** ventidue **

1.5K 63 9
                                    

Er zijn vier weken verstreken sinds Ruggero me ten huwelijk vroeg. En iedere dag praat ik ongeveer een uurtje met mijn vader. Meestal alleen maar de afgelopen twee dagen wilde Ruggero er ook bij zijn. Hij heeft mijn vertrouwen zo gewonnen dat we hem losmaken van zijn boeien.

Ik ben eigenlijk wel blij dat ik nu met hem kan praten. Mijn vader is erg blij dat ik hem vertrouw. En ik ben blij dat ik hem weer kan vertrouwen. Ik had nooit verwacht dat ik dat nog kon!

Neta, Carla en Nonna hebben me geholpen om alles te plannen van de bruiloft. Ik heb de collega's van het werk. En ik weet dat ze allemaal komen want dat hebben ze doorgegeven aan me.

De jurk heb ik uitgezocht samen met nonna, Neta, Nino, Carla en mijn vader. Nino ging meer mee om mijn vader te bewaken. Maar die deed niets. Behalve dan veel te blote jurken afkeuren.

De jurk is een A-lijn. Het lijfje heeft bandjes naar de achterkant waar ze samenkomen in het midden van mijn rug. Daar beginnen allemaal knoopjes tot aan mijn stuitje. Het lijfje is een beetje diep uitgesneden bij de boezem. Er zit nog kant op de voorkant wat naar mijn zij loopt en daar langzaam uitloopt in mijn rok.

Maar vandaag is de trouwerij. Ik heb al sinds het ontbijt Ruggero niet mogen zien. En hoe later het wordt, hoe zenuwachtiger ik word. Neta, Carla en Nonna zijn al de hele tijd bij me. En ze proberen me rustig te krijgen maar dat mislukt iedere keer weer.

Ik zit nu op bed en staar naar mijn jurk die aan de kast hangt. Neta en Carla hebben mijn make up en haar al gedaan. Ze gaan me zo helpen om mijn jurk aan te krijgen. En dan kan ik echt niet meer terug! Niet dat ik nu nog terug kan, maar ja.

Neta komt de kamer weer inlopen. 'Hey' zegt ze.

'Hey' zeg ik zacht.

'Gaat ie' vraagt ze.

'Gewoon zenuwachtig' zeg ik.

'Dat snap ik heel erg goed, maar dat hoef je echt niet te zijn. Zoveel mensen komen er toch niet?'

'De halve maffia bende wel.'

'Zij hebben niets te zeggen over jou. Jij wordt de vrouw van de baas. Ze moeten straks aan je gehoorzamen zelfs.'

Ik knik langzaam en kijk nog eens naar mijn jurk. 'Zullen we alvast een poging wagen om hem aan te doen?'

Ik knik en sta op. Ze helpt me in de jurk en begint mijn knoopjes vast te maken. Nadat Carla er is gaan we naar beneden. De trouwerij wordt gehouden in de tuin. Mijn vader wacht beneden in de hal. Zodra hij mij ziet begint hij breed te glimlachen. 'Ehi tesoro' glimlacht hij.

'Ehi padre.'

Hij geeft voorzichtig een kusje op mijn hoofd. Daarna lopen we de tuin in en een stukje in. Ik zie de boog en alles al. Ruggero, Nino, Severino en Gio staan op een rijtje. Severino is de getuige van Ruggero.

Oom Theo zal ons trouwen. Mijn vader haakt zijn arm in die van mij. We beginnen naar het altaar te lopen. Daar geeft mijn vader me aan Ruggero. Oom Theo begint met praten. Een deel is op zijn Italiaans. Het andere deel is, natuurlijk, op zijn Italiaans.

Net als Ruggero me wil kussen klinkt er een schot en voel ik iets vlak langs mijn arm gaan. 

my fiance; the ItalianTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang