.

1.9K 63 6
                                    


Ma uitam neputincioasa cum șarpele se târa tot mai aproape de mine. Toată pielea era acoperită de solzi duri de culoare maronie. Simțeam ca trebuia sa fac ceva dar parca corpul nu îmi răspundea la comenzi. Îl văd cum se înalta începând sa se apropie de fata mea. Cu pulsul la maxim ma aplec imediat după un fier care întâmplator era pe jos și îl tai in jumate. Fara sa îmi dau seama încep sa alerg in direcția opusa și când consideram ca eram destul de departe ma așez pe o buturuga. Imediat după asta chipul îmi era inundat de lacrimi.
Deschid ochii și îmi simt bătăile inimii bătând alarmant. Încerc sa ma calmez cu gândul ca a fost doar un vis.
Îmi e frica de șerpi, dar ma gândesc ca acest cosmar poate sa aibă și un alt inteles, nu doar frica mea de reptilele astea odioase.
Imediat după ce ma calmez ma îndrept spre baie. Norocul meu ca astazi e duminica.
Dau drumul la apa și chiar dacă încă nu a venit apa calda îmi fac curaj sa intru in dus. Tot corpul mi se cutremura la contactul cu apa rece, dar ma trezeste.
Caut in dulap câteva haine pentru a ma schimba. Le iau pe primele care mi-au venit la mana și ma așez la loc in pat. Nu am planuri pentru astăzi, asa ca ma decid intr-un final sa ies la o plimbare.
Îmi bag căștile in ureche, dau drumul la muzica și îmi pun geaca pe mine.
Afara era destul de frig având in vedere ca a început toamna.
In sfârșit pot sa zic ca am o perioada din viața mea liniștita. Problemele in familie s-au terminat o data cu apariția lui Miriam, sora mea. Și cea mai mare realizare a mea e ca am reușit sa ma mut singura, doar de câteva luni, dar ma descurc binișor.
Când ma gândesc ca am încă un an și am terminat liceul. Dacă ar fi sa descriu puțin anii de liceu cred ca, cuvintele potrivite ar fi: decepționat, complicat, nesigur și pe scurt un haos total. Au fost și lucruri bune, astea fiind câteva persoane pe care le-am cunoscut și probabil am încercat foarte multe lucruri noi, poate prea multe.
Dar acum mi-am propus sa fiu de un optimist complet. Sa nu mai merg cu "Nu" înainte. Sa ma încurajez și sa îmi dau încrederea necesară in mine. Nu sunt incapabila și cred ca trebuie sa ma consider o persoane buna.
Nu am așteptări oricum prea mari de la noul an de liceu. M-am obișnuit cu toată situația si știu ce ma așteaptă. Iar in legătura cu băieți, mi-am luat gândul de la asta. Nu funcționează la mine nici o relație. Poate și eu am greșit, oricum nu eram atât de experimentata la capitolul asta ca sa știu cum e bine sa ma comport sau nu. Iar de alegeri nu mai zis. Pot sa spun doar ca am fost cu toate genurile de băieți. Și in același timp m-am saturat de toți. Intr-un fel e mai bine, mai putina drama, nu?
Melodia: "Bird Set Free" parca se potrivea la fix cu starea mea.
Încep sa simt frigul asa ca decid sa merg in casa. Încă nu am reușit sa ma obișnuiesc cu ideea ca locuiesc singura. Dar e frumos.
Cred ca o sa-mi chem niște prieteni, ma simt prea singura pe timp de zi in toată casa.

****

Ochii din intunericUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum