1.

10 3 1
                                    

Nuo to laiko mane lydi nuotykiai.
***
Po sapno praėjo 2 mėnėsiai
***
-Maaaammmm!,- pašaukiau kaip kiekvieną kartą ryte.

-Kas yra Ela?!Kas?!Kas buvo?!!,- atbėgo susijaudinusi mama.

-Mam,nieko. Tiesiog kur mano visi apatiniai ir kojinės?Nei vienų nerandu...

-Brangioji, jie visi purvini ir aš nespėjau dar jų išskalbti.

-Fuck. O tai kaip aš eisiu į mokyklą? Plika?

-Apsimauk senuosius,- patarė mama,- juk nespėjai dar jų taip išpurvinti.

-Higiena, mama, higiena.

Šiaip ne taip susiradau kažkokius nublukusius apatinius (vis geriau, negu nieko, vakarykštes kojines, apsirengiau, iš kar apsiaviau batus ir su kuprine ant pečių patraukiau į mokyklą.

Mokykloje ne buvau populiari, bet ir ne atsiskyrelė. Turėjau daug draugų, pažįstamų, su kuriais leidau laiką per pertraukas ir po pamokų. Mano svajonė buvo... Taip, aš neturėjau svajonės. Galvokit ką norit, bet tai tiesa. Aš neturėjau apie ką svajoti. Viską turėjau. O gal ne... Aš niekad ne svajodavau. Na, tik kartais...

"Po pamokų"

Ėjau namo. Lyjo. Staiga prieš mano nosį užsiliepsnojo žolės kuokštas. Nenustebau. Jau du mėnėsius su manimi vyksta tokie ir panašūs dalykai. Įpratau.

Grįžusi namo iš karto kritau į lovą pamiegoti, ir... Vėl pradėjau sapnuoti.

Sapnas

"Miegu palapinėje. Staiga lauke kažkas sukrebžda ir palapinėj atsidūrusi ranka, mane pagavusi pradeda tempti laukan. Išsigąstu ir bandau atsibusti. Neįšeina. Vyras, kuris mane tempė, kažką sumurmėjo, ir po egle atsivėrė požeminis liukas. Dabar jis normaliai paėmės mane rankos, pradėjo vestis žemyn. Prieš mano akis atsivėrė didžiulė salė, kurios viduryje, stovėjo garbingo amžiaus senolis, su ilga, balta kaip sniegas barzda ir tokiais pat plaukais. Jis prabilo:     -Megan, tu esi paskirta dviejų pasaulių saugotoja. ,,Titanijos" pasaulio ir... Savo. Kažkada čia buvo Titanų pasaulis, žmonės čia gyveno su jais. Bet dėl niekam neaiškios priežąsties, Titanai pradėjo žudyti ir ėsti su jais iki tol gyvenusius žmonės. Negalėdami to daugiau kentėti, Titanai buvo išvaryti, o dabar... Po 2.5 tūkst. Metų, jie grįžta. Iki to laiko turime dar 5 mėnėsius. Valdžia nusprendė, kad reikia surasti merginą, kuri vadovaus mūšiui, ir kovos mūsų pasaulį. Lygiai po 5 mėnėsių, Titanai bus čia. Ir jeigu jiems nepavyks mūsų užkariauti, jie keliaus į jūsų pasaulį, ir tai užims 3 mėnėsius. Tuomet reikės kovoti ir ten... Tau yra paskirtos galios: valdyti ugnį, vandenį, ledą, orą ir augalus. Tu gali tapti nematoma, ir be galo greita. 5 mėnėsiams tu privalėsi palikti šeimą, ir treniruotis čia. Tave mokys burtažodžių, ir aktyvuos tavo galias. Čia yra ne vienas mokinys. Yra įsteigta mokykla, bet pagrindinė mokinė būsi tu. Rytoj, kai tu miegosi, tave ir vėl pasiims. Tavo pasaulyje visi galvos kad tau koma, ir ji truks 5 mėnėsius kaip ir sakiau, ir tik po to laiko, kai tu atsibusi, galėsi viską papasakoti mamai, ir vėliau... Prasidės antroji kova su Titanais.

-O...norėjau paklausti,-sumikčiojau,- kas yra Titanai?

-Tai... Mutavę žmonės. Jie yra be galo dideli, net sunku apsakyti, mes žmonės jiems kaip skruzdelės. Jie yra išsigimėliai. Kai kurie su viena akim, kai kurie su trimis, burnos labai didelės ir baisios, jie neturi dauginimuisi skirtų organų. Jie viską šalina pro burną, o ne pro galą... Jie yra baisūs...
-Oho... O kaip gi juos įveiksiu?
-Svarbiausia lankyti pamokas.

Sapno pabaiga

Pabudau. Rytoj...

Nežemiška GaliaWhere stories live. Discover now