Nog 1 dagje uitrusten

224 9 8
                                    

Ik word wakker door het felle zonlicht licht dat door het raam binnenkomt. Ik sta op en ga naar beneden. Obi heeft een heerlijk ontbijt klaargemaakt. ''Goede morgen schone slaapster.'' Zegt Obi lief. ''Goedemorgen!'' Zeg ik terug. ''Ga maar aan tafel zitten. Ik ga nog net de eitjes van het vuur halen.'' Zegt hij. Hij komt bij mij zitten en we beginnen aan het heerlijke ontbijt. ''En wat wil je vandaag eens gaan doen?'' Vraagt Obi lief. ''Euh geen idee, misschien kunnen we naar de cinema gaan?.'' Beantwoord ik zijn vraag. ''Goed idee!'' Zegt hij enthousiast. Na het lekkere ontbijt ga ik mij klaarmaken. ''Obi, is het goed als ik nu een douche neem?'' Vraag ik hem. ''Maar natuurlijk! Doe alsof je thuis bent!'' Zegt hij lief. Ik ga naar boven neem mijn kleren al klaar en ga naar de badkamer. De warme douche doet echt deugd. Als ik klaar ben met douchen doe ik mijn kleren aan en doe mijn haar en make up en ga naar beneden. ''Obi de douche is vrij.'' Zeg ik. ''Obi? Obi waar ben je '' zeg ik met een bezorgde stem. Ik ga naar de keuken maar daar is hij ook niet. Ik ga naar de tuin. Er ligt een briefje op de grond. ''Elaba schatteke het is niet vriendelijk om uw politievriend op mij af te sturen he. En nu zal hij dat voelen. En dat is allemaal uw schuld! Ge zijt altijd al een stom wicht geweest he! Groetjes van uwe schat Jens.'' Ik laat me op de grond zakken en begin te huilen. Waarom Obi?!? Hij is altijd zo goed voor mij en hij is mijn beste vriend.

''Komaan Floor alles komt goed!'' Spreek ik mezelf moed in. Ik neem mijn auto sleutels en vertrek naar kantoor. Met gierende banden rijd ik de straat uit. Aangekomen aan kantoor ren ik als een gek naar binnen recht naar het kantoor van de chef. Ik ren meteen zonder kloppen zijn kantoor binnen. ''Chef ik moet u dringend spreken!'' Zeg ik heel gehaast.'' Floor ga zitten en vertel wat er aan de hand is maar word eerst wat rustig. Ik zal een glas water gaan halen.'' Zegt de chef. Ok ik probeer mezelf te kalmeren. ''Hier alstublieft en vertel nu rustig wat er aan de hand is.'' Zegt de chef. ''Het is Obi. We waren aan het ontbijten en daarna ging ik me klaarmaken maar toen ik beneden kwam was hij weg. En ik ging in de tuin kijken en daar lag dit briefje.'' Zeg ik al huilend en geef hem het briefje. ''Ok Floor dit is wel heel ernstig. Je zal het misschien niet graag hebben maar ik ga het korps vertellen wat er aan de hand is. Het kan niet anders ze moeten de waarheid weten anders kunnen ze ons niet helpen. We kunnen niet zomaar zeggen dat Obi weg is.'' legt de chef me uit. ''Ik begrijp het maar ik wil het graag zelf vertellen. Ik vind dat ze het van mij zelf moeten horen.'' Zeg ik tegen de chef. ''Ok is goed.'' Antwoord hij.

