Hoofdstuk 1

1.8K 56 35
                                    

POV Skyler van der Voort

Over een week ga ik verhuizen naar Canada met mijn broer Kaj en mijn vader. Je vraagt je vast af 'en je moeder dan?' Nou die is 2 jaar geleden overleden aan een auto ongeluk. Ik mis haar heel erg, mam en ik waren heel erg close. Kaj heeft het er ook moeilijk mee, hij probeert zich sterk te houden maar ik merk het aan hem. Mijn vader heeft het moeilijk hier in Nederland alles herinnert hem aan haar. Maar de reden dat we naar Canada gaan is omdat hij nieuw werk heeft. Ik ben blij dat we naar Canada gaan. Ik heb hier niet veel vrienden en word gepest door Daan, Dave en Sem. Kaj en pap weten hier niks van, ze hebben al genoeg aan hun hoofd dus ik wil ze niet lastig vallen met mijn problemen.

Het is 7.00 's ochtends. Hmmm tijd om op te staan voor school. Ik loop naar mijn kast en pak een blauwe highwaisted met gaten, een zwarte croptop trui en mijn zwarte nikes. Ik ga nog even douchen en daarna kleed ik me aan. Snel nog wat mascara en concealer. 'Sky opschieten dan kan je nog met mij meerijden!' roept Kaj . 'Jaja, ben al klaar heb alleen niks gegeten.' zeg ik als ik naar beneden loop. Kaj geeft me een broodje, pakt zijn autosleutels en dan gaan we naar school.

Onderweg in de auto denk ik aan mijn moeder. 'Wat is er zusje?' vraagt Kaj en hij kijkt me aan. 'Niks, let nou maar op de weg Kaj...' zeg ik zachtjes en hij let weer op de weg. De rest van de weg is het stil. Uiteindelijk stoppen we en loop ik naar mijn kluisje zonder iets te zeggen tegen Kaj, niet dat ik boos op hem ben ofzo maar ik voel me niet fijn en dan wil ik niet praten. Als ik bij mijn kluisje ben staan Dave en Sem er... 'Ha daar is het varkentje weer.' lacht Dave. 'Laat me met rust, please...' zeg ik terwijl ik naar beneden kijk omdat ik bang voor ze ben. 'Nah je bent niet zomaar van ons af varkentje.' zegt Sem. 'Laat haar met rust!' zegt Kaj woedend. Hij trekt me weg bij Dave en Sem. 'Dankje Kaj...' zeg ik dankbaar. 'Waarom heb je nooit gezegd dat je gepest werd Sky...?' vraagt hij teleurgesteld. 'I..ik was bang v...voor wat ze dan zouden doen s..sorry broer...' Hij knikt. 'Kom we gaan naar huis zusje.' zegt Kaj en hij pakt me hand, zo lopen we de school uit.

Eenmaal thuis aangekomen wil ik naar mijn kamer lopen maar Kaj houdt me tegen. 'Vertel het tegen pap..' zegt hij. 'Nee echt niet dan is hij nog beschermender. Ik red me wel.' En zonder op Kaj's reactie te wachten loop ik naar mijn kamer. Ik check me social media en zie dat ik een paar berichten heb op Whatsapp.

3 berichten van Dioni Bestie😍✨💓
4 berichten van Brotherrr😛🤥💖
1 bericht van Dave🙄😖

Dioni Bestie😍✨💓: Hi Sky babey
Dioni Bestie😍✨💓: Ik hoorde dat je gaat verhuizen volgende week...
Dioni Bestie😍✨💓: Ik ga je echt heel erg missen :(

Brotherrr😛🤥💖: Sky
Brotherrr😛🤥💖: Ben je oke..?
Brotherrr😛🤥💖: Can i come to your room cutie?
Brotherrr😛🤥💖: please...

Dave🙄😖: Varkentje, je broer erbij halen niet slim. Je bent nog niet van ons af!!

Ik besluit als eerste op Dioni te reageren..

Dioni Bestie😍✨💓: Hi Sky babey
Dioni Bestie😍✨💓: Ik hoorde dat je gaat verhuizen volgende week...
Dioni Bestie😍✨💓: Ik ga je echt heel erg missen :(
U: Ik ga je ook missen dion...
Dioni Bestie😍✨💓: Kan je niet blijven voor mij? :)
U: Sorry dion het is beter gewoon.. Ik kan je niet zeggen waarom
Dioni Bestie😍✨💓: Omdat je gepest word?
U: Maybe ik moet gaan bye

Brotherrr😛🤥💖: Sky
Brotherrr😛🤥💖: Ben je oke..?
Brotherrr😛🤥💖: Can i come to your room cutie?
Brotherrr😛🤥💖: please...
U: kom maar....

Ik besluit Dave maar te negeren. Kaj kwam mijn kamer ingelopen. 'Sky ben je oke? vraagt hij lief. Ik schud nee en begin te huilen. Kaj wil iets zeggen maar ik schud nee als teken dat ik niet wil praten en hij knuffelt me gewoon. Zo zitten we nog even tot pap mijn kamer in komt lopen. 'Wow Sky gaat het wel?!?!' vraagt hij bezorgd. Kaj legt hem alles uit over het pesten. 'Okay Sky blijft deze week thuis.' zegt pap en daarna loopt hij mijn kamer uit. 'Ik ga slapen Kaj het is al laat...' zeg ik half gapend. 'Moet ik blijven?' vraagt hij heel lief. Ik knik en dan komt Kaj bij me liggen, hij speelt wat met mijn haar en dan val ik al snel in slaap.

Pov Kaj van der Voort

Het is een week later, we hebben niet veel gedaan maar Skyler kreeg steeds nachtmerries dus ik lig nu bij haar.. Skyler ligt lief te slapen op mijn borst. Ik kan niet slapen, ik blijf denken aan wat die jongens mijn kleine zusje aan deden. Hoe kon ik niks doorhebben? Sky was niet meer zo vrolijk de laatste tijd en ik merkte niks.. Ik ben een slechte broer. De hele nacht pieker ik over mam, Sky, Canada en mijn vrienden die ik moet achterlaten hier. Dan gaan er opeens een wekker, die van Skyler. Is het al ochtend? 'Hmmm zet die kut wekker is uit Bro...' zegt Sky half slapend. Ik zet de wekker uit en ga daarna uit bed. 'Waar ga je heen?' vraagt ze. 'Slaap nog wat, ik ben zo terug.' zeg ik en loop daarna naar beneden. Ik maak een ontbijtje voor me zusje en kijk daarna nog een aflevering van Riverdale, ja die serie vind ik leuk laat mij. Ik loop daarna terug naar boven en maak Sky wakker want het is al half 10. 'Kaj... Is dit voor mij? Maar waarom??' vraagt ze verward. 'Nee eigenlijk is het voor de kerstman.. Sukkel het is voor jou omdat jij dat verdient.' zeg ik lachend maar welgemeend. Ze lacht en eet het op terwijl ik kleren voor haar neerleg, een zwarte highwaisted met haar favoriete Calvin Klein trui die ik gegeven heb voor haar verjaardag vorig jaar en zet haar witte huaraches erbij. 'Kleed je aan om 11 uur moeten we het vliegtuig halen. Op naar een nieuwe start...'


Okay mensen.. Dit is mijn eerste boek enzo dus niet teveel judgen, ik doe mijn best..😳 Anyways ik hoop dat jullie het leuk vonden en laat weten wat je ervan vond in de comments🤷🏼‍♀️Wees lief en vote xx me💓🌹

The New Girl Ft. Shawn Mendes {ON HOLD}Where stories live. Discover now