Kurucu Titan

12.4K 132 66
                                    


Kurucu Titan (Founding Titan, Shiso no Kyojin), bütün titanların atasıdır, ilk titandır. Kurucu Titan'ın gücüne, ilk olarak ''Ymir Fritz'' sahip olmuştur. Ymir Fritz, 1820 yıl önce, şeytanla anlaşma yaparak Titan gücünü çıkarmıştır. 

Eski tarihin bir konusu olan Ymir'in, kim olduğu hiç kimse bilmez. Ancak, Frieda (Historia'nın ablası) Historia'ya Ymir'den bahsederken, onu sürekli ''Başkalarını düşünen, hanımefendi birisi'' olarak tanımlar. Eldia halkı da, Ymir'i büyük bir saygıyla över; Marley halkı ise, onu ''Şeytan'ın piyonu'' olarak görür. 

Kurucu Titan'ın gücünü, Ymir'den sonra sırasıyla; Kral Reiss, Uri Reiss ve Frieda Reiss devralmıştır.

845 yılında, Grisha ile Frieda'nın savaşını, Grisha kazanmıştır ve bu sayede Kurucu Titan'ı, Reiss ailesinden çalmıştır. Grisha daha önceden sahip olduğu Saldırgan Titan (Rogue Titan, Shingeki no Kyojin) ile birlikte, Kurucu Titan gücünü oğluna (Eren Jaeger) bırakmıştır.

Yani, şu anda Kurucu Titan, Eren Jaeger'dır.

Kurucu Titan'ın Özellikleri

Koordinat gücü. 

Koordinat nedir? Titanları kontrol etme gücüdür. Koordinat gücünü, bir önceki bölümde ayrıntılı bir şekilde açıklamıştım.

Kurucu Titan'ın bir diğer gücü ise, ''Anı Manipülasyonu''dur. Kurucu'nun gücüne sahip olan herkes, bütün Eldia'nın, ya da gücü olsa bile tüm nüfusun hafızasını silebilir. Eldia halkının, titanlar ile ilgili pek bir şey hatırlamamasının sebebi, bu güçtür.

Kurucu Titan'ı; yalnıca Reiss ailesinin bir üyesi, ya da eski bir Fritz ailesinin üyesi, tam olarak kullanabilir. Frieda bir Reiss olmasına rağmen, bu gücü kullanmayı bilmemektedir. Eren Jaeger ise, bir Reiss olmamakla birlikte gücü kullanmayı da bilmemektedir.

Attack on Titan - Titan Shifters | TitanlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin