Třetí část

974 97 6
                                    

  Louis se další ráno probudí brzy kvůli jeho plačícímu synovi. Okamžitě vyletěl z postele rovnou do synova pokoje. 

„Jackobe, co se stalo bobku?" zeptal se znepokojivě svého syna. Ale jeho otázka byla zodpovězena, jakmile se podíval na jeho poblinkané pyžamo. Louis soucítil s malým chlapcem. Vždycky, když byl Jackob nemocný, měl trochu úzkosti a to mělo za následky i slzy kutálející se z jeho očí. 

 Jackob se podíval na svého otce „Moc se omlouvám tati. Probudil jsem se s bolavým bříškem a chtěl jsem tě zavolat, ale jakmile jsem otevřel pusu, tak jsem si poblinkal pyžamo." Jackob se pomalu uklidňoval.Louis políbil svého syna na vršek hlavy – jako kdyby říkal „to je v pořádku". Vzal ho z postele a mířil s ním do koupelny, kde Jackoba posadil na vanu. 

Po deseti minutách nebo tak nějak, sundal Louis Jackoba z vany a zabalil ho do nadýchaného ručníku. Pak se společně vydali do jeho postele, kde byl oblečen do nového pyžama a pak se položili do postele, kde se objímali. 

.......... 

Louis se probudil kolem desáté hodiny ráno, což bylo něco, co se nestávalo moc často. Jackob ještě spal, proto se Louis rozhodl ho nechat o samotě, aby ho nechal odpočívat. 

Poté, co si nachystal ranní kávu a krajíc chleba, vydal se i se svým notebookem do obýváku, kde ho položil na stůl a otevřel. Díval se na různé nabídky práce – v případě, že by ho nevzali na místo asistenta,potřebuje záložní plán. 

Zatím, co se chystal zavolat na číslo na místo venčitele zvířat, nebyl to sice ten typ práce kterou chtěl – jeho telefon začal zvonit. Louis poznal číslo. Měl ho uloženého jako „Asistent Harryho Stylese". Okamžitě hovor přijal doufající v dobré zprávy. 

„Halo?" odpověděl Louis. Zvuk propisky jezdící po papíře byl slyšet i přes síť. Žena promluvila tichým hláskem 

„Dobrý den, tady je Margaret, manažerka Harryho Stylese. Mohla bych mluvit s panem Tomlinsonem?" 

Louis nervozně polknul „To jsem já." Byl opravdu s nervy na hranici. Přemýšlel, proč Margaret volá, jestli kvůli dobré nebo špatné zprávě. To je vše o čem přemýšlel, zajímal se o něj? Chod jeho myšlenek zastavila až Margaret, která promluvila. 

„Ah, dobrý den pane Tomlinsone. Volám vám, kvůli mému klientovi panu Stylesovi, který se rozhodl vás přijmout na místo asistenta.Louis byl u vytržení po obdržení této zprávy. Ano jeho současnou práci miloval, ale v restauraci nedostával moc zaplaceno. 

Asi po hodině hovor ukončili. Správný čas, protože se Jackob pravděpodobně začal probouzet. Mluvili o platu, plánech, a také o tom, jak „ve správném množství" respektovat Stylese. A i když jeho příjmení „Styles" znělo Louisovi nepochopitelně. 

Když Louis seděl s jeho synem, který jedl nějaké cereálie a zázvorové pivo v kuchyni. Samozřejmě takhle nechtěl strávit celý volný den s ním, ale nakonec to bylo lepší než netrávit spolu žádný čas.

 ............... 

Louis byl nesmírně rád, když se Jackob už cítil lépe, než včera. Proto mohl jít do školky. 

Brzo ráno byl čtyřletý docela naštvaný, když si uvědomil, jak málo času strávil včera se svým otcem, ale Louis ho rychle ujistil, že bude takový den ještě další. 

Zbytek dne probíhal normálně. Pracoval tak akorát na čas. Vyzvednul Jackoba ze školky a odvezl ho do školní družiny a pak konečně vyrazil do večerní školy před tím než půjde domů. Na konci dne byl Louis vždycky vyčerpaný a mohl jen doufat, že jeho nová práce nebude tak namáhavá.Louis toho nevěděl moc, věděl jen to, že to bude něco jiného. 

Nevěděl však, že jeho šéf na něj bude tak tvrdý a že bude k tomu mít velmi pádný důvod.  

Tak co jak se vám to zatím líbí?

Doufám, že ano.

End Up Here - l.s (mpreg) - CZ překladWhere stories live. Discover now