Κεφάλαιο 7

204 36 1
                                    

-«Άλκηστη, κορίτσι μου είσαι καλά;» πετάγεται η Βάλια έξω από το αυτοκίνητο όταν με βλέπει και τρέχει στην αγκαλιά μου.

-«Καλά, είμαι καλά. Τρία ράμματα μόνο και λίγες γρατσουνιές. Ευτυχώς που ήρθε ο Άκης, αλλιώς δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα με έβρισκες.»

-«Πάλι καλά, φάνηκε και κάπου χρήσιμος! Έλα, να πάμε στο σπίτι να ηρεμήσεις, τι ήταν αυτό βρε παιδί μου πρώτες μέρες σου στην Ελλάδα;» λέει και μπαίνουμε στο αυτοκίνητο.

-«Δεν πτοούμαι εγώ φιλενάδα. Να ήταν και η μόνη αναποδιά; Εδώ γυρνάω και βρίσκω την ξαδέρφη μου έτοιμη να αρραβωνιαστεί τον Άκη...»

-«Έχουν ορίσει ημερομηνία;»

-«Ναι, σε δέκα μέρες. Πήγαμε ψωνίσαμε, με έβαλε να το δοκιμάσω για να πάρω τη γνώμη του. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άβολα ένιωσα...» της εξομολογούμαι.

-«Άλκηστη, θέλω να σε ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσεις ειλικρινά!»

-«Από σένα θα κρυφτώ ρε Βάλια; Ρώτα με ό,τι θέλεις...»

-«Δεν έγινε τίποτα περίεργο, λόγω αυτού του επεισοδίου;»

-«Τι είναι αυτά που λες ρε Βάλια; Είπα ότι θα μείνω μακριά και το εννοώ! Δεν έχω σκοπό να πληγώσω κανέναν και κυρίως δεν έχω καν το δικαίωμα να διεκδικήσω πλέον τον Άκη!»

-«Εγώ το ξέρω κορίτσι μου. Απλώς θέλω να δω αν το θυμάσαι κι εσύ...»

-«Αν έχω μάθει καλά όλα αυτά τα χρόνια στο στρατό Βάλια μου είναι να πειθαρχώ τον εαυτό μου! Μην ανησυχείς, δεν θα σας απογοητεύσω...» της λέω μελαγχολικά.

-«Λοιπόν, εδώ είμαστε. Πήρες αναρρωτική άδεια για αύριο; Δεν μπορείς να πας στη δουλειά σε αυτά τα χάλια...»

-«Έχω ρεπό έτσι κι αλλιώς αύριο. Θα πάω να κοιτάξω για σπίτι το πρωί, μέχρι να γυρίσεις το μεσημέρι και το απόγευμα να πάμε να παραλάβω το καινούριο μου αυτοκίνητο.»

-«Τέλεια! Δεν θα είμαι δηλαδή πια ο προσωπικός σου σοφέρ;»

-«Φοβάμαι πως όχι... Πάμε για ύπνο, είμαι κομμάτια.»

Το επόμενο πρωί

Το ξυπνητήρι χτυπάει και σηκώνομαι χωρίς καθυστέρηση. Ποτέ δεν είχα περιθώριο να αγνοώ το ξυπνητήρι μου, η δουλειά μου μου επέβαλλε πάντα να είμαι συνεπέστατη στην ώρα και τα ραντεβού μου. Σηκώνομαι και φτιάχνω έναν καφέ, ντύνομαι, καλύπτω με λίγο μέικ απ τις μελανιές που έχουν σχηματιστεί στο πρόσωπό μου και ξεκινάω να τηλεφωνώ στο πρώτο διαμέρισμα που έχω σημειώσει στην εφημερίδα αγγελιών.

Η ΕπιστροφήWhere stories live. Discover now