-27-

3.1K 134 113
                                    

[Harry]

"Dus, Harry," zegt Liam. We zitten allemaal voorzien van een glas ijskoude cola op de bank. "Ga je Ally nog vragen of ze je vriendinnetje wilt zijn?"

Ik kijk hem even aan. De jongens willen veel te graag dat Alison mijn vriendin wordt. Niet dat ik het niet wil, maar ik had tijd nodig. Ik heb al lange tijd geen vriendin meer gehad. Ergens moet ik wel aan het idee wennen. Alison is geweldig, dat zeker. Maar ik heb het druk met mijn carrière en ik wil haar mijn volledige aandacht kunnen geven. Als ik haar dadelijk een keer in de drie maanden zou zien, zou het al niet werken.

"Ja," zeg ik dan toch maar. "Ik heb haar gisteren gebeld, en morgen ga ik haar ophalen. Dan wil ik het aan haar vragen met een liedje."

"Een liedje?" herhaalt Louis. Ik knik, en de jongens kijken me afwachtend aan.

"Ik heb een liedje geschreven," zeg ik verlegen. Louis springt half op me, en het enthousiasme is zichtbaar in zijn felblauwe ogen.

"Laat horen!" brult hij in mijn gezicht. Ook Niall en Liam knikken instemmend.

"Als je nou even van me af gaat, kan ik een gitaar halen, Tommo," zeg ik sarcastisch. "Ik vind je heel aardig, maar gitaar spelen terwijl iemand je aanvalt is nogal lastig."

Louis gaat lachend staan, en ik ga weer rechtop zitten.

"Kan ik even jouw gitaar lenen, Niall?" vraag ik dan. Niall knikt meteen, en ik ren naar zijn muziek kamer. Zoals altijd kan ik het niet laten om even rond te kijken in de met instrumenten gevulde kamer. Keyboards, gitaren, microfoon, Niall heeft alles. Zoveel dat zelfs ik er nog altijd jaloers op ben. Ik kies uit zijn vele gitaren een akoestische uit, en sla de snaren even aan om te luisteren hoe hij klinkt. Perfect dus. Natuurlijk. Niall zou geen genoegen nemen met een gitaar die niet precies naar wens is. Met de gitaar vast loop ik terug naar de woonkamer. Ik ga zitten en houd de gitaar goed vast. Het is om de een of andere reden moeilijker om te zingen voor de drie jongens die ik al zo lang ken, dan voor een arena vol gillende fans. Ik kan ze nu allemaal aankijken, en dat maakt het eng.

"Het heet Sweet Creature, trouwens," zeg ik. Ik schraap mijn keel, en sla de akkoorden aan.

Na drie minuten rollen de laatste noten mijn mond uit, en klinken de laatste akkoorden door de kamer. Niall staat op om een staande ovatie te geven, en de rest volgt al snel. Een lach verschijnt op mijn gezicht.

"Wow, Harry," zegt Liam, als ze weer zitten. Ik zet de gitaar voorzichtig tegen de stoel aan, en kijk de jongens verlegen aan. "You got her."

"Je hebt jezelf overtroffen," zegt Niall bewonderend. "Als ze je nu nog afwijst is ze gek."

"Je bent een fantastisch persoon!" gilt Louis blij. Ik glimlach blij, het is leuk om te zien dat de jongens het ook leuk vinden. Ik heb mijn best gedaan om er wat moois van te maken. Voor haar.

Dan glipt er opeens een andere gedachte bij me binnen. Zal ik de jongens vertellen dat ze bij me komt wonen? Snel maak ik het besluit ze te vertellen over de situatie.

"En misschien trekt ze zeg maar bij me in," ratel ik. Liam trekt een wenkbrauw op.

"Wat zei je? Volgens mij verstond ik je niet goed," zegt hij. Ik herhaal mijn zin. "Samen wonen? Nu al? Je kent haar pas net, hè? Ze is echt leuk, begrijp me niet verkeerd, maar weet je zeker dat je dit wilt?"

