Аз

48 4 2
                                    

Хм... "аз". Не звучи ли много познато, много еднакво, много ти.
"Аз" трябва да определя дадена личност, но какво става когато всеки един човек по тази земя сочи себе си казвайки "Аз съм себе си, аз съм оригинален". Как си оригинален след като има още стотици "аз" по тази земя? Замислялили сте се някога на тази тема? На земята има толкова много хора и всеки един толкова по различен от другия и всички са "аз".
Знаете ли кой е Зигмант Фройд? Той е един от поддръжниците на психоанализата. Той има следното предположение:
В себе си имаме три "личности". Той ги описва като "Аз", "Свръх аз" и "То". Всички знаем какво е "Аз", всички сме наричали себе си по този начин, но какво са "То" и "Свръх аз"?
То-тази част от нас която е първична. Тази част от нас която е имполсивна и често не мисли, а и защо да го прави? Това не е негова работа. Тук се намесва "свръх аз".
Свръх аз-частта от нас, която ни помага да се впишем в общоприето, казва ни да спазваме закона. Казано с 3-4 думи "държи нещата под контрол.
И сега сигурно се питате какво се случва когато" то" и" свръх аз" се срещнат? Логично. Ражда се" Аз". Раждат се решенията, които взимаме и начина по който се държим.
Е както виждате нещата не винаги са това, което изглеждат. Вземете за пример тази глава. Какво си помислихте че ще видите тук след като почетохте заглавието? Да разказвам за мен и моите любими? За себе си и ежедневието си. Не. Но знаете ли кое е най-станото? Че това беше пъвоначалната идея.
Аз не съм аз.

Until EndlessWhere stories live. Discover now