5

6.3K 225 55
                                    

Medya: Onur Kara

Şu evde sabahları niye uyuyamıyorum acaba. Durun ben söyleyeyim beni rahatsız edecek üç belalım var. Biri psikopat şerefsiz babam, ikincisi baş belası ikizim Efe, bir diğeri ise sapığım Enis. Kapı yumruklanmaya devam edince üşenerek yattığım koltuktan kalktım. Kapıyı açtığımda Efe'yi görmeyi beklemiyordum. Şaşkınlıkla gözlerim büyüdü. Kelimeler zorlukla ağzımdan çıktı.

'Efe.'

'Furkan.' Ağzı kulaklarında bana bakıyordu.

'Bu ne biçim misafirperverlik-' Cümlesini bitirmesine izin vermeden sarmaladım bedenini. Kolay değildi, evden kovulduğumdan beri göremiyordum. Piç, hayatımda tek değer verdiğim insanı görmemem için elinden geleni yapmıştı.

'Furkan, biraz daha sıkarsan boğulacağım.' Gözlerimi devirdim. Zevzek. Kollarımı serbest bırakıp içeri girmesini bekledim.

'Nasıl gelebildin?' Suratı piçimsi bir gülüş oldu. Kim bilir yine ne yaptı.

'Şey eve erkek atmış olabilirim.' Ben onu bile yapamadım. Gözlerim yaşlı. Bir dakika Efe eşcinsel değil ki.

'İyi de sen eşcinsel değilsin ki.' Ayaklarını masaya uzatıp sırıtarak başını salladı.

'Eheh eşcinselim.' Yok artık. Hangi ara bir erkeği beğendin de eşcinsel oldun. Ensesine vurdum.

'Hayvan, benim niye haberim yok.' Eliyle ensesini tutarken konuştu.

'Her şey yeni gelişti zaten.'

'Efe sinirlendirme beni, adam gibi anlat şunu.' Oturduğu yerde dikleşerek konuşmaya başladı.

'Aslında pek bir olay yok. Uzun bir zamandır zaten erkeklere ilgi duymaya başlamıştım. Fakat ihtimal vermedim. Bir ay önce kendimi test etmek amacıyla gay bara gittim. O gün biriyle birlikte oldum ama kim olduğunu bilmiyorum. Onunla birlikte olurken kendim gibi hissettim. Şimdi diyeceksin 26 yıldır ancak mı anladın. Anlamam zaman aldı.' Oda benim gibi acı çekmişti. Fakat anlamadığım bunca zaman bana neden söylememiş olduğu.

'Bana neden anlatmadın.' Burukça gülümseyerek bana baktı.

'Eşcinsel olduğunu söyleyince kendini herkesten soyutladın. Benimle bile konuşmadın. Ailemizin seni kovacağını biliyordun ve tahminin doğru çıkması seni üzdü. Sen bu kadar dağılmışken gelip de derdimi anlatamazdım.'

'Peki yanıma nasıl gelebildin.'

'Hah o tam bir fiyasko. Dün babam yanına geldiğinde evde kimse yoktu. Ben de fırsattan istifade eve erkek attım. Hep bar köşelerinde olmuyor ki canım.' Dedi kahkaha atarak.

'Sonuç olarak beni yakaladı ve evden kovdu. Bende valizimi kaptım geldim.'

***
Öldürücem seni Efe! Arabanın bagajını açıp baktığımda dört tane valiz görmeyi beklemiyordum.

'Evi alıp gelseydin Efe. Öküz insan. Hadi kaslıyımda dördünü neremle taşıyacağım.' Kendi kendime konuşurken enseme vuran sıcak nefes konuşmamı böldü.

'Yardım lazım mı?' Arkamı döndüğümde Enis'le burunlarımız birbirine değdi. Çok yakındı. İki çift kahverengi göz birbirine kenetlenmişti. Gözlerimi ondan ayıramıyordum. Kalbim neden bu kadar hızlı atıyordu. Ya bedenim neden ateş gibi yanıyordu. Yoksa tahmin ettiğim şey mi oluyordu. . .

Deli DivaneWhere stories live. Discover now