Yohio's resa till Japan - test

213 5 4
                                    

Authors note: Jag är inte så jättebra på att skriva noveller och sånt här, men här har ni en början på en typ av novell om Yohio, världens bästa kille :3 Hoppas att ni gillar den! :)

Han ställde ner glaset. Glaset var lila och färgglatt och när det stod i solen så skimrade det på bordet. “Ja, du Yohio, vi får snacka om det här någon annan dag. Om du verkligen ska få åka till Japan”. Yohio satt på hans favoritplats i köket, i fönstret och blickade ut. Han var sur för att han inte får åka till Japan. Han är ju faktiskt ganska vuxen ändå, bara 12 år! Det räcker väl? Eller? “Pappa, det är min dröm att få åka till Japan och jag vill åka dit så fort som möjligt! Vad som helst kan hända när som helst. Tänk om jag hamnar i en bilolycka imorgon?”

Han försökte övertala sin pappa så gott som han kunde, men han visste att det inte gick. Ingen kunde övertala Tommy Rehn och även om man kunde göra det var det väldigt ovanligt.

Tommy såg på sin fru som låg i sängen och läste en bok. Han slängde sig i sängen och pustade högt.

“Vad är det, älskling?” frågade Marie. Hon hade läst mycket och boken var snart slutläst för hundrafemtioelfte gången. Hon hade hört bråket mellan sin son och Tommy och var ganska oroad.

“Yohio vill åka till Japan. Fortfarande.” Tommy var trött, han hade lirat med sitt band igår och idag var det räkningar som skulle betalas.

“Det är väl så i den här åldern, han glömmer bort det så småningom”, sa Marie och log. “Jag kan prata med honom, du vet, vi har ju en såndär connection!” Hon fnissade till och klappade Tommy på huvudet.

“Gör du det, men jag tror inte han ändrar sin åsikt för det, Marie.” Jag går och gör kaffe så länge.

De båda gick ur sängen och gick ut i köket. Det fanns ingen Yohio i köket längre.

      *                  *                 *                 *               *

Yohio var i sitt rum, han låg på sängen och drömde om Japan. Vad han skulle göra där, vart han skulle bo när han blev riktigt vuxen, när han hade fått barn. Han drömde om hur känd han skulle bli. Han var precis på väg att somna när hans mamma kom in.

“Yohio, hur är det, du ser trött ut.” Marie satte sig på sängkanten och klappade honom på benet.

“Jag är bara sur för att jag inte får åka till Japan” sa Yohio och reste sig upp. “Det är min dröm och jag blir så frustrerad för att jag inte får uppfylla min dröm”.

“Yohio, du är bara 12 år, du kan inte bara åka till Japan nu, du får vänta tills du blir äldre. Du kommer förstå bättre vad jag menar då. Du kommer att få åka till Japan en dag, men inte nu”. Yohio stod och pillade bland grejerna på sitt skrivbord men sa inget. Han visste att det var lönlöst. Hans mamma skulle bara bli arg. Marie ställde sig upp och gick mot dörröppningen. “Och vännen, jag funderar på att göra lite lunch, vad vill du ha?"  

Yohio sa ingenting, utan fortsatte att pilla bland grejerna. Nu pillade han på ett klistermärke på datorn som låg på bordet. Till slut sa han att han ville ha sushi, men det fick han inte för att sushi-riset var slut. Yohio älskade sushi, och allra bäst var Sea Street Sushi Bar här i Sundsvall! Men ingen i familjen orkade gå dit nu och dessutom var det stängt.

“Jamen då tar vi köttfärssås med spaghetti” säger Yohio och låter plötsligt gladare.

“Vad bra, för det har vi mycket av! Jag börjar med maten nu då, så om du ska gå ut, får du inte vara ute länge.”

Marie stängde dörren och gick ut i köket. Hon tog ut köttfärsen ur frysen och lade den i mikron så att den skulle tina. Medans det tinade smälte hon margarin i en stekpanna och tog fram spaghettin och lite kryddor. 

Tommy hade under tiden som Marie hade pratat med Yohio, vart i köket och tagit en eller två koppar kaffe. Han var riktigt trött efter diskussionen med Yohio imorse och efter giget igår. De hade repat till 12 på natten, men Tommy hade också vart och tagit en öl med sin bästa kompis Martin. Eller nja, det hade nog blivit lite mer än en öl. Det kanske var 3-4 stycken, men Tommy hade inte blivit full.

Nu satt Tommy i deras arbetsrum och betalade räkningar. Det var telefonräkningar, elräkningar och allt möjligt. Han skulle också delbetala på hyran till replokalen där hans band repar. Och ge Yohio hans månadspeng, men det fick nog Marie göra, för det hade inte Tommy pengar till.

Ja, just det, de måste ju åka och storhandla mat också, så att de minst har för ca 3 månader. Han och Marie hade också funderat på en resa till Mallorca, själva. Yohio fick sova hos Morfar. Men det fick de ta senare på året, kanske i oktober?

Det var allt, hoppas att ni tyckte om den och att ni vill att jag ska fortsätta med den ;) Ge mig gärna tips osv så att jag kan bli bättre :)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 09, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Yohio's resa till Japan - testWhere stories live. Discover now