Hoofdstuk 1 - De test

489 12 1
                                    

Hermelien staart naar de test en trekt wit weg als er een tweede, roze plusje verschijnt.
'Fuck....fuck....fuck!' fluistert ze.
Zenuwachtig trekt ze een tweede test uit haar tas en plast er overheen. Volgens de test moest je twee minuten wachten, maar binnen enkele seconden lichten twee roze plusjes op. Zeventien jaar, de slimste heks van misschien wel heel Zweinstein en zwanger van haar aardsvijand.
'Goed gedaan Hermelien,' sist ze zichzelf sarcastisch toe terwijl ze de tests met een simpele spreuk vernietigt. Ze pakt haar tas en slingert die met een nijdige beweging over haar schouder en loopt met snelle passen naar de bibliotheek. 'Fuck, fuck, fuck' mompelt ze intussen.
'Ik wil graag het boek 'Een magische oplossing voor Dreuzelkwalen' lenen,' zegt Hermelien tegen madame Romella, terwijl ze doet alsof ze haar tas doorzoekt.
'Dat is een boek van de verboden afdeling,' zegt madame Romella, 'heb je een briefje van je docent?'
'Het moet hier ergens zijn, ik had het net nog,' zegt Hermelien, terwijl ze haar tas voor zich ondersteboven op de grond stort.
Mevrouw Romella kijkt met samengeknepen lippen naar de rotzooi.
'Ik heb het nodig voor mijn opleiding tot Heler,' gaat Hermelien verder, 'ik heb toestemming van professor Banning, maar ik kan dat briefje...'
Met veel gezucht en grommel gooit ze haar veren op de grond. Een inktdruppel spettert op de smetteloze vloer van de bibliotheek.
'Pas op!' roept madame Romella, 'houd je rommel bij je! Het is al goed, dat briefje komt later wel.'
'Dank u!' zegt Hermelien opgelucht. Met een zwaai van haar toverstaf ruimt ze haar tas in en verwijdert ze de inktvlek en loopt snel naar de afdeling vol verboden boeken voor madame Romella zich bedenkt dat je een briefje ook met een sommeerspreuk kunt vinden.

Een paar uur later zit ze verslagen voor zich uit te staren. Ze weet het nu zeker. Ze is zwanger en er is niets wat ze eraan kan dan. Tenminste, de dingen die ze eraan kan doen zijn zo gruwelijk, dat ze het niet eens overweegt. Zij, Hermelien Griffel, de verstandigste van haar vriendengroepje, misschien wel van de hele klas. Zwanger. Iedereen zal haar bespotten, en terecht. Vooral als ze horen wie de vader is. 

Draco's babyWhere stories live. Discover now