6.Bölüm

51 4 2
                                    


                   Hermione'den:

Dün gece gerçekten tuhaf bir gece olmuştu.Kafam karmakarışıktı ve Harry'lere hala kızgındım.Kahvaltıdan sonra kütüphaneye uğramayı düşünürken birden bir anons yapıldığını fark ettim.Dumbledore anons için kullandığı gür sesini kullanıyordu.Kulak verdim...

             "Sevgili öğrencilerimiz,

Bu sene Professör McGonagall ile düşünüp kararlaştırdığımıza göre size bir balo düzenlemeyi ve derslerin verdiği stresten birkaç saat uzaklaşmanızı istedik.Baloya tüm 5.,6. ve 7. sınıflar davetlidir.Balo 2 hafta sonra düzenlenecektir.Ek olarak bu balonun hem eğlenceli hem de güzel geçmesi için Professör McGonagall sizlere bir hafta süren dans dersleri verecektir.Dans dersleri her gün 3. ders saatinizde gerçekleşecektir.Söyleyeceklerim bu kadar...Kahvaltınıza geri dönebilirsiniz."

                 Hapı yutmuştum.Harry ve Ron ile hala küs olduğumdan onlar beni baloya davet etmezdi.Bu tiplede başkasının davetini beklemiyordum.Ne gerek vardı ki bu baloya...Bir an 6. sınıf olmaktansa 4. sınıf olmayı düşledim.İşte o zaman her şey daha kolay olurdu.

        Kütüphaneye doğru ilerlerken üzerime fil ağırlığında birinin atladığını fark ederek yere çakıldım.Telaşla kim olduğuna bakarken Ginny'nin sırıtan suratıyla karşılaştım.

"Ginny?"

"Mione..."

"Neden üstüme atladığını sorabilir miyim acaba çünkü omurgamı filan yitirdim de..."

"Sen nasıl bir kızssın ben anlamıyorum ki...Balo var Mione balo...Ve bizim bu baloya şimdiden hazırlanmamız gerekiyor.Bu haftasonu Hogsmeade gittiğimizde elbiselere bakarız.Sence ne renk giymeliyiz?"

               Heyecanlı heyecanlı soru yağmurları yağdıran Ginny'e şaşkınlıkla bakıyordum

"Gin..Gin...Gin!Biraz sakin olabilir misin?"

"Nasıl sakin olabilirim...onca iş varken?"

"Gin ben baloya katılmayı pek planlamıyorum."

"NE?EĞER NU BALOYA KATILMAZSAN SENİ PARAM PİRÇİK EDECEĞİMİ ŞİMDİDEN BİLMENİ VE ELİME GEÇİRDİĞİM İLK MAKASLA SAÇLARINI KÖKÜNDEN KESECEĞİMİ BİLMENİ İSTERİM..."

"Sakin olur musun?Bak hala Harry'lerle barışmadım,barışsak zaten Ron Lavender'ı götürecek ve Harry'ninde planı seni götürmek ayrıca bu tiple kimse beni baloya davet etmez." Ginny'nin yanaklarının hafif kızardığını fark ettim.

"Saçmalama Mione...senin gibi zeki,cesur bir kızı kim baloya davet etmez??"

"Sanmam.Sen bu balonun keyfini çıkar.İnan bana çoğu kişi seni davet edecektir.Ayrıca sakın kırmızı renk giyiyim deme...o saç rengini öldürmeni istemem."

"Mione...kesinkile susmalısın.Ve tabiki de kırmızı giymeyeceğim..."

"Hadi derse geç kalacağız...güya kütüphaneye uğrayacaktım."

                Ben Sihir Tarihi için tarih sınıfına yol alırken o da seralara yöneldi.Bu kız gerçekten deliydi.Ama iyiki onun gibi bir dosta sahiptim.Her zaman enerji dolu birine...

****************************************1 HAFTA SONRA.......................................................

Hermione'den devam...

            Bayılmak üzereydim.Harry'le barışmıştım ancak Ron ile hala konuşmuyordum.Onun dışında 3. ders saatinde dans dersleri beni oldukça yoruyordu...ek olarak ihtiyaç odasındaki çalışmalar da sürüyordu.Bir de dersler vardı.Son zamanlarda tuhaf bir şekilde iksir dersinde zorlanmaya başlamıştım.Daha çok çalışmam gerekiyordu ama bir türlü zaman bulamıyordum.Ayrıca haftasonu Ginny nerdeyse bütün elbise dükkanlarını gezdirmiş ve beni yorgunluktan öldürmeye and içmişti.Neyseki elbiseleri almayı ve saçma sapan bir dertten kurturlmayı başarmıştık.Gerçi elbiseyi neden aldığımıda hala bilmiyordum.Sonuçta henüz bir davet alamamıştım.Nedense içimde Draco'nun davetini bekler bir his vardı...Her şey aynı yorgunlukta giderken son günlerde derslerde sürekli erkeklerin bakışlarına maruz kalıyordum.Acaba dertleri neydi?

               Yorgun bir şekilde dans dersinden çıkmış iksir çalışmak için kütüphaneye giderken bir ses beni durdurdu.

"Hermione..."

             Arkamı dönüp kim olduğuna baktım.Bu Cormac McLaggen idi.

"Cormac?"

"Şey ben sana bir şey sormak istiyordum."

"Tabi sor."

"Şey rica etsem baloya benimle gelir misin?"

                 Şaşkın bakışlarla ona tip tip baktığımı fark ederek hemen kendimi toparladım ve düşünmeye başladım.Bir hafta olmuştu.Ve büyük ihtimal Cormac dışında beni baloya başka biri davet etmezdi.Ayrıca eğer baloya gitmezsem aldığım elbiseyide boşu boşuna almış olacaktım.Elbise zay olmamalıydı.Ayrıca Draco'dan da ses çıkmamamış hatta bir haftadır konuşmamıştık.Sanki benden kaçıyor gibiydi.

"Olur.Gelirim..."

"Oh!Çok sevindim..seni akşam yedi de bina kapısı önünden alırım."

                Bu çocuk Gryffindor değil miydi yoksa ben mi karıştırıyordum.Bari ortak salondan alsaydı.Durumu bozmadım ve kütüphaneye yöneldim.

**************************************************************

                       Keşke Draco ile gitseydi ancak Draco şu an karmaşık duygular içerisinde.Merak etmeyin sevgili okurlarım Hermione Cormac' a kalmaz.Sizleri çok seviyorum :))))


EJDERHA VE TANRIÇA  [DRAMİONE]Where stories live. Discover now