Paranoya

1.6K 14 8
                                    


Yüz yıllık bir sırrın peşinde sürüklenen gölgeler,

asırlar süren bir yaşamın sessizliğine gömüldüler.

Gerçekle düş arasında gidip gelmek mi?

O düşün içinde yaşamdan vazgeçmek mi?

Karanlığın içinde filizlenen bir aşkın,

kopkoyu gölgesinde ölüme yürümek mi?

Kimsenin görmediğini gördün, kimsenin duymadığını duydun

çünkü, sen doğmadan başladı bu oyun.

#Paranoya #Melankoli #İklimler



Mükemmel bir kitapla, hatta kitap serisiyle geri döndüm. Sıkmayan, sürükleyici bir anlatım, hayran olunası karakterler ve bilgi dolu satırlar. Paranoya, Gölge Serisi'nin ilk kitabı ve ben şu an size sadece Paranoya'yı değil, Gölge Serisi'nin bütün kitaplarını öneriyorum. Paranoya, Melankoli ve İklimler.

Paranoya'yı okurken beni en çok hayran bıraktıran şeylerden biri de yazarın bilgi haznesi oldu. O kadar çok kitap, o kadar çok kişi hakkında bilgisi var ki... 

Wattpad'de size bilgi konusunda bir şeyler katan kitap sayısı çok azdır. Hatta ben Gölge Serisi'ni okuduktan sonra merak sarıp biraz baktım ama bu seri gibi hem güzel, hem bilgi haznesi geniş bir kitaba rastlamadım. 

Bilgi haznesi geniş diyorum ama, normalde size bir şeyler öğretebilen kitaplar sıkıcı olur. Bu kitap öyle değil. Evet bir takım kişilerden, kitaplardan, kitaplardaki sözlerden bahsediyor ama tamamıyla derinine inip kendini bir bilgi kitabı haline de getirmiyor. Paranoya'yı okurken yazarın bu kadar çok şeyi biliyor olmasına şaşıracaksınız, ancak o bilgilere tümüyle giriş yapmış olmayacaksınız.

Bilgi bir yana, bir de sürükleyiciliği var ki kitabın... Hızla, üç dört gün içinde bitti bütün seri. Yazar kitapta bir yerden bahsediyor: Kulpa idi sanırım. Ah, oraya aşık oldum! Bana da bir Petra ve Kulpa lütfen! 

Esas kız hem çok kısmetsiz hem çok kısmetli. Kurgu üç kitap için de mükemmel. Ben üçüncü kitabın sıkmasını beklerdim çünkü son kitap ve olaylar biraz daha sakin olur diye düşünmüştüm. Ama hiç öyle olmadı! İklimler de Paranoya ve Melankoli kadar güzeldi.

Seriyi okuyalı birkaç hafta olmasına rağmen ayrıntılar hala aklımda. Akılda kalıcı güzel bir kitap. Özgün. İnanın bana çok özgün. Wattpad'in genel kitap kurgularını ele aldığımda çok daha aykırı kalıyor bu seri. 

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Yazarın parmaklarından öperim... Wattpad için bir şaheser bu seri. Herkese tavsiye ederim!

WATTPAD-En Okunası KitaplarWhere stories live. Discover now