1

1K 33 0
                                    

Bok! Ja sam Nina. Imam 20 godina. Radim u odvjetnickom drustvu i dosta dobro zarađujem.
U potrazi sam za obitelji.
Prosle godine sam saznala da su me oteli neki ljudi u trgovackom centru i ostavili u domu. Navodno su htjeli otkupninu. Nemam pojima. Stalno mislim kako i mene moja obitelj trazi. Pa sigurno vec misle da sam mrtva. Ipak 17 godina me nema.
Srecom, radim u odvjetnickom uredu pa mi sef dosta pomaze sa potragom.
Do sada nismo nasli nista konkretno. Trazimo sve prijave otmica od prije 17 godina. Tako mi je jedina nada da pronađem obitelj.

7:00 sati je. Ustajem iz kreveta i obavljam jutarnju higijenu. Otusirala sam se, a nakon toga pripremila dorucak. Radim od 9:00 sati.
Nakon sto sam doruckovala isla sam pospremiti suđe te se obuci za posao.
Obukla sam crne uske hlace, bijelu kosulju, crveni sako, crne stikle i crvena torba. Kosu sam svezala u visoki rep. Uzela sam kljuceve od automobila i mobitel te se spustila do garaze.
Vozim audi q8. Super mi je taj automobil. Krenula sam prema poslu. Dosta je guzva, a ipak je ovo Zagreb i uvijek je guzva.
Tijekom voznje upalila sam radio i slusala muziku. Obozavam pjevati i plesati. Do radnog mjesta trebalo mi je pola sata voznje.
Usla sam u ured. Sef jos nije stigao. Pripremila sam mu kavu i sve dokumente koje mora imati na stolu.

Inace, ja sam zaduzena da pripremam dokumente, upisujem ulaznu i izlaznu postu, primam stranke, vodim biljeske i pomazem u ostalim administrativnim poslovima.

Sjedim za stolom i unosim neke podatke u racunalo. Moj sef je inace poznati zagrebacki odvjetnik i imamo jako puno klijenata.

Ja: Dobro jutro!

Sef: Jutro Nina, kako si?

Ja: Dobro, hvala.

Sef je otisao u ured. Ja sam nastavila sa svojim poslom. Hvala Bogu ima ga. Ubrzo sam cula da me sef zove. Otisla sam do ureda.

Ja: Recite

Sef: U petak rezerviraj stol u Sheratonu. Imamo poslovnu veceru sa Lonicem.

Ja: U redu. U koliko sati da zakazem?

Sef: U 18:00 sati za tri osobe.

Ja: Tri? Trebam onda jos nekoga obavijestiti

Sef: Pa ti ides

Ja: Molim?

Sef: Svojim radom si pokazala da si sposobna. Zelim da ides na poslovnu veceru samnom.

Ja: Hvala vam puno

Izasla sam iz ureda i odmah se uhvatila telefona. Rezervirala sam veceru. Bila sam bas uzbuđena. Inace moj sef ne vodi na poslovne vecere svoje zaposlenike. Samo one koji su u rangu sa njime. Zato sam i ostala u soku. Mozda stvarno postanem voditeljica odjela racunovodstva i financija. Svaki dan pokazujem i dokazujem znanje. Inace, prije dva tjedna imali smo jako vaznoga klijenta i moj sef nije uspio sklopiti posao sa njime te sam ja zamolila toga klijenta da me poslusa. Predstavila sam mu ideje, viziju i misiju i sve to jako dobro prezentirala te je covjek pristao na suradnju.

Sto se tice moga sefa. Zove se Nikola. Ima 30 godina. Visok je. Tamnije puti. Ima crnu kosu i plave oci. Dosta je misicav i privlacan. Prezgodan je.

Nisam nikada nista pokusavala niti zelim. Neka sve to ostane iza posla. Posao mi je na prvom mjestu i tako ce i ostati.

Volim provoditi dane u uredu. To mi odvrati misli od toga da sam trenutno siroce. Nadam se da cu pronaci obitelj i da cu biti sretna.

Kako radim vrijeme brzo prođe. Tako je bilo 15:00 i ja sam mogla kuci. Uzela sam si stvari i krenula. Bila je guzva jos veca nego prije posla. Sada svi idu s posla pa je tako. Dosla sam u stan za 45 minuta. Presvukla sam se i isla sam si nesto pripremiti za jesti. Ispekla sam si piletinu, krompir i salatu.

Kasnije sam se odmorila malo, a navecer sam gledala tv. Na sportskim vijestima su rekli da se reprezentacija okuplja. Joj obozavam nogomet. Mislim, ne znam ga igrati, ali obozavam ga pratiti. Volim nase igrace.

Oko 21:00 sat obukla sam pidzamu i otisla u krevet. Zaspala sam.

Istjerana Iz Obitelji Where stories live. Discover now