"Kijk. Haar huis wordt gesloopt, en ze kan nergens anders heen. Daarbij vind ik het fijn om haar dicht bij me te hebben," leg ik geduldig uit. De jongens willen alleen maar het beste voor me. "Dus toen vroeg ik het maar gewoon."

"En ze zei ja?"

"Nadat ik haar had overgehaald wel," zeg ik. Ik vind het een gekke en leuke gedachte, dat Alison 24/7 in mijn huis gaat rondlopen. Ons huis. Ik word elke ochtend wakker, en zij zal er ook zijn.

"Harrison is bae," zegt Louis droog. "Jullie maken snel beslissingen, houd ik van. Bovendien vind ik Ally nog aardig ook, ze mag blijven."

"Van mij ook," voegt Liam toe. "Als je maar niet te overhaast beslissingen gaat nemen."

"Is goed, pap," plaag ik hem. Liam geeft me een duwtje, en ik lach kort. "Niall, wat vind jij ervan?"

"Ze is een blijvertje," zegt Niall, Ik glimlach dankbaar naar mijn vrienden. Ik vind het fijn dat ze Alison ook aardig vinden. Het was helemaal in het water gevallen als ze elkaar niet aardig hadden gevonden. "FIFA doen?"

"Ja!" Niall loopt gelijk naar de televisie, en Louis begint zijn loopje heel overdreven na te doen. Niall kijkt om, Louis stopt en kijkt hem onschuldig aan. Zodra Niall zich weer omdraait gaat Louis weer verder, en liggen Liam en ik al helemaal in een deuk. Niall kijkt nog een keer om, en scant ons van top tot teen. "Louis doet iets raars, of niet soms?"

"Nee hoor," zegt Liam droog.

"Hoe kom je daar nou bij?" zeg ik overdreven. We kijken elkaar aan, en beginnen nog harder te lachen. Niall rolt zijn ogen en pakt de controllers, waarna hij het spel opstart. Hij gooit een controller naar ons toe, waarna we beginnen te spelen. Niall en ik zitten samen in een team, en Louis en Liam zitten samen in een team.

"Liam!" roept Louis fanatiek, als hij de bal richting Liam's karakter op het scherm schiet. Liam kloot wat met de controller, en de bal rolt naar ons team toe door zijn trage reactie. Niall rent er naartoe en pakt zijn kans. 1-0 voor team Narry. Ik geef hem snel een high-five "Liam, sukkel. Die kon je makkelijk hebben."

"Oh, shut up," zegt Liam droog. Liam is de slechtste in FIFA van ons alle vier, en daar wordt hij elke keer weer mee geplaagd. Hij vindt het niet echt erg. "Ooit word ik de beste FIFA speler op de hele wereld."

"Ja, en ik ga met Harry trouwen," reageert Niall lachend. Liam geeft hem een duw, waardoor ons team de bal kwijtraakt.

"Liam!" roep ik half boos, half lachend. FIFA gaat bij ons oprecht nooit goed.

"Zie je! Ik word al heel goed nu," zegt Liam trots. Louis begint te lachen, en ze spelen samen tot Liam op doel schiet en tot onze verbazing nog scoort ook. "I told you."

"Nou, Liam," zeg ik droog. "Als ik jou was zou ik alvast naar de wereldkampioenschappen FIFA gaan, ze weten niet wat ze zien."

"Ga ik doen."

🐙 × 🐙

Een extra hoofdstuk, als cadeautje omdat we de 5K reads hebben behaald! Ontzettend bedankt allemaal, you mean the world to me.
Er zijn lezers die graag willen dat de hoofdstukken langer worden (kuch eMMA), maar hoe lang vinden jullie fijn? Ze zijn nu ongeveer 1000 woorden. Let me know! :)
All the love xo

Online [1D]Where stories live. Discover now