24. fejezet: Csere-bere

397 25 1
                                    

Reina/

Csendben ült az épület legtetején, és lefelé nézett az emberekre. Bár félt még mindig a magasságtól, most mégse zavarta annyira. Az igazság, amit pár perce megtudott apjától, nagyon is fájt neki, bár könnycseppeket nem tudott ejteni.

- Reina… - szólalt meg mögötte Alex.

A fiú szó nélkül helyet foglalt a lány mellett, de ő nem a tömeget figyelte, hanem a lány arcát.

- Jól vagyok, Alex. Nem kellett volna követned.

- Ugyan Reina. Magadnak akarod bemesélni, vagy nekem? Valaki ok nélkül nem szokott könyvet az asztalra dobni és kirohanni. Én se biztos, hogy jól lennék ezek után.

Reina felhúzta a lábát, és továbbra se akart Alexra nézni. Bár édesanyja nem élt, így is egy orrhosszal előnyt élvezett. Az apja jól volt, és ez sokat jelentett, de édesanyja… Érezte, hogy Alex átölelte a hátánál, majd magához húzta, amitől picit jobban érezte magát. A magány érzette csökkent, és ezzel visszatért a magabiztossága.

- Szerintetted mi történhetett a kwamikkal, hogy ennyire ne akarjanak beszélni a múltról?

Persze attól még nem igazán akart beszélni a benne kialakult érzésekről, és inkább terelte a témát olyanra, ami miatt nem kezd azonnal sírni.

- Bármi is az, nagyon bántja őket. Jobb, ha egy ideig nem is kérdezünk rá. Le kell szednünk Szövetséget Párizsról, és utána kiderítjük mi történt.

Reina felnézett az égbe, ahol már az egész tájat narancssárgán világította be a tájat, és mindent befestette ezzel a meleg színnel.

- Tudod, nagyon hiányzik édesanyám. Jobban örülnék, ha velem lenne, és tanácsot adna, hogy mit tegyek most. Elhagytam az otthonomat abba a reménybe, hogy válaszokat kapok, ami persze meg is érkeztek. Titkon azt reméltem, hogy túl élte, és apával bujkálnak mindenfele, de nem. Adrienn anyjával vannak… akivel… talán.

Szóval hogy mondja el az ember, hogy fél hogy az apja kiheverte a felesége elvesztését, és már egy másik nővel él kitudja mióta… Borzalmasan hangozna, főleg Reina szájából.

- Nem hiszem, hogy pont azzal foglalkoztak, hogy összejöjjenek egymással. A fél világot bejárták, hogy megvédjék a könyvet.

- Tudom, butaság… Várjunk…

Miért üldözi a saját feleségét Gabriel, amikor minden bizonnyal a nő látni se akarta. Hogyan jött rá Gabriel, hogy Amsterdamban vannak, ha két éve eddig kikerülte őket, talán nem kereste. Mi kell most neki?

- Mi az Reina?

- Valamiért kell Gabrielnek ismételten a könyv, csak nem tudom miért.

- Hogy feloldja Katica és Fekete Macska átkát – szólalt meg mögöttük egy kwami.

Mind a ketten hirtelen hátranéztek, és ekkor megláttok Vixx és Krav repülő alakját, ahogy a két fiatal vállára repült, majd leültek. Mind a ketten feszültek voltak.

- Milyen átkot? – szólalt meg Reina.

- Erről egyáltalán szabadna tudnunk?

- Hivatalosan, nem, mert rátok hasonlóan vonatkozik, mint minden párra, de mivel Szövetség ellen megyünk, így muszáj törvényt szegni.

- Mintha nem te hoztad ezeket a törvényeket.

Krav epés megjegyzésére Vixx hátulról nyakon csapta a kwamit, majd újból a két fiatalra nézett.

Miraculous- Macska lábnyomaiWhere stories live. Discover now