Hoofdstuk 2

37 2 0
                                    

Anna loopt samen met Linda de trap op en dan staan ze ineens midden in Parijs. Twee dagen geleden kreeg ze nog het berichtje op Facebook en nu staat ze midden in Parijs samen met een persoonlijke assistente die alles voor haar regelt. 'Welkom in Parijs' zegt Linda lachend. 'Het blijft een mooie stad ookal kom ik hier weekelijks'. 'Wauw, Parijs is echt mooi! Dit is de eerste keer dat ik hier ben ik kan het bijna niet geloven!' Het is erg druk in de winkelstraat. Aan beide kanten van de straat zijn allemaal winkels en de straat is oneindig lang. 'We lopen nu even door de winkelstraat heen richting het hotel, dat is hier vlakbij.' 'Slaap ik in een hotel?' Vraagt Anna verbaast.  'Ja, wat dacht jij dan?' Maar voor Anna antwoord kon geven trok Linda haar aan haar arm mee een winkel binnen. 'Ik moet nog even een nieuwe zonnebril halen, kom je mee?' vroeg ze op een toon dat Anna geen keuze had.

'Dior' stond er met grote letters boven de winkel. Anna had geen idee van het bestaan van dit merk, maar ze deed maar alsof ze van alles op de hoogte was. 'Bonjour Madame Linda!' zei een verkoopster. Linda praatte vloeiend Frans terug maar hiervan verstond Anna niks. 'Dit vind ik wel een leuk modelletje vind je ook niet?' Anna vond hem ook prachtig, het was een zwarte zonnebril met gouden pootjes die als een soort klimop aan de glazen vast zaten. Linda keek met een keurende blik in de spiegel. 'Hmm nee, vind hem toch te simpel voor mij, zet jij hem eens op', beveelde Linda haar. Anna deed de bril op en bekeek haarzelf in de spiegel. Linda wierp een vluchtige blik op Anna. 'Wauw het staat je super, die nemen we mee!' Anna vond hem ook wel leuk staan en was het eens met het besluit. Linda had ondertussen een ander model op. Dit keer een zwarte met ronde glazen omringd door zilver. 'Dit is precies wat is zocht, kom je mee dan rekenen we af'. Anna haalde haar portomonee uit haar tas en pakte een briefje van 10 euro, dat zal vast genoeg zijn. De verkoopster scande de twee zonnebrillen en op het display verscheen €600,-. 'Ik betaal wel hoor, een welkoms cadeautje' zei Linda. Anna kreeg bijna een hartverzakking. Had ze nou net een zonnebril van drie-hon-derd euro opgehad. Had ze nou juist een zonnebril van driehonderd euro als 'cadeautje' gekregen. 'Heel erg bedankt Linda' was het minste dat ze kon zeggen. 'Ach meis, een kleinigheidje' vervolgde Linda haar. 

Linda en Anna liepen uit de winkel waar twee bewakers naast de ingang knikte naar ze. 'Ik regel wel even een taxi, mijn voeten beginnen pijn te doen'. Anna keek naar de hoge zwarte lakhakken waar Linda op liep. 'Oke, is goed' zei ze instemmend. Linda haalde haar Iphone te voorschijn en tikte een nummer in. 'Service van het hotel' verduidelijkte Linda haar. Binnen enkele minuten stopte er een zwarte Mercedes. De chauffeur stapte uit en hield de deur open voor Linda en Anna. 'Thank you.' zei Anna met een glimlach tegen de chauffeur. Anna staarde uit het verduisterende raam naar alle winkels. Ze had nog nooit zoveel winkels op één plek gezien. 'Ik zet je zo af bij het hotel, daar zal iemand je naar je kamer wijzen, ik moet weer door want ik heb andere afspraken, morgen ochtend haal ik je om half 9 op, zorg dat je goed uitgerust bent want je hebt een shoot voor Coco Chanel. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 25, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

DNAWhere stories live. Discover now