Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla...

50 0 0
                                    

Anadolu'nun bağrından çıkmış, "İ'lâ-yı Kelimetullah" diyen gönül erleri Alperenler ve değerli okurlar; Allah'ın selamı, bereketi ve mağfireti üzerine olsun.

Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun (rahmetullahi aleyh) diliyle: "Çeçenistan'ı unutmak; insanlıktan vazgeçmek, aynaya bakamamak demektir. Yaşasın Bağımsız Çeçenistan! Yaşaşın Birleşik Kafkasya!" diyelim evvela...

Bu yazımda, imanın küfre karşı verdiği mücadelenin benliğinde müşahhaslaştığı, "La ilâhe illallah!" seslerinin susmadığı, bileğindeki nabız atışını, yüreğindeki kalp atışıyla akord etmiş kahramanları ve zikir meclislerinin cihad talimgâhlarına dönüştüğü bir coğrafyayı konu alacağız. Çeçen Cumhuriyeti'nin siyasal devlet yapısı sorunları üzerine mütalaa etmek yerine, İslâm dünyasının kahramanlarının, İslâm şecaatinin ne olduğunu bizatihi yaşayarak gösteren Çeçen mücahitlerin çelikten imanına ve mücahedesine bir nebze tanıklık edeceksiniz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi de anmış olalım. Cenab-ı Allah onlardan razı olsun; davaları davamız, gittikleri yol yolumuzdur.

"Grozni'den çıkılırken mücahitlerin etrafı tamamen çevrilmiş. Mayınlı bir alandan geçilmesi gerekiyor fakat bu mayınlı alandan geçilirken çıkış çok enteresandır, göz yaşartıcı bir çıkış vardır... Mücahitler biliyorlar ki, Rus işgal güçleri başkent Grozni'nin etrafına mayınlar döşemişlerdi. Çıkış için bir koridor açılması lazımdı. Mücahitler yan yana, ikişer ikişer dizildiler ve mayınların üzerinden yürüyüp gittiler... Mücahitler mayınların üzerine basıyorlar, parçalanıyorlar. Bu sefer arkadaki arkadaşları ilerliyor. Öndeki iki kişi ölüyor, arkadan iki kişi daha geliyor. Böylece mayınlı alanı geçiyorlar... Çıkış için bir koridor açılıyor fakat bu süreçte tam 86 Mücahit o mayınlı alandan, bir önceki arkadaşının öldüğünü gördüğü halde, bir dakika sonra öleceğini bildiği halde mayının üzerine basarak ve parçalanarak arkadan gelenlere yol açıyor ve geride kalanların Grozni'den çıkabilmesini sağlıyorlar. Bu sırada Rus işgal güçleri diyorlar ki: 'Biz her tarafı çevirdik, buradan kimse çıkamaz...' işte bu mantığı kimseninin çözmesi mümkün değil. Yani siz biliyorsunuz, birkaç saniye sonrasında öleceksiniz fakat o mayınların üzerine basıyorsunuz..."

Sözlerimi fazla uzatmadan, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin (kaddesallahu sırrahu) şu kıymetli vecizleriyle bitirmek istiyorum: "Zaman gösterdi ki: Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil."

Dünyanın her yerinde "İ'lâ-yı Kelimetullah" mücadelesi vermiş ve vermekte olanları rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Allah'ın (cc) selamı üzerinize olsun.

Yaşasın Bağımsız Çeçenistan! Yaşaşın Birleşik Kafkasya!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 15, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

BARUT ve CİHADWhere stories live. Discover now