Το ενδιαφέρον μυρίζει αγάπη

32 2 0
                                    

"Και τώρα τι κάνω;" Θα υπάρξουν πολλές φορές που θα απογοητευτείς στη ζωή σου, που τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν τόσα καλά, που θα νευριάσεις, που θα έχεις τα κάτω σου, που θα χωρίσεις, που γενικά η όλη κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Και κάπου εδώ θα πρέπει να ακούσεις το κλασσικό "Εγώ είμαι εδώ". Λόγια πολλά, πράξεις από ελάχιστες μέχρι καθόλου. Όσοι ενδιαφέρονται για σένα θα το δείξουν. Δε πα να είναι κάποιος που γνώρισες χτες; Κάποιος μου είπε ότι δεν χρειάζεται χρόνο για να νοιαστείς τον άλλο, αρκεί το πρώτο λεπτό. Αν υπάρξει χημεία τότε έγινε η "ζημιά".

Αναφέρομαι στους πάντες. Στους φίλους, συγγενείς, αδέρφια, ξαδέρφια, μπατζανάκιδες, στους φίλους, και σε κάποια άτομα που δεν ξέρουμε στη τελική τι μας είναι. Είναι ευλογία να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε νοιάζονται. Να ξέρεις ότι έχεις κάποιον που μπορεί να σε ακούσει και να μη σε κρίνει ή που μπορεί πάλι να σε κρίνει αλλά ξέρεις ότι το κάνει για το καλό σου, να σε πάρει μία αγκαλιά, να μπορεί να σε ηρεμήσει γιατί απλά είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρει τι θες εκείνη τη στιγμή, να σου φέρει τα αγαπημένα σου σοκολατάκια, ή να σε πάρει να κάνετε τσάρκα 3 ώρες αφού δεν θέλει να βλέπει το μουτράκι σου θλιμμένο... Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ο άνθρωπος που σε νοιάζεται.

Εκείνος λοιπόν ο άνθρωπος είναι ικανός να κάνει πολλά. Μπορεί από το να κάνει το πιο τρελό σου όνειρο πραγματικότητα μέχρι και το να καταστρέψει τον χειρότερο σου εχθρό. Μεταξύ μας μπορεί να κάνει και κακά πράγματα αλλά θα τα κάνει για σένα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έτσι δε λέει ο λαός; Επίσης μπορεί να σου κατεβάσει τ'άστρα αν το ζητήσεις ή μπορεί να γίνει χαλί να τον πατήσεις. Και όλα αυτά επειδή σε νοιάζεται και δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να είσαι καλά. Και πίσω απ' όλα αυτά κρύβεται πάντα η αγάπη, με τη δύναμη της οποίας πραγματοποιούνται τα πάντα.

Για να βρεις όμως ποιοι πραγματικά είναι δίπλα σου και για να βεβαιωθείς ότι δεν σου πουλάνε τα γνωστά χιλιοειπωμένα παραμυθάκια καλό θα ήταν να τσεκάρεις εκείνους που λένε ότι ενδιαφέρονται. Όταν όλα είναι καλά και συ μαζί, θα σου πει ο άλλος "Είμαι δω". Όταν όλα είναι ένα μάτσο χάλια τότε Who's there? Το θέμα είναι να βρεις κάποιο να χαίρεται με τη χαρά σου και να λυπάται με την λύπη σου.

Και κάπου εδώ πρέπει να αναφερθώ σε εκείνα τα άτομα, τα οποία σε νοιάζονται αλλά δεν στο δείχνουν τόσο. Να σας πω κάτι; Εγώ τους αγαπώ λιγάκι παραπάνω εκείνους τους ανθρώπους. Γιατί ό,τι νιώθουν το κρατάνε για τον εαυτό τους και ξαφνικά αισθάνεσαι το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους από μία σφιχτή αγκαλιά που κουμπώνει τέλεια, και από ένα "σου είπα να προσέχεις". Είναι τέλειο να συνειδητοποιείς με τέτοιο τρόπο ότι υπάρχει κάποιος που σ' αγαπάει και πάνω απ' όλα σε νοιάζεται. Προσοχή, είναι δύσκολο να βρεις στην εποχή του "ότι να ναι" ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά και αγαπάνε πραγματικά. Όχι όμως ακατόρθωτο.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγαπάς, να σέβεσαι, να ευχαριστείς το σύμπαν που έφερε τέτοιους άγγελους στη ζωή σου. Να ανταποδίδεις πάντα και να δίνεις σε άλλους την αγάπη που δέχεσαι γιατί κάποιοι την στερούνται. Όσο για τους άλλους που δεν τους καίγεται καρφάκι και θεωρούν ότι το "νοιάζομαι" είναι ένα ξερό μήνυμα "τι κάνεις" ή "τι νέα" τότε άφησέ τους να νομίζουν αυτό και μην προσπαθήσεις να τους αποδείξεις το αντίθετο γιατί ίσως την πατήσεις. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανένα να ενδιαφέρεται για σένα ή για οποιονδήποτε άλλο. Είναι θέμα ελευθερίας. Στην πραγματικότητα το ενδιαφέρεσαι είναι πολλά περισσότερα από ένα μήνυμα. Είναι ένα ωραίο φιλί, μία ζεστή αγκαλιά, ένα σαγαπώ, ένα πρόσεχε ή ένα τεράστιο μπολ παγωτό με γέυση βανίλια. Είναι πιο νόστιμο. Εγω ευχαριστώ τους ανθρώπους που με νοιάζονται με τον δικό τους ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 19, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Το ενδιαφέρον μυρίζει αγάπηWhere stories live. Discover now