Κεφάλαιο 7

348 36 0
                                    

Τον έριξα κάτω και βρέθηκα σε δευτερόλεπτα από πάνω του. Κόλλησα σχεδόν το πρόσωπό μου στο δικό του. Έπειτα, έριξα το κεφάλι μου πίσω και, σεληνιασμένη από το ολόγιομο φεγγάρι που είχε καλύψει τον ήλιο, αλύχτισα τρεις συνεχόμενες φορές δυνατά.
Άπλωσε σιγά-σιγά το χέρι του και με χάιδεψε.
"Ηρέμησε Θάλεια. Εγώ είμαι. Ο Ρέιγκαν."
Γύρισα το κεφάλι μου στο πλάι απορημένη. Απομακρύνθηκα βιαστικά από πάνω του και κλαψούρισα καθώς τον αναγνώριζα και πάλι.
"Μη φοβάσαι" έκανε και με χάιδεψε στο κεφάλι.
Εγώ σαν καλός λυκάνθρωπος που λατρεύει τα χάδια, έβγαλα έξω τη γλωσσα μου και ξάπλωσα δίπλα του.
"Δεν καταλαβαίνω όμως. Πώς γίνεται και μεταμορφώθηκες; Σύμφωνα με το θρύλο η μητέρα σου πρόλαβε να σε θρέψει και..." με είδε που τον κοίταζα μπερδεμένη και μου χαμογέλασε "έχεις δίκιο πρέπει να σου εξηγήσω. Λοιπόν όπως σου είπα και πριν, είσαι μία από τις τρεις Επίλεκτες που θα σώσουν το γένος μας. Όταν όμως ήσουν μικρή, η μητέρα σου η οποία ήταν βρικόλακας, πρόλαβε και σε τάισε με αίμα, ενισχύοντας έτσι την βρικολακίσια σου πλευρά. Πιστεύαμε ότι η άλλη σου πλευρά, αυτή του λυκανθρώπου, θα είχε εξαφανιστεί μετά από αυτό μα φαίνεται πως κάναμε λάθος. Κάποια στιγμή, ο βασιλιάς της χώρας των λυκανθρώπων, έπιασε και σκότωσε την μητέρα σου όμως αυτή είχε προλάβει να κάνει και τρίτο παιδί με τον πατέρα σας, ο οποίος ήταν λυκάνθρωπος. Ο πατέρας σας το έσκασε, κρύβοντας το παιδί. Δεν ήθελε να το μετατρέψει σε λυκάνθρωπο, ήθελε η τρίτη του κόρη να  επιλέξει μόνη της τον δρόμο της.
Ο βασιλιάς σκότωσε τη μητέρα σας και εσένα σε πέταξε σε ένα πηγάδι πάρα τα παρακάλια της μεγάλης σου αδερφής, της Ερμιόνης, να σε κρατήσει εκείνη και να σε μετατρέψει σε λυκάνθρωπο."
Ταράχτηκα. Άρα εκείνο το κορίτσι στο όραμα με την καλύβα ήταν όντως η αδερφή μου;
Εκείνος με χάιδεψε ξανά για να με καθησυχάσει. Έπειτα συνέχισε.
"Η Ερμιόνη, αν και μεγαλύτερη από εσένα, έχει σταματήσει πλέον να μεγαλώνει λόγω του ότι μεταμορφώθηκε σε λυκάνθρωπος και αυτή είναι πλέον η μόνιμη μορφή της. Είναι κολλημένη για πάντα στην ηλικία των δεκαέξι. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή, είστε δίδυμες. Απ' ότι φαίνεται όμως οι θεοί σε έσωσαν από βέβαιο θάνατο. Δεν σου εξήγησα όμως τι είναι οι θεοί. Οι θεοί είναι πνεύματα με δυνάμεις ανώτερες από τις δικές μας. Δεν ξέρουμε τι ή πόσοι είναι. Απλά πιστεύουμε σε αυτούς, σαν θρησκεία ένα πράγμα. Και εσύ νομίζω πως έχεις την εύνοια τους."
Αλύχτισα δυνατά. Έπρεπε να δω την Ερμιόνη, έστω και για λίγο.
Ένας ήχος από την κουζίνα με έκοψε από τις σκέψεις μου.
Τέθηκα σε επιφυλακή όταν η πόρτα άνοιξε με κρότο.
Γρύλισα και έμεινα παγωμένη στη θέση μου καθώς ο Ρέιγκαν κοκάλωνε κι αυτός δίπλα μου.

Moonlight🌙Where stories live. Discover now