Verhaalidee:

108 4 2
                                    

Music: Dirty little secret - All American Rejects
Cover hoort niet bij het verhaal, maar is wel zelfgemaakt en mag je gebruiken!

Je zou een verhaal kunnen maken van het liedje 'Dirty little secret' (zie media), je kan er zelf een eigen draai aan geven. Ik beschrijf gewoon een idee die ik heb gekregen van dit liedje.

Yara verhuist met haar familie naar een andere stad en moet naar een nieuwe school. Ze was altijd een onopvallend meisje, zo iemand die altijd vergeten wordt, en wilt op haar nieuwe school populair worden. Dat mislukt meteen maar vindt wel vrienden: 3 andere meisjes die ook onzichtbaar zijn. Samen maken ze een pact: ze worden samen populair. Ze nemen allemaal een ander kapsel, verstoppen hun gezichten onder bergen make-up en shoppen voor andere kleren. Het lijkt te werken, ze worden opgemerkt. Vooral Yara krijgt veel aandacht van de knapste jongen van de school, Matt. Ze krijgen stiekem een relatie. Alles lijkt perfect, de populaire jongens en meisjes zijn aardig tegen de 4 vriendinnen en Yara heeft een lief vriendje. De 4 vriendinnen worden door de populaire meiden gewaarschuwd dat Matt een klootzak is, maar Yara luistert niet.

In het begin lijkt Matt heel lief, maar hij begint steeds raarder te doen. Hij wilt dat Yara dingen gaat doen die ze helemaal niet wilt (hij legt dan een enveloppe met de opdracht in haar kluisje waarop staat 'Dirty little secret'): zoals dingen stelen, liegen tegen haar ouders, met een vreemde zoenen en ze moet foto's van zichzelf maken en naar hem sturen. Ze weigert foto's te maken en hij dreigt het uit te maken, hij ziet het als een wreed spelletje. Overstuur gaat Yara naar haar 3 vriendinnen en vertelt wat er aan de hand is, een van de populaire meiden overhoort het gesprek en komt met een oplossing: Matt wilt zo graag spelletjes spelen? Dan krijgt hij een koekje van eigen deeg. De vriendinnen en de populaire meiden verzinnen een gemeen spel om Matt terug te pakken. Nu is het Matts beurt om enveloppen te krijgen met opdrachten en ook daar staat op 'Drity little secret'.

Dit zou heel goed bij het genre mysterie/thriller kunnen, maar ook tienerfictie. Het is een soort wraak verhaal en ik vind het wel leuk dat de populaire meiden geen bitches zijn, maar juist Yara helpen (ook al is het extreem).

Je moet even kijken hoe je het verhaal wilt eindigen, maar het zou wel leuk zijn als de 4 vriendinnen weer hun oude kleren aandoen, oude kapsel en geen make-up en dat ze vriendinnen blijven met de populaire meisjes. Zo kan je het een leuk wraakverhaal maken met een goede boodschap (de vriendinnen hoefden alleen maar zelfverzekerder te worden en dat werden ze door de nieuwe kleren. Maar nu zijn ze in hun oude kleren, maar zelfverzekerder, en ze zijn nog steeds populair).

Story ideas  & CoversWhere stories live. Discover now