We gaan naar buiten. De chef roept iedereen samen en we gaan naar de vergaderzaal. Ik ga vooraan bij de chef staan en vertel mijn verhaal aan iedereen. Iedereen is er stil van geworden. ''We zijn er allemaal voor je he Floor je kan ons alles vertellen!'' zegt Femke. Iedereen bevestigd wat Femke zegt behalve Tineke. Ze is heel stil.'' Ok mannekes we moeten er meteen aan beginnen. Ok dus Femke en Robin jullie gaan patrouilleren in de wijk van Obi, als jullie iets verdacht zien dan melden jullie dat onmiddelijk. Eric en Brigitte jullie gaan naar het huis van Obi en jullie beginnen met een sporen onderzoek. Koen en Tineke jullie gaan een buurtonderzoek doen en vragen of ze iemand in de voorbije uren bij het huis van Obi hebben gezien.'' Vermeld de chef aan iedereen. Tineke loopt als eerste de vergaderzaal uit en gaat heel snel naar buiten naar de auto's gevolgd door Koen. Daarna vertrekken de anderen ook. ''Floor alles komt goed dat beloof ik! '' zegt de chef geruststellend. ''Wat moet ik nu doen chef?'' Vraag ik hem. ''Voorlopig blijf je hier en wachten we totdat 1 van de teams iets heeft gevonden. En kan jij wat uitrusten.'' Zegt hij. Ik ga naar de vergaderzaal en ga een tas koffie halen. Aan het koffieapparaat staat een foto van Obi en mij. Ik zie hem en begin te huilen. Ik spreek mezelf moed in en denk aan alle leuke dingen die ik al met Obi heb gedaan. Ik neem ook een tas koffie voor de chef en ga naar hem toe. We gaan samen naar zijn kantoor en drinken onze koffie op. ''Floor ik weet dat het niet gemakkelijk is maar wil je nog eens heel je verhaal vertellen want elk detail kan ons helpen om Obi terug te vinden.'' Zegt de chef.

Ik begin mijn verhaal opnieuw tot mijn gsm gaat. ''Hallo met Floor.'' Zeg ik. ''Dag schat. Mis je mij niet te veel.'' Ik krijg tranen in mijn ogen. En word heel kwaad. ''GIJ VUILE KLOOTZAK WAT HEBT GIJ MET OBI GEDAAN LAAT HEM GAAN!'' Schreeuw ik door de gsm. ''How how ik zou maar een beetje beleeft zijn he juffrouwtje of uwe vriend zal het hier heel lastig krijgen. Dus hoe meer gij het boerinneke gaat uithangen hoe minder plezant het hier gaat worden voor onze vriend.'' Zegt hij. ''O ja en btw als ge uwe vriend nog levend wilt terug zien dan komt gij morgen om 22:30 alleen naar het park. Ge verteld niemand van onze afspraak anders gaat Obi eraan!'' En dan word de telefoon ingehaakt. ''Was het Jens. Wat heeft hij allemaal gezegd.'' Zegt de chef bezorgd. ''Ja hij was het hij wilde me waarschuwen dat als we niet stoppen met zoeken dat hij Obi gaat vermoorden.'' Zeg ik gelogen. ''Ok ik bel naar de procureur en vraag een telefoontap zodat we kunnen zien waar de oproep vandaan komt.'' Zegt de chef. Hij belt de procureur en krijgt de telefoontap. ''Ok Floor ik weet waar de oproep vandaan komt ik stuur koen en Tineke er op af.'' Verteld de chef me. Hij belt Koen en Tineke en ze gaan er meteen naartoe. Hij stuurt Robin en Femke als versterking mee naar het adres. ''Ok Floor we moeten nu wachten en vooral rustig blijven.'' Zegt de chef.

Na een half uurtje word de chef gebeld door Koen. ''Hallo koen wat is er?'' Vraag de chef. ''Tineke, Ik hoorde geluid binnen en ben naar binnen gegaan. Ik had Tineke gevraagd om op de wacht te staan voor moest er iemand naar buiten vluchten. Maar er was niemand binnen en toen ik terug kwam was Tineke weg! Zegt Koen helemaal over zijn toeren. '' Ok Ok rustig blijven Koen ik kom meteen naar daar.'' zegt de chef en haakt in. ''Wat is er aan de hand? ''Vraag ik. ''Floor ik heb niet veel tijd Tineke is verdwenen, ik ga nu meteen naar Koen toe. Blijf hier voor het geval dat ze zou terug komen Ok?'' Verteld hij. ''Ja is goed ga maar snel.'' Zeg ik hem. Ik blijf alleen op kantoor want iedereen is naar Koen, Robin en Femke toe. Na 10 minuten hoor ik iemand binnen komen. ''Chef ben je al terug?'' Zeg ik door de ruimte. Ik stap naar de deur en ga kijken. ''Dag schat. Heb je mij gemist?'' Zegt een stem. ''Jens!'' Zeg ik bang. Ik ren zo vlug ik kan naar de wc en sluit me op in een wc hokje.

Sorry dat het weer lang heeft geduurd voor het nieuwe deel. Ik ga proberen om meer te publiceren!💝

De buurtpolitie - Geen tijd om het uit te leggen -Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu