-Del 2-

6 0 0
                                    

Dagen efter gick alla barnen ut på klipporna och ville bada i havet. De tog med sig luftmadrasser och gick ner i vattnet. Det var kallt men det gick bra ändå. I bakgrunden hörde de fiskmåsarna och en motorbåt brummade förbi i full fart. Axel slängde i sin luftmadrass och gjorde en liten dab innan han la sig på den. Axel flöt ut på sin luftmadrass och guppade på vågorna. Plötsligt kom en stor våg och han kunde inte hålla balansen så han ramlade i vattnet. 

Sjögräset slingrade sig på fötterna och Axel fick panik. Han började plaska och skrek, det kändes som spaghetti kröp på benen. Maja och Klara stod fortfarande på land för att de var badkrukor. Maja sprang ner i vattnet och försökte rädda Axel och Klara sprang och hämtade hjälp. Stenarna var så hala och Maja halkade ner i vattnet. Sjögräs-spaghettin kom tillbaka och Maja fick också panik. 

- Hjälp! HJÄLP DÅ FÖR FAN! Skrek barnen i ren panik.

Plötsligt prasslade det i buskarna på land. En gumma klädd i endast en handduk sprang smidigt fram på klipporna. Hon hoppade över buskar och sprickor en en liten antilop. Gumman närmade sig barnen i vattnet. Precis vid kanten tog hon ett skutt och började flyga. Hon flög upp i luften över barnen och drog upp de ur vattnet.

- Woho! Skrek Axel och dabade. 

Gumman släppte av de på land och flög sedan tillbaka till busken hon kom från. Axel och Maja stod kvar på stenarna och fattade nada. Vem var detdär?

Samtidigt kom Klara springandes med en granne som hade varit ute och gått med sin hund. Hunden var en kraftig bulldog och hette Svante, det stod på hans halsband. Grannen stannade och pustade. 

- Va i helvete, ungar? Man går inte ut och badar 8 på morgonen. Jävla idioter! Skyll er själva, sa grannen och drog i hundens koppel. De gick därifrån. 

- Asså, värsta ascoola, balla grejen hände nyss. En gumma som hade en handduk på sig kom och räddade oss, sa Maja. 

- Hon flög! Sa Axel. 

Klara fattade ingenting och trodde att hennes syskon hade blivit höga av saltvattnet eller något. En flygande gumma i en handduk? De kanske såg en uggla som fastnat i nåt tyg. Fast hur kom de upp ur vattnet egentligen? Det var ju konstigt. 



HandduksgummanWhere stories live. Discover now