2

144 26 8
                                    

Kaivan englanninkirjat repustani. Ne on pakattu pinkkiin Kånkeniin siististi. Laitoin ne valmiiksi eilen illalla. Katselen sivusilmällä taas Anjaa. Hän piirtelee jotakin kirjan sivulle. Toivon että osaisin itsekin piirtää. Pian kuulen neiti Hallan korkojen kopsunnan. Avaan aukeaman, jossa on viimeksi annetut läksyt. Olen tehnyt ne hyvällä käsialalla. Neiti Halla aloittaa läksyjen tarkistuksen ja hymyilee kohdallani tyytyväisesti. Aleksin kohdalla hän ei hymyile. Huomaan Kaisan virnistelevän luokan perällä. Aleksi ei ole taaskaan tehnyt läksyjään. Se on heistä jotenkin hauskaa. Hymyilen väkinäisesti muiden perässä. Neiti Halla ei näytä nauttivan tilanteesta. Ymmärrän kyllä miksi. Hän passittaa Aleksin pois luokasta.

Tunti on vihdoin ohi. Aleksi sai kuulemma jälki-istuntoa. Taas. Kaisa korjailee huulipunaansa pienen taskupeilin avulla. Yhtäkkiä hän kohottaa katseensa minuun ja sulloo peilin takaisin taskuun.
- Kuule. Mee pyytämään Anja meidän kaa ruokailuun, hän käskee hymyillen. Katson Kaisaa pöyristyneenä. Miksi hän haluaa olla Anjan kanssa?
- Tottakai! sanon riemastuneena. Vihdoin saan viettää aikaa Anjan kanssa!

Näen Anjan seisoskelemassa yksin ja kipitän tämän luo. Hipaisen Anjan selkää. Paita on puuvillasta. Hänen punaiset hiukset lepäävät kauniisti olkapäillä.
- Miten menee? kysyn hieman hermostuneena. Onneksi saan peitettyä jännityksen joten kuten äänestäni. Anja käännähtää äkkiä.
- H-hyvin, hän änkyttää. Minun käy häntä sääliksi. Kunpa voisin vain vaihtaa hänen kanssaan paikkoja.
- Okei. Tuutko syömään meidän kanssa ruokalaan sitte? kysyn ja yritän hymyillä. Se taitaa näyttää enemmän virnistykseltä.
- Öm.. En mä tiiä, Anja mumisee. Ääh. Mieti Netta, mieti! Anjan on pakko tulla. Sitten saan viettää aikaa hänen kanssaan ja Kaisa on tyytyväinen, että hoidin tehtävän.
- Eli tuut! Kiva! sanon iloisesti ja kiiruhdan takaisin Kaisan luokse joka puhuu jotakin Liinan kanssa. Toivon hartaasti ettei Anja suuttunut.
- Miten meni? Kaisa kysyy ja katsoo minua kulmiaan nostaen.
- Hyvin. Se tulee, kerron. Vaihdan painoa toiselle jalalle. Korkokengät tekevät jo kipeää.
- Oot paras! Mä hyvitän tän sulle! Kaisa riemastuu ja halaa minua pikaisesti. Jokin kuitenkin tuntuu väärältä. Miksi Kaisa haluaa olla Anjan kanssa? Liina hymyilee sivummalla ja katselee minua. Hymyilen takaisin mahdollisimman kauniisti. Jännitykseni lomasta se taitaa kuitenkin näyttää irvistykseltä.
___
Noin! Sori ku ei oo tullu lukuja ku olin mummilassa yökylässä. :D Mutta kertokaapas nyt toki mielipiteenne tästä jatko-osasta! <3 Ja SAIRAS kirjalla on nyt miltei 500 näyttö kertaa! Kiitos kamalasti! <3

LASIWhere stories live. Discover now