De rondleiding

4 1 0
                                    

Nee, nee het is geen probleem kom je dan zijn we voor het donker terug. Ik knikte en stond op om vervolgens achter Bjorn aan te lopen. Eenmaal binnen het kasteel gezien gingen we naar buiten de stallen en de tuin bekijken. (y/n) je bent mooi. Zei Bjorn. Die jurk die mijn vader je gaf is prachtig en staat je goed. Ik vraag me alleen af waarom jij hem draagt hij was zo special voor hem. Ik keek blozend weg. Ik.. ik weer het ook niet. Maar Annemarie heeft toch ook een mooie jurk ? Vroeg ik. Ja zei hij maar deze mocht zij nooit aan. Volgens mijn vader was roze haar kleur. Hoe mooi ze die jurk ook vond. Het spijt me zei ik. Hoe zo ? Vroeg Bjorn. Nou ik denk dat.. dat je punt duidelijk is, en dat ik hier veranderingen breng. Zei ik. Nee dat bedoelde ik niet, ik wilde zeggen dat je special bent en niet alleen voor mij. Glimlachte hij verlegen. Dank u zij ik verlegen. Noem me maar gewoon Bjorn of jij niet u of dat belachelijke gedoe zei hij. Ik begon te lachen.  Al lachen kwamen we terug van de rondleiding. Waar Bjorn me naar mijn kamer leidde en me een kus op de wang gaf toen hij zei slaap lekker (y/n). Dankje tot morgen. Ik ging mijn kamer binnen trok mijn Pyjama aan en kroop onder de warme dekens waar ik al snel weg droomde.

* de volgende dag *

Er werd geklopt op de deur y/n op staan het ontbijt word over 10 minuten opgediend zei een nogal bekende mannen stem. Ja, ik kom eraan. Snel trok ik me om en waste mijn gezicht, rende de trap af en ging aan tafel zitten op de plek die leeg was.
Smakelijk werd gezegd. y/n? Ja, zei ik terwijl ik op keek. Vanmiddag is een aankondiging, dat jij de nieuwe vriendin ven Bjorn bent. Geschokt keek ik op. De... de wat ben? Ja, ik vindt jullie goed bij elkaar passen en dus wil ik jullie als stel jij al koning van dit land en Bjorn als koning. Met grote ogen leek ik Willem aan. Ja, zeg maar ja dat is beter voor jou, Bjorn en ons koninkrijk. M-maar ik ben niet eens van een koningkluke bloedlijn. Nee klopt maar dat boeit niet. Zei Willem. Ik keek Bjorn aan die me toe knikte. Oké. Oké ik doe het.  Geweldig dankjewel. Zei Willem. Nou schiet op over 2 uur moet je klaar zijn. Anne maakt je op. We rende samen de trappen op en gingen ons omtrekken. Er lag een mooie jurk klaar op mijn bed. Hij was zo mooi. Hij was wit heel mooi wit niet wit wit maar grijs wit echt prachtig met ontzettend mooie houden glitters. Er lach een briefje bij.

* in het briefje*

Lieve y/n,
Ik heb in vele jaren nog nooit iemand gevonden zoals jou. Je bent mooi. Ik weet dat ik je nog maar net ken maar ik vindt je leuk echt leuk zoals verliefd zijn. En draag deze jurk op het bal. Omdat mijn vader zegt dat iedere prinses zijn eigen kleur heeft en wij vinden dat die van jou goud is, heb je prachtige houden glitters. Anne heeft hetzelfde maar dat met roze geniet van het moment.

* einde brief *

Ik glimlachte in mezelf. Y/n schiet op trek hem aan dan kunnen we verder. Snel trok ik hem aan en maakte Annemarie me Op. Snel zei ze rennen en ze pakte mijn pols. We stopte bij een trap. Wacht hier tot je naam geroepen word dan loop je de trap af en dan zie je Bjorn en die geeft verdere instructies. Ik knikte. Dankjewel Annemarie. Graag gedaan maar nu moet ik gaan dit was mijn roep tot zo beneden.  En ze liep weg. Niet veel later hoorde in mijn naam en begon met lopen. Net voordat ik de eerste treden naar beneden moest lopen stopte ik even en keek naar de zaal. Er stonden zoveel mensen. Maar inderdaad Bjorn stond onder op me te wachten. Langzaam liep ik treden voor treden de trap af. Bang dat ik zou vallen, want dat zou typisch mij zijn lachte ik. Eenmaal beneden aangekomen. y/n is de vriendin van mijn zoon. Zij is de prinses van ons. Bjorn pakte mijn hand en zei ik hou van mijn geliefde en mogen wij nog vele jaren samen leven. Mijn leven stond even helemaal stil toen hij dat zei. Ik heb nog nooit een jongen ontmoet behalve hem. Hoe weet ik nu dat ik voor altijd bij hem blijf. Is dit dan liefde vroeg ik me af. Dan mogen jullie nu de dans openen zei Willem. wacht eens even hoorde ik nou goed dans?  Bjorn ik kan niet dansen he. Geen zorgen komt goed ik kan wel dansen volg mij maar gewoon en dan komt het goed ik beloof het je. Ik knikte en volgde wat hij deed. Ik stapte een paar keer op zijn voet en zei sorry iedere keer dat ik het deed. Glimlachen zei hij maakt niets ik hou toch wel van je. Ik glimlachte terug. Snel gaf hij me een kus op mijn wang. Je wordt al beter grinnikte hij.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 26, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

my homeWhere stories live. Discover now