Ziua cea mare

1K 28 2
                                    

Intr-o zi, pe cand al doilea fiu a lui Harry implinise 11 ani el fusese acceptat la Scoala de Vrajitoare si Vrajitori Hogwarts.

Venise si ziua in care Albus a pus piciorul pe peronul noua si trei sferturi. Acel peron îi duceau pe tineri vrajitori la Expresul de Hogwarts (trenul vrajitorilor, cu care tineri vrajitori mergeau cu el la scoala).

Cand, Harry si Albus trecusera prin peretele care despartea peroanele 9 si 10 de peronul 9 si 3/4, din gara King's Cross, ei mersesera catre tren ca Albus si James sa poata intra in tren. Dar, cand ajunsesera aproape de intrarea in tren, Albus se opri sa-si 'lege sireturile'. Harry si Ginny se uitase inapoi dupa Albus, iar Harry ii facuse semn din cap la Ginny ca 'se va duce el sa vorbeasca cu Albus', iar Ginny intelese.

Harry: "Ce-ai patit?"
Albus: "Nimic."
Harry: "Haide, mie poti sa-mi spui orice. Doar sunt tatal tau."
Albus: "Tata, eu nu vreau sa merg la Hogwarts. Daca voi fi repartizat la Slytherin?
Harry: "Albus Severus Potter. Numele tau vine de la doi mari vrajitori care mi-au schimbat viata, si unul dintre ei m-a ajutat sa-mi vad parintii desi ei sunt morti, iar celalalt a si cunoscut-o pe mama mea si era din Slytherin. Si, Albus, sa sti ca oriunde vei fi repartizat eu si cu mama ta vom fi mandrii de tine si stiu ca vei ajunge un mare vrajitor. Te vei descurca de minune la Hogwarts. Iar acum haide ca va pleca trenul fara tine. Ok?
Albus: "Ok. Haide sa mergem."

Dupa ce isi terminasera conversatia, Harry il condusese pe Albus catre tren, dar inainte de a se instala in tren, Harry il luase pe Albus in brate. Pe fata lui Albus se ivii o lacrima, semn ca ii va fi dor de parintii lui.

Harry Potter si Copilul BlestematWhere stories live. Discover now