Erken Nazi Yıllar

60 5 0
                                    

1919 yılının baharında, bir maceracı-asker yardımı ile Münih’te ordusunda bir siyasi subay olarak istihdamda bulundu. Hitler hızla bu partinin en popüler ve etkileyici konuşmacı ve propagandacısı olarak sivrildi. Eylül 1919 yılında Alman İşçi partisi, milliyetçi, anti-semitik ve sosyalist grup toplantısına katıldı. Nasyonal Sosyalist Alman İşçi partisinin Führer (lider) (NSDAP), Nazi partisinin resmi adı haline geldiği 1921 yılın Nisan ayında ile yaklaşık altı bin dramatik üyeliği arttı.

İlerleyen yıllarda zayıf ekonomik koşullar partinin hızlı büyümesine katkıda bulunmuştur. 1923 yılı sonu itibariyle, Hitler’in yaklaşık 56.000 üye ve daha birçok sempatizanlarının bir aşağıdaki güvenebileceğini ve Bavyera ve Alman siyasetinde güç olarak kendini kabul ettirdi. Hitler Berlin hükümetinin kendi devrilmesini sahneye kriz koşullarının kullanmayı umuyordu. Bu amaçla işbirliği muhafazakâr-milliyetçi Bavyera hükümeti zorlamak için 8 Kasım 1923 yılında, Nazi Beer Hall putsch’te “Berlin’de Mart” sahnelendi. Girişimi ancak başarısız oldu. Hitler ihanet (kişinin ülkeye karşı yüksek suçlardan) için çalıştı ve Landsberg eski kalede bir yıl hapis yerine hafif hapis cezası verildi.

Bu siyasi strateji ve taktik Hitler’in temel fikirlerini olgunlaştırdı. Bu hapis sırasında oldu. Temyiz çok kaybetmiş partisinin, yeniden düzenlenmesini planladı. Serbest bırakıldıktan sonra, Hitler Nazi hareketinin ve devletin merkezi olmaya devam edildi.

Adolf HitlerTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang