Tanrı

19 0 0
                                    


  Saygı değer tanrı. Şuan ki ulaşabildiğimiz kaynaklar 4300 ün üzerinde sana, sizlere inanış adı altında bir kısım hikayeler anlatılmakta biz insanlar tarafından. Son bin kaç yıl içerisinde senden geldiği söylenilen 4 büyük kitaptan günümüzde sadece bir tanesi kutsal sayılmakta. Müslümanlık ile diğer dinlerin ve kitapların bir hükümlülüğü kalmamış iken %23' lük müslüman sayısı 4299 din ve inanışı hiçe saymakta.


%23' lük sayı da biz insanlar tarafından geliştirilen kimlik ve sonrasında seçim hakkı verilmeden yazan dini görüşteki islam yazısı. Senin gözünde ki sayı nedir hiç fikrim yok daha fazlası olduğunu düşünmüyorum ama daha azı olduğuna da eminim. Neyse bu senin problemin.

4300 kere sen insanlara bazen kendini, bazen yaptıklarını anlattın. Birileride çıkıp 4300 inanışın 4200 ü tanrının düşmanları, insanların hayal gücü ile ortaya çıktı. Evet bunu diyeceklerdir, buna izin vereni düşünmeden. İnsanların gerçekten aptal ve muhtemelen melekleri, cinleri, hüddamları ve nicesini yaratırken bize özendiğinden daha fazla özendiğin kuşkusuz ki ortada. Hiç bir insan bunun aksini bana iddaa dahi edemezken senin nasıl karşında hesap verecekler hiçbir fikrim yok.

Bazı aptal insanların bazı sitelerde karşılaştığım son derece eksik yarattığın beyinlerinin algılayıp sorduğu şu soruyu buraya aktarmak istiyorum;

Sizde ahir zaman yaklaştı mı?

Şuan buralarda evet evet diyen insanlar olacak kaydet.

Bazıları dünyadaki kötülüğü öne sürecekler, savaşları, katliamları, dinsizliği vb bir çok bebek mantığı düşünceleri. Keşke yaratmasaydın bizi. Neyse ben cevabımı veriyim.


Hayır.

Peki neden???


Dünyadaki şuan varolan savaş, kıtlık, sapıklık ve sapkınlık, cinayetler, terörler hadi yazmış olmiyim bilimler ve ilimler.

İnsanlığın şuan bilinen tarihi 100 bin yıl öncesine dayanıyor ve bu saydıklarım 100 bin yıldır hep varoldu hep kötüydü. Daha kötü günleri geçmişten örnekler vererek sayabilirim ama hiç bir insanın bana geçmişte şu zamanda yukarıda saydıkların yoktu diyemez. Ta ki cahilin birisi çıkıp ahir zaman yaklaştı mı? Sorusuna evet diyecekleri gibi.


O kadar bencil ki bu insanlar bence şeytanı al cennete. Hala cehennemdeyse gerçi artık şeytanın insanlara bir müdahaleye ihtiyacı kalmadı ki. Para hırsı, seks arzusu, kıskançlıklar, alkoller, uyuşturucular daha saymak istemiyorum tanrım sana küfrettiğimi söyleyecekler.

Bilmezler ki arada ederim.

Seni sevdiğini söyleyen, sana inandığını söyleyen buna ömrünü adayan bir çok insan tanıdım tanrım. Kendilerine inanmaktan acizlerdi. İyi insanlığa inanmaktan acizlerdi. Ödül günü, büyük harflerle yazılmış kapısında cennet yazısı olan yere gitmek için kaç kişinin işkencelerle öldürüşlerini tv denen icattan izleyip sana el açmak dışında hiç bir şey yapmadıklarını sana defalarca kez anlattım tanrım. Cennetin bu kadar ucuz olsaydı biz insanları buraya getireceğini düşünmem gerekiyorsa sen benim tanrım hiç olmadın.

İnsanların anlattığı gibi birisi olmadığını hep düşünürüm. Çocukluk rüyalarım, geleceğim, bana verdiğin diğerlerinde olmayan tabiri caizse sihirli güçlerim.

Bir işe yaramıyor. Nuhun gemisi gibi bir gemi yapsam 1000 yıl sonra bu insanların yine, yeniden aynısı olacaklar. Denizi yarsam bile biriside çıkıp diyecek ki bunu yaptıran bir başkası allah artık görünmeyecek tanrım.


Seni hep kullandılar her zaman. İhtiyaçları olmadığında ulaşılamaz kadar uzaktayken ihtiyaçları olduğunda o bize en yakın olandır demeyi yedirebildiler kendilerine. O en merhametlisi o her şeyi yaratan o her şeye gücü yeten.

O iyiliği yarattığı gibi kötülüğü de yaratan diyemediler. Gazabı ahirete sakladığını düşündüler, sana ölümler için dua ettiler, serzenişler, ağıtlar, ayinler, ne içindi tanrım?

Seni değil oradaki insanları etkilemek içindi. Bu benden 100 bin yıllık bir itiraf.

Hep bir liderlik isteği herkeste her canlıda. Hayvanından insanına, önderliğinde ne zaman ki bir peygamber gönderdin ilk düşman o seçildi, kabul görmedi. Bazen de şiddeti emrettin ve din uğruna insanların katledilmesini istedin. Ruhlarının nereye gideceğini önemsemeden. Sana tarihi anlatacak değilim ama insanlarının bilmesi gerekiyor.


Görüşmek üzere yeniden gelicem daha farklı şekilde. Bana inandığını hissediyorum ama insanlarına inanmadığımı buraya da yazıcam ki bir gün oku.  

आप प्रकाशित भागों के अंत तक पहुँच चुके हैं।

⏰ पिछला अद्यतन: Feb 03, 2019 ⏰

नए भागों की सूचना पाने के लिए इस कहानी को अपनी लाइब्रेरी में जोड़ें!

Tanrımजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें