Capitolul 3

76 1 0
                                    

...scaunele erau puse gramada in usa maro,blocand-o.Nestand prea mult pe ganduri am luat fiecare scaun si l-am pus la locul lui,apoi mi-am luat jurnalul si mi-am continuat drumul.

Am urcat din nou pe scarile vechi si am intrat in livingul de la etaj.L-am cercetat ca un detectiv si tot ce-am gasit era doar un fotoliu,un televizor urias,un radio,o lampa ce lumina slab si niste cutii,toate astea insotite de un strat de praf.

Nu am gasit nimic in sufragerie...singurele locuri in care nu am fost sunt:podul,pivnita,garajuln.Dar cel mai mult vreau sa vad podul...dar nu gaseam nicio "usita" spre pod..

Din greseala am lovit un intrerupator cand m-am rezemai de o cutie,si brusc din perete a aparut o scara ce era sa ma omoare.

-Aaaaa!!!!(a fost aproape...inca 3 cm si...)

Stau vreo 5 minute si ma uit la scara,dupa ce iau o gura de aer si imi revin,urc pe scara"fatala".Cu cat urcam o treapta intunericul din pod ma cuprinde tot mai mult.

Puteam distine in bezna doar o masa,o lampa si un intrerupator de langa mine.Am apasat cubo oarecare intarziere deoarece nu vroiam sa-mi mai cada ceva in cap sau sa ma omoare,dr se pare ca aprinsesem lumina.Lumina era slaba,semn ca podul a mai fost frecventat...Toate lucrurile erau mai clare.

Exact cu am distins in intuneric era o masa ,erau mai multe cufere,lazi mai mari sau mai mici;toate fiind incuiate.Pe masa se afla un cufaras deschisnIn el se afla o futiuta muzicala.Invart curioasa de maneta si dupa 2-3 secunde de asteptare din cutie iese in clown vesel.

Sub masa era o papsa frumoasa;avea:parul negru si lung ,pielea ca a unui vampir,buzele rosii si ochii verzi ce te

pnotizau.. O briza rece mi se urcase pe sira spinarii,iar acea briza imi soptea ceva ce nu prea intelegem.Siam ca nu e semn bun asa ca ma mai uit inca o data la papusa si vrand sa plec obserbv o ata legata de rochita papusii ... acea acta ducea printre crapaturile podelei.

Un vant sufla puternic.

-Megan!!!

-(mama?! :-? ... super -_-").. Da?

-Ce nai...? De unde a aparut scara asta?

-Pai asta e scara de la pod..

-Coboara imediat domnisoara si dute sa aduni farfuriile sparte din bucatarie!

-Ce????Dar mama!Nu am spart nici o farfurie..

-Nici un "dar"!

(Mama era foarte irascibila...niciodata nu s-a mai comportat asa cu mine...parca nu e ea..)

Oricum trebuia sa cobor.Ascund papusa si celelalte lucruri si imi iau jurnalul.Pe pagina alba a jurnalului era scris cu rosu: -PLEACA!!!-atunci am iesit din pod coborand scarile nevazand-o pe mama.

Ma uit pe geam si o vad afara ,aruncand gunoiul impreuna cu tavloul spart.

Jurnalul MayeiWhere stories live. Discover now