Kapitola 18. Výpomoc

42 4 0
                                    

Ráno jsem se probudila kolem osmé hodiny, měla jsem položenou knihu vedle sebe. Vzala jsem ji tedy a koukla se na jaké to je stránce. Byla to ta nejsmutnější stránka, kde jedna z hlavních postav umřela. Knihu jsem odložila do nočního stolku a vydala se do koupelny, včera jsem se neosprchovala a už jsem měla mastné vlasy, takže jsem okamžitě zalezla do sprchy. Po asi dvaceti minutách jsem vylezla ze sprchy, vyčistila si zuby a sčesala si vlasy do vysokého culíku. Potom jsem se oblékla do černých legín a bílého tílka.

Chystala jsem se jít na snídani, ale na chodbě jsem se střetla se Simonem. Podle směru odkud jde jsem odhadla, že už na snídani byl a teď se vrací zpátky do pokoje.

,,Ahoj" pozdravili jsme se navzájem. A teď ta trapná chvilka, kdy jsem se mu chtěla vyhnou a on mě taky, zhoupla jsem se na pravou stranu a on na tu samou, zase jsme se střetli, takhle to pokračovalo asi třikrát, nakonec se Simon otočil v bok a nechal mě projít. Já jen sklonila hlavu usmála se na důraz vděku a šla.

Když jsem vešla do jídelny, překvapilo mě kdo tam stál. Stála tam Chloe a její parta, ale jeden člen chyběl.

,,Co to má znamenat?" zeptala jsem se Henryho, který se zrovna s Chloe vybavoval. Všichni se na mě otočili.

Henry si odkašlal a pak zpustil. ,,Kate, tohle jsou.."

,,Já vím, kdo to je." zastavila jsem ho. ,,Mě spíš zajímá co tu chtějí."

,,Kate, já vím, že jsme se neseznámili zrovna mile, ale potřebujeme tvojí pomoct." vysvětlila mi Chloe.

V tu chvíli do místnosti vešel Ethan, a když je uviděl měl úplně stejnou otázku jako já předtím a k tomu ještě dodal. ,,Kde je Izabella?"

,,Právě to se vám snažím celou dobu říct. Izabellu zabila Diana. Nějakým způsobem je silnější než bývala." odpověděla mu Chloe.

,,Ale tady nezůstaneš!" vyhrkla jsem na ní. ,,Já tě tady nechci."

,,Proč?" začala být Chloe zoufalá.

Ušklíbla jsem se a zpustila. ,,Proč? Protože jsi mě chtěla zabít. Zřejmě proto." křičela jsem na ní. V žilách mi prudce proudila krev a začala mi hořet hlava. Henry mě zastavila a řekl.

,,Chloe tady zůstane a každá pomocná ruka proti původním se nám hodí." vzdoroval mi.

,,Ty nám vážně chceš pomoc?" ozvala se Mary, která celou dobu jen přihlížela. Popravdě jsem ani nevěděla, že tam stojí. Všichni se prudce na ní otočili. Vypadala smutně, určitě se něco stalo.

,,Ano." odpověděla jí Chloe. Já už radši jen řekla.

,,Fajn tak si tu zůstaň." přišla jsem k ní a zašeptala jí do ucha. ,,Ale opovaž se jen pomyslet na Ethana a zabiju tě." vyhrožovala jsem jí. Ona se jen ďábelsky usmála a zašeptala mi.

,,Tak to ti slíbit nemůžu." a pořád se smála. Chtěla jsem jí jednu vrazit, ale Ethan mou ruku zastavil a raději mě od ní odtáhl.

Odpoledne jsem se vydala za Mary. Byla ve svém pokoji a brečela do polštáře. Přišla jsem za ní a sedla si k ní na kraj postele. Hladila jsem jí po zádech a snažila se jí utěšit.

,,Copak se stalo?" zeptala jsem se jí a stále ji hladila po zádech. Po chvilce si sedla, měl uplakané oči, snažila se z hluuboka dýchat a vydat ze sebe hlásku.

,,S...S...Si..m...m..on se s..s..se m..mnou ro..z..ze..šel." vykoktala ze sebe. Překvapilo mě co mi teď řekla, nemohla jsem tomu uvěřit.

,,Ale proč?" snažila jsem se to pochopit.

,,Prý nám to už neklapalo." odpověděla mi koktavě. ,,Co mám teď děla." znovu začala brečet a opřela si hlavu o mé rameno. Já jí hladila po vlasech a zádech a utěšovala jí.

,,Víš co se na to hodí?" řekla jsem vesele, když jsem jí konečně od sebe odtrhla.

,,C...co?" zeptala se mě." mávla jsem rukou na postel, kde byla celkem rovná plocha. A na tom místě se objevila čokoláda, zmrzlina, brambůrky a dvě cdčka s filmy. Ona vytřeštila oči a usmála se. Podívala se na mě a potom si vzala kýbl zmrzliny. opřela se o čelo postele a já zapnula první film.

Když se blížil konec Mary usnula a já se vyplížila ven z pokoje. Vydala jsem se směrem na společný balkon, lokty se opřela o zábradlí a přemýšlela. Najednou se ozval cizí hlas.

,,Copak tu děláš?" rychle jsem se otočila. Za mnou stál Alex opřený o futra balkonových dveří.

,,Co ty tu chceš?" řekla jsem znechuceně, ani jsem nečekala odpověď, ale o stejně odpověděl.

,,Jen se procházím a přemýšlím. Procházím se chodbou a když jdu kolem balkonových dveří, tak tam stojí, opřená o zábradlí, dívka, která by potřebovala radu svůdného a chápavého upíra. těm posledním pár slovům jsem se zasmála. Několik hodin jsme si povídali a procházeli se po sídle, byli jsme i na povrchu. Povídali jsme si asi čtyři hodiny a pořád jsme si měli, co říct.

Když jsme se vraceli zpátky do paláce, u brány stál naštvaný Ethan. Přišli jsme k němu a on hned vystřelil.

,,Kde jsi k čertu byla! A ty jsi s ní!?" křičel na mě a Alexe.

,,Klid Ethane vždyť jsme se byli jen projít." snažila jsem se ho uklidnit.

,,Dobře." uklidnil se Ethan a uhnul mi, abych mohla jít. Alex šel hned za mnou, ale Ethan si ho zastavil. ,,Jestli na ní ještě jednou, jen se podíváš, nebo na ní jen pomyslíš, vyrvu ti srdce z hrudi." vyhrožoval mu Ethan.

,,Ale, ale,.. Jestlipak nám náš Ethan nežárlí." vysmíval se mu Alex. ,,Tak já ti nevím... asi na ní budu koukat, nebo myslet. Tobě to může být úplně jedno."

,,Jednu holku jsi mi vzal, ale Kate ti nedám." říkal mu naštvaně.

,,To se ještě uvidí. Co by se stalo, kdyby se Kate dozvěděla o vašem rozhovoru s Dianou. Co by udělala, kdyby zjistila, že musí zemřít, aby zabila původní. A víš ty co, myslím si, že teď ses asi přidal na Dianinu stranu, protože nechceš umřít, ale já ti to nedovolím. My jsme na světě už dlouhou dobu a měli bychom už vymřít. Udělám cokoliv, aby Diana nevyhrála." odpověděl mu na to Alex.

Mezitím já jsem se vrátila zpátky k Mary a lehla si vedle ní. Chci, aby jí ráno bylo už líp a vím, že bude lepší, aby se vzbudila po boku někoho, komu věří.



Tajemství SalemuDove le storie prendono vita. Scoprilo ora