XVI.

364 50 6
                                    

(fenti dalt hallgassátok olvasás közbe!)

Conor Dever a legkisebb idegeskedés nélkül, tökéletesen nyugodtan ült a kihallgatóban.

Aiofe néma csöndben ült Conorral szemben, rezzenéstelen tekintettel figyelte az írt.

- Szép délelőttöt, kisasszony. - szólalt meg végül Conor.

Aiofe nem válaszolt. Mire várt, hogy a maffia egy tagja megtörjön a jéghideg tekintetét látva?

- Szóval nem akar csevegni. - állapította meg a férfi nyugodtan. - Küldjön be valakit, aki némi érdeklődést tanúsít irántam. A vöröske megfelel. - vigyorgott.

Elpirultam. A "vöröske" jelző csakis rám illhetett, mivel az összes jelenlevő ügynökök közül egyedül az én hajamra lehetett rámondani, hogy vörös.

- Menj, Zöldfül. - súgta Ricky. - Menni fog.

Szaporán vettem a levegőt, és amikor Aiofe kijött, bementem a szobába.

- Jó napot, Conor. - ültem le vele szembe. - Emily vagyok.

- Jó reggelt, Emily. Hogy van?

- Köszönöm szépen, jól. És ön? - kérdeztem, és mindent pontosan úgy csináltam, és Matt tanította. Csak teremts kapcsolatot, és tegyél úgy, mintha az ő oldalán állnál.

- Köszönöm kérdését, remekül érzem magam. - felelte udvariasan. Bűnöző ide vagy oda, jó modora volt.

- Mondja, Conor, ismerte ön Ronald Rathaway-t? - tértem át az ügyre.

- Igen, ismertem. - mondta nyugodtam a férfi. Sötét haja egészen az álláig ért, és így közelről egészen ápoltnak tűnt.

- Ön milyen kapcsolatban állt vele?

- Nem voltunk jóban. - közölte szenvtelenül.

- Ellensége volt önnek?

- Nem öltem meg, ha arra céloz. - vonta fel a szemöldökét.

Francba! Valamit mégis csak elronthattam, mivel már kevésbé tűnt barátságosnak és közvetlennek. Bár valószínűleg az első pillanattól fogva átlátott a szitán, csak játszotta a hülyét.

- Beszélgessünk őszintén, Emily. - hajolt előre, és hideg borzongás futott végig a hátamon, ahogy kiejtette a nevemet. Most először ridegnek tűnt, és kinéztem belőle, hogy bárkit megöl hidegvérrel. - Ön szerint miért éppen önt kérettem?

- Nem tudom. - kezdtem. - Nem vagyok tisztában a gyilkosok szándékaival. De azt tudom, hogy nem maga ölte meg Ronald Rathaway-t. Legalábbis nem személyesen. Azt nem tudom, hogy most miért van itt, és miért jött be önként, de valószínűleg figyelem elterelésként, amíg a valódi gyilkos meg tud lépni.

- Okos nő maga, Emily. - mosolygott Conor, de az a mosoly félelmet ébresztett bennem. - Tényleg nem én öltem Rathaway-t, de nem is tudom, hogy ki tette. Arról mindenesetre nem árt szólnom Sean-nek, hogy az a nő - mutatott Aiofe-ra. - Akinek nem tudom, mi az igazi neve, egy spicli.

- Maga nem megy innen sehova. - jelentettem ki.

- Azt nem hinném. - közölte Conor, és felállt. - Nincs bizonyítéka, hogy Rathaway meggyilkolásához köthessen. Szabad ember vagyok, jogomban áll távozni. - rám nézett, sötét szemeiben árnyalatnyi haragot láttam, de egy pillanat alatt el is tűnt ez az érzelem. - A közelebbi viszontlátásra, Emily.

És kisétált az ajtón.

*******

- Dever lelépett, és mindenről be fog számolni Murphy-nek. - mondta Aiofe. - Többé nem mehetek vissza oda beépülve. Valami új tervet kell kitalálnunk. Minden nyomunk latba veszett, mivel Turner hagyta elmenni.

Én, mint titkos ügynök Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