Bölüm 1

220 8 2
                                    

Şana aşağıdan gelen sesleri duyarak merdivenlerden indi.Kahvaltının hazırlandığını görünce babaannesine doğru adımlarını attı.Arkasından sarıldı.

"Günaydın Fadime sultan bakıyorum da hemencecik hazırlatmışsın sofrayı.Ee babamlar kalkmadı mı bakıyım "

"Günaydun kizum.Erkencisun bakiyrumda"dedi öperken tatlı torununu.

Merdivenlerden gelen ayak sesleriyle oraya doğru döndüler.Anne ve babasını görünce onlarla da selamlaştı.Sofraya oturduklarında Babası sıkıntılı bir nefes verip konuşmaya başladı.

"Güzel kızım seninle konuşmak istediklerim var."

"Babacım yine dokturluğum hakkında ise çalışmak istiyorum lütfen.Hem Trabzon bizim memleketimiz.Amcamlar dedemler zaten orada yaşıyor.Zorlanmam yani.Hem bu konuları bırakın da hani bugün pikniğe gidecektik"

Şana'nın babası Dursun olanları nasıl söyleyeceğini bilmiyordu gül kızına.Akşam söylemesinin daha uygun olacağını düşündü.

"Tabi ki gideceğiz gül kızım.Hadi hazırlan bakalım."

Şana hazırlanmak için odasına gitti.Kıyafetlerini giyindikten sonra aşağı indi.Şana hadi siz hazırlanmayacak mısınız deyince ayaklandı büyükler giyinmek için.Şana ise mutluluktan uçuyordu adeta.Tüm hayalleri gerçekleşmişti.Artık yavaş yavaş kendi ayakları üzerinde duracaktı.

"Hadi gül kızım arabaya geç ağabeyinle yengeni aradık onlarda geliyorlar."

"Tamam babacığım."

Arabaya yerleşip yola çıktılar.Arabada hafif kemençe çalıyordu.Şana anlamıyordu garip ürkütücü bir sessizlik vardı.Genç kız anlayamıyordu.Ama sorgulamıyordu da.Araba hafifçe durduğunda hep beraber indiler.Şana hemen etrafında döndü.Temiz havayı ciğerlerine çekti.Araba sesiyle arkasını döndü.Abisi yengesi ve yeğeni geldi.Küçük kız arabadan inip hala diye bağırdı.Şana kollarını açtı hemen küçük yeğenine.Küçük yeğenini öptükten sonra küçük kız koşarak babaannesinin yanına gitti.

"Cül kizum hayde cel bakayim buraya da "dedi babası.

"Celdum babaciğum "diye cevap verdi Şana.

Babasının elinde uçurtmayı gördüğü an çok heyecanlandı genç kız hemen sarıldı babasına.Ardından beraber uçurmaya başladılar.

Ardından beraber uçurmaya başladılar

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Baba kız çok mutluydular.Uçurtma uçurduktan sonra ailece yemek yediler.Çocukça eğlendiler.Hatta bir ara babaannesi bile kalkıp onlarla oynamıştı.

Havanın kararması ile hepsi ayaklandılar.Eşyalarını toplayıp arabaya yerleştiler.Eve gidince herkes odasına dağılırken babası Şana'ya aşağı inmesini söyledi.O da onaylayıp odasına çıktı.Kıyafetlerini giyip aşağı indi genç kız.Babası düşünceli bir halde elleri alnında oturuyordu.Şana'yı görünce elini koltuğa vurdu.

KADERİN YAZGISIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin