupila dva Božića za redom, i uzdahnula. Nedostajaće mi taj miris. " I ti ćeš meni nedostajati ali pričaćemo svakog dana." - rekla sam mu i zagrlila ga još jače. " Voljela bih da si ovdje ove godine." - rekla sam mu i protrljala nos od njegov vrat. Noah je samo nekoliko centimetara viši od mene, ali sviđa mi se to što se ne nadnosi nada mnom. Poljubio me je za rastanak kada je moja mama zatrubila.

Nakon što su Noah i moja mama otišli, raspakovala sam stvari i legla na krevet. Već se osjećam usamljeno, a svakako ne pomaže to što moja cimerka nije tu. Imam osećaj da će dosta vremena biti odsutna. Zašto nisam mogla da dobijem cimerku koja voli da ostane unutra i čita ili uči. Pretpostavljam da bi ovo moglo da bude dobra stvar jer ću imati malu sobu samo za sebe.

Prije odlaska u krevet izvadila sam svoj planer i upisala časove za ovo polugodište i moguće sastanke sa literarnim klubom u koji planiram da se učlanim. Upisala sam i odlazak van studentskog grada sutra da uzmem još par stvari za moju novu sobu. Činjenica da nemam auto će malo otežati stvari, možda bih trebala da potražim jedan. Imam dovoljno para od maturskih poklona, ali jednostavno ne želim da brinem o autu sada. Živim u studentskom gradu tako da ovuda prolazi dosta autobusa. U međuvremenu sam zatvorila planer i zaspala u ruci sa njim.

Sljedećeg jutra Steph nije u svom krevetu. Voljela bih da je upoznam ali ni ne moram 

ako je vrsta osobe koja ostaje napolju celu noć. Možda je jedan od dvojice momaka sa kojima je bila bio njen dečko. Nadam se da je to bio onaj plavi, za njeno dobro. Uzela sam moju torbicu za ličnu higijenu i krenula ka tuševima. Jedna od stvari koje do sad najmanje volim u domu su tuševi, zašto ne može svaka soba da ima svoj umjesto zajedničke sobe za tuševe. Neprijatno je ali barem neće biti spojeni. To sam pretpotsavljala dok nisam stigla do vrata, na 

znaku su stajale dve figure, jedna muška i jedna ženska. Uf. Momci u sobi za tuševe, to će biti neprijatno. Moraću da namjestim alarm i da se istuširam dosta ranije kada će nadam se biti prazna.

Vodi treba previše vremena da se zagrije i ja umišljam da će neko povući tanku zavjesu koja odvaja moje golo telo od sobe u kojoj su oba pola. Svi su izgledali komotno bez obzira na to što ne bi trebali da budu. Život na fakultetu je do sada bio čudan. Tuš kabina je mala, sa strane je mala vješalica na koju sam okačila stvari dok sam se tuširala. Moje misli su odlutale do Noah i mojih prijatelja kod kuće, bila sam rastrojena kad sam se okrenula i moj 

lakat je udario o vešalicu, moja odeća je pala na mokar pod. Voda je nastavila da pada po njoj, potpuno je kvaseći.

" Mora da se šališ !" - zastenjala sam. Isključila sam vodu i omotala peškir oko sebe. Grabeći svoju tešku, natopljenu odjeću požurila sam niz hodnik, očajnički se nadajući da me niko neće videti. Stigla sam do sobe i gurnula ključ unutra, odmah se opuštajući dok se nisam okrenula i vidjela kovrdžavog momka raširenog na Stephinom krevetu. 

After - PrijevodWhere stories live. Discover now