02//proroctvo... a sakra

67 13 6
                                    

Nebol večer a ani vhodná atmosféra či čas. No to zrejme nebola Rachelina chyba. Dovalili sa do jedálenského pavilónu práve keď sme na seba s Alex hádzali cereálie a Gabe len nad nami krútil hlavou. Raňajky boli vždy veľmi veselé. Aj keď v noci som nemohla oka zažmúriť a musela som si odsedieť dve hodiny v Afroditinej ubikácií (tak sa to volá, nie?) aby mi Gabe zakryl kruhy pod očami a dostala som kompletnú celotelovú kúru grátis. Milujem svoj život, naozaj moc.

No vráťme sa k Rachel ktorá sa valí do jedálenskeho pavilónu. Všetci sme sa na ňu prekvatene pozerali a vo vzduchu vládlo hrobové ticho. Potom sa rusovláska už len nadýchla, obkolesil ju zelený dym a spustila slová ktoré mi boli ako uspávanka a zároveň najväčšia nočná mora.

Keď sa pomali blíži noc,
stratená bohyňa stráca moc.
čo vlastnú tvár tak dobre skryla,
potrebuje slnko,
inak by zámer stratila.
Krása v ohni, oheň v kráse budú jej k pomoci,
keď sa modrá zahalí do súkna tmavej noci.
Tri mesačné fázy musia postačiť,
aby mohli nemej tvári,
hlas navrátiť.
No príbehy nikdy nekončia šťastne,
a i jedno svetlo zaista zhasne.

To boli jej slová a potom omdlela. Všetci tam ešte stále meravo sedeli a ešte by aj zostali sedieť nejakú dobu, keby si Cheiróm neodkašľal a neprebudil nás z tejto hipnózy.

"Má niekto nejaký nápad o čo ide?"
Spýtal sa svojím starostlivým hlasom no bolo počuť že je utrápený. Rachel sa už prebúdzala a pokrutila hlavou. Klepala som sa a moje srdce začalo biť abnormálne rýchlo. Nadýchla som sa a postavila sa. Všetky oči sa presunuli na mňa. Však prečo nie? Som predsa tá tichá baba ktorá sa baví len s najväčšími vyvrheľmi v tábore a je častá obeť obrovského ega Lea Valdeza.

"Ja- ja v- viem o čo ide."
Dostala som zo seba a snažila sa zastaviť moje klepajúce sa ruky. Musel to byť vtipný pohlaď no pre mňa to bolo peklo. Další panický záchvat naplňoval moje telo. No Gabe, ktorý sedel vedľa mňa, vedel o čo ide a chitil ma za ruku. Trochu som sa upokojila a nahodila úsmev "nebojte, som v pohode" no vedela som že večer keď budem sama, môj dlhodobý nepriateľ ma dostane a zožerie zaživa. Možno sa smejete, no nieje to nič veselé mávať panické záchvaty každý deň, a niekedy aj viac krát. Je to utrpenie a nechá ťa to úplne visatú a prázdnu.

Cheirón mi venoval ustarostený pohľad a naznačil že mám ísť s ním. Gabe ma pustil a zašepkal, "Si v pohode?" na čo som mu len kývla hlavou.

No ani v Cheirónovej obývačke som sa necítila najlepšie. Dych sa mi zrýchlil a srdce mi bilo ako myši ktorú už už ide chytiť mačka. Blbé prirovnanie no je celkom presné. Predomnou sa ocitla šálka vody z ktorej som si odpila a opäť sa pozrela na kentaura predomnou. And the story time may begin.











||dobre je to krátke no hľadať synonymá v slovníku a snažiť sa písať aspoň ako-tak spisovne je naozaj vyčerpávajúce. Ešte k tomu zajtra mám 3 písomky. Hurá! Milujem svoj život.

Takže o čom je podľa váš to proroctvo? A hlavne posledný verš?!

Λανα Ηεαρτη,
dcéra Hadesa a ''učeň" Hekaté||

Beyond our strenghts //Valdez//حيث تعيش القصص. اكتشف الآن