Lana'yı Tanıyalım

18.1K 404 341
                                    

Meraba meraba asdfghjklş. Gangster'ler arasında daha çok yeniyim. Lana'ya bayılıyorum ve onun hakkındaki bilgileri öğrenmek istiyorum. Ben öğrenirken öğretmek de istediğim için buraya okuduklarımı yazıyorum. Umarım hep beraber öğreniriz Ganster kardeşlerim. Herneyse. Yeni bölüm fazla gecikmez. Keyifli okumalar. :D

✔ Lana Del Rey ismi ile tanınan genç şarkıcının gerçek ismi Elizabeth Woolridge Grant’tır. Lana Del Rey ismi ile tanınan şarkıcının Lana Del Rey aslında takma adıdır. Diğer takma isimleri ise “Lizzy”, “Lana Del Mar”, “Lizzy Grant”, “May Jailer” ve “Sparkle Jump Rope Queen” şeklindedir.

✔ Aslında ona "Lana Del Rey" ismini Lizzy’nin menajerleri koymuştur.. Lana Amerikalı ünlü aktris “Lana Turner”ın ismidir. Del Ray ise bir araba ismi olan “Ford Del Ray” den gelmektedir.

✔ Lana Del Rey’in en kalın kadın sesi olarak bilinen Contralto sesi, 50’li yılların stilini yansıtması, güzellik kraliçesi saç şekli, dudakları, sağ yanağında bulunan beni, bir şarkı içerisinde çok kısık ve çok yüksek sesleri, klasik ve hip hop tonları başarılı bir şekilde yansıtabilmesi onun en belirgin ayırt edici özelliğidir.

✔ Lana Del Rey 1986 yılında doğmuş genç bir sanatçıdır. Lana Del Rey’in doğum tarihi 21 Haziran 1986’dır.

✔ Lana Del Rey’in burcu ikizlerdir.

✔ Lana Del Rey Hristiyan’dır. Hristiyanlığın Katolik mezhebindendir.

✔ Lana Del Rey bir Amerikalıdır. Genç aktris Amerika’nın New York’a bağlı Lake Placid’de doğmuştur.

✔ Lana Del Rey’in boyu 1,68 metredir.

✔ Lana Del Rey 56 kg kiloya sahiptir.

✔ Lana Del Rey açık kahverengi saçlı sanatçılardandır.

✔ Lana Del Rey ismi ile tanınan şarkıcı ela rengi gözlere sahiptir.

✔ Lana Del Rey’in vücut ölçüleri 85 cm- 60 cm- 81 cm şeklindedir.

✔ Lana Del Rey Amerikan standartlarına göre 8 numaralı ayakkabıları giyebilmektedir. (Yani bizim ölçülerimizle 39 numara oluyor :D)

✔ Ünlü şarkıcı Lana Del Rey Amerikan standartlarına göre 4 numaralı elbiseleri giyebilmektedir. (Yine bizim ölçülerimize göre 34 beden giyiyor arkadaşlar :D)

✔ Lana Del Rey şu ana dek herhangi bir filmde rol almamıştır.

✔ Lana Del Rey bir Amerikan gençlik televizyon dizisi olan ve 2008 ile 2013 yılları arasında 5 sezon halinde çekilen “90210” ismindeki TV serisinde ilk defa televizyon izleyicilerinin karşısına çıkmıştır. Dizinin sadece bir bölümünde oynayan yıldız ismin dizide rol aldığı bölümün adı “I See London, I See France…” şeklindedir.

✔ Lana Del Rey 18 yaşındayken şarkı sözü yazmaya başlamıştır. Yetenekli şarkıcı kendisini önce yazar sonra şarkıcı olarak nitelendirmektedir.

✔ Lana Del Rey lise yıllarında alkol bağımlılığı olan bir şarkıcıdır. Ünlü yıldız bu sebeple “Kent School” adındaki bir yatılı okula gönderilmiştir.

✔ Lana Del Rey en çok 1940 doğumlu ABD’li şarkıcı ve aktris Nancy Sinatra’yı sevmektedir.

✔ Lana Del Rey’in en sevdiği arkadaşı ise Maeve Reilly’dir.

✔ Lana Del Rey müzik grubu olarak en çok ABD’li rock grubu Nirvana, Antony Hegarty ve arkadaşlarından oluşan müzik grubu Antony and the Johnsons ve Rock’n Roll’un kralı kral olarak tanınan Elvis Presley’den hoşlanmaktadır.

✔ Lana Del Rey en çok ABD’li şarkıcı ve söz yazarı Janis Joplin’in “Summertime” ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 1970′lerde kurulmuş bir rock grubu olan Eagles’ın “Hotel California” isimli parçalarını sevmektedir.

✔ Lana Del Rey en çok “The Godfather 1” ve “The Godfather 2” serisini ve orijinal adı “American Beauty” olan 1990 yapımı Sam Mendes imzalı filmden hoşlanmaktadır.

✔ Lana Del Rey’in favori ünlüleri arasında ABD’li bir müzisyen olan Bob Dylan, ABD’li bir şarkıcı ve oyuncu olan Frank Sinatra, ABD’li  bir müzisyen, besteci ve söz yazarı olan Jeff Buckley ve Kanadalı bir şair, söz yazarı, yazar ve müzisyen olan Leonard Cohen gibi isimler yer alır.

Not: Bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey var. Eğer Lana hakkında farklı br şeyler biliyorsanız bana mesaj atın. Size ithaf ederek paylaşırım dostlarım :D

Lana Del ReyWhere stories live. Discover now