39.Kapitola

58 10 0
                                    

Cítim teplo na mojom čele. Sladké pery. Sú jemné a pomaly idú nižšie až k tým mojím perám. Otvárať oči sa mi nechcelo, bolo to príjemné. Lenže...zrazu som začula detský smiech. Vstala som a otvorila oči. Vo dverách stál ten malý zasran Matik. Povzdychla som si a späť si ľahla.

,,Čo? Ty ma nepojdeš zabiť?"prekvapene sa opýtal a priblížil sa k mojej posteli. Naraz som vstala, schmatla ho za ruku a hodila na posteľ. Začala som ho štekliť ako o život. Matik len prosil, smial sa a kopal do mňa

,,Čo sa to tu deje?!"opýtal sa matikov otec, ktorý si len tak vtrhol do mojej izby. Vzal Matika za ruku a mne chcel streliť jednu fajnu facku, no uhla som sa.

,,Ty sviňa"povedal si sám pre seba a držiac pevne Matika za ruku odišli z mojej izby.

,,To bude náročný deň"povedala som si a späť sa hodila na posteľ. Ešte som potrebovala spánok.

**********************

,,Poď dole Emma?"zakričal na mňa otec z kuchyne. Hneď som vyskočila z postele. Prezliekla som sa do kraťasov a čierneho tričká s nálepkami.

Rýchlo som preletela schody a dobehla až do kuchyne. Sedeli tam úplne všetci a moje obvyklé miesto zaberal Matikov otec. Postavila som sa k nemu a pozorovala každý jeho pohyb.

,,Čo chceš?"opýtal sa ma po chvíli a ja som mykla plecami. Zbožňujem keď ho môžem takto provokovať.

,,Emmka choď raňajkovať do vlastnej izby. Dobre?"navrhla mama a ja som na ňu prekvapene civela. Matikov otec sa nenápadne uškrnul a škodoradostne sa zasmial.

,,Prečo? Všetci tu budete spolu a ja jediná budem inde?"Opýtala som sa jej, no ona mi podala tanier a vydiličku aby som si mohla zo stola nabrať čo len chcem.

Tak som tak urobila a brala som si veci. No naschvál som zobrala aj z ujovho taniera nejednu párku. On sa na mňa naštvane pozrel a vstalbzo stoličky. Vtedy som ho obišla a sadli si na svoje miesto, kde doteraz sedel ON!

,,Vypadni ty zasraná puberťáčka!"skríkol po mne ujo a ja som ho ignorovala. Len som pekne jedna svoje raňajky na svojom mieste.

,,Ty kurva! Prac sa do svojej izby!"zvrieskol po mne a ja som sa naňho prekvapene pozrela. Ujo celý horel a naberal červenú farbu. Nikdy mi nikto nepovedal, že som kurva. To...V tej chvíli som nemala slov.

,,Tak to si prehnal Emil. Mojej dcére nebude nikto vravieť, že je kurva! Buď sa hneď ukľudniš a ospravedlniš sa jej alebo odídeš" zastal sa ma otec, ktorý hneď vstal zo stoličky s príborovím nožom v ruke.

V tej chvíli som urazene vstala a rozbehla sa do svojej. Izby. Už prosím boha nech prejde týždeň a ja budem v úžasnom Ríme na hotelovej izbe s mojím Rómeom.

**********************

,,Tak ahoj..."povedala moja teta a silno ma vyobímala a vypusinkovala. Už bola na odchode aj s Matikom a jeho otcom. Konečne!

,,Čaute"povedala som plná radosti, že odchádzajú a keď mama za nimi zavrela dvere rozbehla som sa do svojej izby a začala skákať po posteli.

Konečne nemusim čeliť malemu Matikovi. Konečne ma nebude musieť zobudiť o 6:00 a dať mi na hlavu ľad. Konečne! A ešte že sme sa zbavili jeho trápneho otca!

,,Emma...Niekto za tebou prišiel"zrazu vošla do mojej izby mama a ja som zoskočila z postele. Vyšla som a zastala na schodoch.

Na chodbe stála Saša. Uprene sa pozerala do zeme a podupkávapa si nohami. Bola som z jej príchodu prekvapená. Hneď som sa počula a hneď vbehla späť do izby.

,,Emma?"Opýtala sa Saša stojaca hneď pri dverách mojej izby. Od ľaku som nadskočila a pomaly jej otvorila dvere. Naskytol sa mi pohľad na červenú Sašu a premočenou vreckovkou v ruke.

,,A...Ahoj"pozdravila som sa jej a pustila ju do mojej izby. Ona hneď vošla dnu a automaticky si sadla na moju posteľ, kde začala plakať.

,,Bože...Ako mi to mohol urobiť!"zrazu zakričala Saša a spustila óbrovský plač kedy jej jedna vreckovka nestačila. Nastavila ruku a ja som sa na ňu chvíľu pozerala, no potom som jej podala balík vreckoviek.

,,Ani sa ma neopýtaš, že čo sa stalo?"zrazu sa ozvala a škaredo na mňa pozrela. Prekvapene som ostala stáť a až po chvíli si k nej sadla na posteľ.

,,Takže? Spusti"otrávene som povedala a prevrátila očami. Saša sa nadýchla a začala mi rozprávať o jej bývalých, jej mame a nakoniec o Alexovi! Vraj ju nechal. Že ona ho miluje, ale on ju ne. Chvála bohu!

,,Tak ja už pôjdem..."celá uplakaná povedala po necelých 4 hodinách rozprávania mi o jej nudnom živote. Ja som si vzdychla a vstala z postele. Saša urobila to isté a silno ma objala.

,,Ďakujem, že si ma vypočula"povedala a ja som jej s láskou objatie opätovala. Neskôr ma pustila a odišla domov.

Hneď potom som sa osprchovala a išla hajať. Po dlhom dni.

Emma a AlexWhere stories live. Discover now