RİSALE NEDİR?

432 19 9
                                    

Risale-i Nur Külliyatı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Risale-i Nur Külliyatı

Bediüzzaman Hazretleri'nin Isparta'nın Barla Kasabası'na sürüldüğü 1926 yılından itibaren 23 sene içinde Kur'an'dan gelen ilhamlarla yazdığı ve yüz otuz risaleden oluşan manevî bir Kur'an tefsiridir.

Birkaç asırdır batı kaynaklı dinsizlik fikirlerinin, Müslümanları da etkilemesi sebebiyle, İslam dünyası maddi manevi büyük bir gerilemenin içerisine düşmüştür. Bunun neticesinde, İslam toplumlarında birlik beraberlik dağılmış, iman zayıflamış, İslam ahlakı bozulmuş ve Müslümanlık şuuru oldukça zedelenmiştir.

Bediüzzaman Hazretleri, bütün bu dertlerin ana kaynağını, "imanın zayıflaması" olarak teşhis etmiştir. Bu yüzden bütün ömrünü imanın ispatına ve iman hastalığının tedavisine vakfetmiştir.

Bu sebeple, Risale-i Nur Külliyatının ana konusunu iman hakikatlerinin ispatları oluşturur. Risale-i Nur, Allah'ın varlığı ve birliği, ebedî ahret hayatının muhakkak geleceği, Kur'an'ın Allah kelâmı olduğu ve Hz. Muhammed (sav)'in hak Resullulah olduğu gibi pek çok iman esaslarını akılda hiçbir şüphe bırakmayacak açıklıkta, hatta en inatçı dinsizleri dahi susturacak bir kuvvette, Kur'anî bir metotla ispat eder.

Ayrıca; ibadet, sünnet, güzel ahlak gibi konuları, bunların neler olduğundan ve nasıl yapılacaklarından ziyade, neden yaşanması gerektiğini son derece ikna edici ve uygulamaya şevklendiren izahlarla ispat eder. Çünkü bunların nasıl yapılacakları zaten biliniyor ve kitaplarda mevcuttur. Önemli olan insanların bunlara inanması ve yaşamaya azmetmesidir. İşte Nurlar, bu noktaya hizmet etmektedir.

Kısacası Risale-i Nur, bütün iman ve Kur'an hakikatlerini, sarsılmaz delillerle ispat ederek çok kuvvetli bir imanı insanlara kazandıran ve tam sünnet-i seniyye üzere bir şuur ve yaşayışı temin eden manevî bir Kur'an tefsiridir. (http://www.risaleonline.com/soru-cevap/bediuzzaman-kimdir-risale-i-nur-nedir)

buraya risalei nur külliyatı' ndan14 adet kitap geçir(yor)miş bulunmaktayım.

-Mektubat

-Lem'alar

-Asa-yı Musa

-Emirdağ Lahikası    

-İşaratü'l İcaz    

-Kastamonu Lahikası    

-Mesnevi-i Nuriye   

 -Sikke-i Tasdik-i Gaybi   

 -Sözler    

-Şualar    

-Tarihçe-i Hayat  
buraya
- İman ve Kültür Muvazenleri    

-Muhakemat     

-Barla Lahikası    

 * (Resimde 14 tanesi yok, çaktırmayın asdasd) *

BİR TAVSİYE Risale okurken çok fazla kelime anlamına bakmamak gerekir. her kelimenin anlamına bakarsak yorulur, odaklanma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.  

BİR TAVSİYE=   Risale okurken çay içmek güzeldir ;) ♥♥♥

BİR ÖZÜR

arkadaşlar kusura bakmayın . kelimlerin anlamları konusunda bazı aksaklıklar çıktı.  o yüzden lügat kısmını başka bir kitaba yazmak zorundayım.  af buyurun...

RİSALE-İ NUR KÜLLİYATIWhere stories live. Discover now