İLK OLAY

302 124 115
                                    

Kafeden çıktıktan sonra direk eve gelmiştim. Şimdi yatağımda oturmuş Kıvanç' ın bana anlattıklarını düşünüyorum. Okulda genelde onlarla takılırmış. Çocukların isimlerini de söyledi. Benimle alay eden çocuğun adı Semih' miş. Diğer çocuğun adı Bora, yanlarında ki kizlardan sarışın olanın adı Nil, diğer kızın adı Cansu ve bana ismini söyleyen Mira.

Uyumam  gerektiğini hatırlayıp yatağıma uzandım ve kendimi yarın ki okul gününe hazırlamaya çalıştım.
=============================
Sabah telefonumun sesiyle uyandım. Kıvanç  beni alacağını söyledi. Bu yüzden rahatım. Lavaboya girip rutin işlerimi hallettim. Okul kiyafetlerimi giyip aynada kendimi süzdüm. Siyah etek, beyaz lakos ile uyumlu duruyordu. Saçımı tarayıp düzleştirdikten sonra açık bıraktım.  Makyaja ihtiyaç  duymadığım için yapmadım. Çantama birkaç kitap atıp aşağı kahvaltıya indim.

Annemle masada oturmuş okul hakkında konuşuyorduk. Okul bi arkadaşının okuluymuş. Özel Demirkıran  Lisesi. Dışarıdan korna sesi gelince Kıvanç' ın geldiğini anlayıp dışarı fırladım.

Kıvanç arabasına yaslanmış siyah kot pantolonu ve beyaz lakosu içinde yine yakışıklı duruyordu. Beni görünce gülümseyip

" Günaydın  prensesim" dedi.
Bende gülümseyip

"Günaydın prensim" deyip arabaya atladım.Kıvanç şöför koltuğunana geçip  arabayı okula sürdü.

Okul bahçesine girdiğimizde bankta oturan Nazlıyı farkettim .Kıvanç'a dönüp

" Ben Nazlı' nın yanına gidiyorum" dedim.

Kıvanç' ın yüzünde anlayamadığım bir ifade oluştu. Bana dönüp

"Bizimle takıl bence. Bak karşı kamelyada bizim grup oturuyor" dedi. Karşı kamelyaya bakıp oradakilere baktım. Kendi hallerinde konuşuyorlardı. Kıvanç'a dönüp.

"Sen git ben Nazlı'ya bakıp yanınıza uğrarım" dedim.Çabuk gelmemi söyleyip gitti. Bende Nazlı'ya doğru ilerledim. Yanına varıp

" Günaydın, naber?"dedim. Bana bakıp güldükten sonra "günaydın" dedi. Nazlı'yla biraz sohbet ettikten sonra kıvanç'ların yanına gitmek için ayağa kalktım. Nazlı bana bakıp

"Onlara fazla güvenme Mavi"dedi.
Ne dediğini anlamasamda kamelyaya doğru gittim. Yanlarına varıp

" Selam" dedim. Bora denen uyuz hariç hepsi gülümsedi. Adının Nil olduğunu öğrendiğim kız

"Otursana bizde seni bekliyorduk" dedi. Tebessüm edip yanlarına oturdum. Bana genel şeyler hakkında tavsiyeler verip bilgilendirdiler. Hoş kişilere benziyorlardı yani Nazlı'nın  ne demek istediğini anlamadım. Ama şu Bora denen kibirli bana bakıp bakıp durduğu halde tek kelime etmedi. Semih bir anda ayağa kalkıp

"Hadi sınıfa gidelim ders başlar birazdan" dedi. Kıvanç ayağa kalkıp alayla güldü.

"Tabi derse girelim. Beyimiz çok ders dinliyor sanki" deyip okula yürümeye başladı. Herkes ayağa kalkıp onu takip etmeye başladı. En son Bora ve ben kalmıştık. Bora ayağa kalkıp

"Arkadaş olarak doğru kişileri tercih etmelisin. Nazlı'ya fazla güvenme" deyip yürümeye başladı. Ne oluyordu anlamadım. Herkes birine güvenmememi söyleyip duruyor. Kafam  tamamen karıştı.

Fazla düşümmemeyi karar verip okula yürüdüm. Okulun ilk günü sıkıcı geçmişti. Hatta bazı dersler boş geçmişti. Şu an son dersten önceki tenefüsteydik. Bu grubu sevmiştim. Fazla cana yakın davraniyorlardı. Nazlı fazla yanıma gelmemişti. Sanırım araları bu grupla açık.

Kıvanç'ın ağzından

Okul günü sıkıcı geçiyordu. Dördüncü tenefüste Can yanımıza gelip bizi kışkırtmaya çalışmıştı. Bora'yı zor tutmustuk. Can bizim okula ilk başladığımız zaman sürekli olay çıkartmaya çalışmıştı. Bora'nın  kardeşinin adını okulda çıkartmıştı. O günden beri Can'la  kavgalıyız.

Şu an son tenefüsteydik. Kızlarla oturmuş kantinde bi şeyler içiyorduk. Kantinin girişinden gelen Can'ı farkettim. Benimle göz göze gelip bu tarafa doğru yürüdü. Karşımızda durup herkes üzerinde göz gezdirdi. Mavi'ye uzun uzun bakıp durdu.

" Can sırası değil şimdi git buradan " dedim. Bana bakıp

"Sizin için gelmedim. Mavi'ye selam vereyim dedim." Diye yanıtladı.

Bora Mavi'ye şaşkınlıkla bakıp

"Onu tanıyor musun?" dedi. Mavi Can'a bakıp ardından hepimize hitaben

"Arabam bozulduğu zaman yardımcı olmuştu"diye cevapladı. Can Mavi'ye bakıp

"Geçmişimizi ne çabuk unuttun Mavi'cim" dedi. Ben öfkeyle kalkıp     karşısına durdum. Sinirle gülüp

"Unutmak nasıl olurmuş göstereyim" dedip kafayı çaktım. Can öfkeyle kalkıp gözüme yumruğunu savurdu ancak bir el yumruğu havada yakalayıp aynı hızla gözünün ortasına çaktı. Bora bana bakıp sırıttı ardından Can'a bakıp

"Şimdi gidebilirsin" dedi. Ardından arkasına  dönüp şok olmuş gibi bakan Mavi'ye yaklaşıp

"Bir daha anunla muhattap oynayacaksın" dedi. Yüksek sesle bağırıp "dağılın artık" dedi.

Zilin  çaldığını duyunca hepimiz sınıfa doğru ilerledik.
  ============================
Vote  ve yorumlarınızı  eksik etmeyiniz...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 13, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mavi DüşlerWhere stories live. Discover now