DE CE TRISTETEA RESPIRA?

6 0 0
                                    

  Femeia gatita parca pentru o nunta se plimba agale pe strazile pietruite ale Parisului. Incantarea si entuziasmul asemanator cu al unui copil in ziua de Craciun i se citea pe chipul fardat,in timp ce "insotitoareaei urma sa explodeze.

- Margaret, cand ai de gand sa incetezi in a ma mai calca pe nervi?

Femeia se intoarse spre ea, afisand una dintre cele mai amuzate fete posibile.

- Oh, draguto, dar cine ti-a permis sa mi te adresezi la pertu ? Pentru tine sunt domnisoara Margaret.

Angela stranse din pumni exasperata.

"Suntem surori, si tu asa ma tratezi? Scorpie mica si nerusinata ce esti! De nu m-ai plati binisor, jur ca te-as lasa ca ultimul om si mi-as vedea de drum."

- Mai usor, surioara, ca iti lasi semne. adauga Margaret, fluturandu-si scurt parul cu o miscare de pisica.

Bruneta simtea cum deja ajungea la capatul puterilor. O noua senzatie ii acapara simturile, facand-o sa strambe din nas. Avea acel instinct animalic, acea apucatura feroce (ce numai in imaginatia sa avea curajul sa o arate) de a taia in carne vie. Tremura de furie, inghitind in sec de nenumarate ori.

Si cel enervant era ca mirobolanta ei sora se prefacea ca nu o vede. Cum facea mereu, de altfel.

   **

Se sprijini de un perete, gafaind. Pantofii o omorau de vie iar costumatia specifica de secretara deja se agatase in cateva locuri.

- Unde naibii mai e si femeia asta? suiera Angela furioasa.

Respira sacadat, ce pe narile semi-dilatate. O cautase peste tot, dar ea... De negasit! Margaret se ratacise - probabil - de sora ei mai mica aidoma unui pui de gaina tamp.

Cum ajunsese in acea situatie? Nici ea nu stia? Singurul lucru cert era ca acceptase ca o proasta(ma rog, fusese mai mult sau mai putin obligata sa vina) sa stea dupa fundul sefei ei/ sora  sa in timp ce aceasta se distra cu iubitul ei (un mare milionar) in Paris( orasul dragostei).

" Pun pariu ca iubitelul ei este vreun bosorog ramolit care ii face toate poftele." se gandi Angela cu pizma incoltind in suflet.

Se chinuise toata viata ei sa castige o paine din nimicul castigat la fast food-ul la cate lucra de ani buni, in timp ce minunata sa sora actionaae destept si josnic in acelasi timp: isi luase un amant fidel si putred de bogat care i-a daruit o intreaga firma de cosmetice. Iar Margaret, femeie fatarnica, l-a lasat de izbeliste dupa ce tpate actele au fost definitizate.

  - Bu-hu! se auzi deodata vocea inconfundabilei Margaret. Scuza-ma,scumpo,am vazut o cravata incredibila pentru Andrew, si nu m-am putut abtine! A trebuit sa i-o cumpar! Doar nu puteam sa merg cu mana goala, nu?

"Daa, cu mana stanga goala iar cu mana dreapta duduind de cadouri." se copilari Angela.

- Marg... Domnisoara Margaret, va rog frumos ca data viitoare sa ma anuntati si pe mine unde plecati ca sa va pot insoti (si ca sa nu te mai caut prin tot Parisul).

Sora ei, frumusica si tampita din nastere, incuviinta debusolata. Parul auriu, ochii verzi-caprui, buzele pline si nasul micut , toate aceste trasaturi se potriveau perfect pe chipul rotunjor, usor rumenit.

- Bun! Ne cazam? intreba Angela, terminata.

- A, da. Taxiii!

**

Angela exclama surprinsa la vederea hotelului. Era atat de frumos! Un adevarat paradis.

Nu era genul de femeie obisnuita cu luxul, spre doferenta de sora sa. Cosidera ca "atata timp cat am un acoperis deasupra capului si o paine buna pe masa, ma simt realizata."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 04, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

De ce tristetea respira? Where stories live. Discover now