Aanmeldingen Winter Wattia Awards

399 14 69
                                    

Ik heb besloten om voor deze winter toch nog een Wattia Awards te houden. Wel zijn er wat genre's verandert voor deze awards!

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN


Epic fantasy (Epische fantasy):

Epic fantasy is de meest bekende subgenre onder fantasy. Dit gaat meestal over grote gevechten tussen goed en kwaad, dodelijke situaties en uitverkorenen. Voorbeelden van dit soort boeken zijn: Throne of glass (De glazen troon), Game of thrones en The lord of the rings(In de ban van de ring). 


Kandidaten:

~@Little_Sander / Captured Princess Crisis 

~ @AnneEliseSchoon / Drakenridders (1)

~ @ElineDeBoer8 / Het mysterieuze medaillon

~ @schrijfster_Femke / Being a hero

~ @Selinavuurvlam / De Zeeënprinses

~ @junodejong / Emeli


ScienceFantasy (Sience Fiction Fantasy):

ScienceFantasy is zoals je waarschijnlijk al verwacht, een mix van fantasy en science fiction. Naast de typische science fiction aspecten hebben deze verhalen vaak een vorm van magie verwerkt in hun verhaal. Typische toevoegingen hiervan zijn ridders, prinsen en genootschappen. Ook wordt er in deze verhaal vaak verwezen naar mythen en volksverhalen. Voorbeelden van dit soort boeken/ series zijn: Star wars, De drakenrijders van Pern en Dying earth (De Tschai-Cyclus).

Kandidaten:


~ @Ilona_the_hedgehog / Een prinses huilt niet

~ @MandyRonella / De wensput (De Wensenwereld #1)

~ @BooksxbyxNikita / The Guardians Series: Owl


Paranormal fantasy (Paranormale Fantasy):

Paranormal fantasy lijkt veel op Urban Fantasy. Het verschil met deze twee is echter dat in een Urban fantasy de wezens een een eigen plek hebben, in paranormal fantasy niet. In paranormal fantasy zijn de wezens gedwongen om 24 uur per dag onder de mensen te leven en dus ook niet op te vallen. Dat is dan ook vaak het onderwerp van het boek. Dit betekent natuurlijk niet dat dit altijd het onderwerp is. Dit wordt vaak gezien als een mix tussen fantasy en gothic/ horror vanwege de wezens die hier vaak in voor komen. Zoals weerwolven, vampieren, fae, demonen, heksen, engelen, geesten ect. Voorbeelden van dit soort boeken zijn: Twilight, Shiver (Huiver) en The Scorpio Races (Dodenrit).

Kandidaten:


~ @rifri4 / Stronger than the death

~ @TicciTalia / Shoot them


Urban fantasy (Stedelijke fantasy):

Urban fantasy is een moeilijke titel voor: Er is een mogelijkheid dat dit waar is. In Urban fantasy leven onmenselijke wezens vaak met de mens, zonder dat de mensheid weet dat ze er zijn en natuurlijk welke problemen ze veroorzaken. Deze wezens hebben dan ook vaak eigen organisaties en werelden in de echte wereld. Voorbeelden van dit soort boeken zijn: The mortal instruments (De kronieken van de Onderwereld), Harry Potter en Percy Jackson.

Kandidaten:


~ @29aug15 / Half Angel Half Demon

~ @EmmaBoemans / Transform

~ @Amina-x / zes keer één

~ @anniekjuuh_x / Elvenprinses

~ @anniekjuuh_x / My new life

~ @Merlory / Destined Chaos

~ @FantasyHorses / Wolvega



Overige fantasy:

Omdat wij nog niet elke subgenre doen maar we wel willen dat iedereen mee kan doen, hebben we hier overige fantasy. Dit zijn dus alle subgenres die niet opgenoemd werden. 


Kandidaten:


~ @MandyRonella / De lelijksheidvloek

~ @IzzyJong / Gifted

~ @littlefairy15 / 10 rijken, 1 hart

~ @Ameeltjekameeltje / Elemental magic


Als alles volgens plan verloopt zal de prijsuitreiking op 30 december plaats vinden. Maar dit kan zoals gemerkt niet gegarandeerd worden. Informatie volgt als de datum is verzet.

Aanmelden is simpel. Plaats een reactie met: Je gebruikersnaam/ de titel van je boek/ de subgenre.

Wattia awards 2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu