Deel 1

11 0 0
                                    

Lola

Vandaag weer een nieuwe dag in het weeshuis. Ik stap uit bed en loop naar de oude badkamer. Ik zit hier al zo'n 10 jaar en het word er niet beter op. Alle dingen zijn best oud hier. Ik kijk in de spiegel en zucht, ik wil hier zo graag weg maar ja dat kan jou eenmaal niet.

Ik hoor geschreeuw vanaf beneden. Dat zou Sasha wel zijn de eigenaar. Als ik mijn naam hoor kijk ik op en loop snel naar haar toe. Ik zie 2 mensen naast haar staan. Een man en een vrouw van middelbare leeftijd. Ze zien er netjes uit. 'Lola dit zijn Kirsten en Shane je nieuwe ouders' zegt Sasha. Zodra ik dat hoor krijg ik grote ogen. Zijn dit gewoon mijn nieuwe ouders! Ik ben verbaasd en hoor een klein lachje uit Shane zijn mond komen. Ik herstel me snel en stel me kort voor. 'Nou ga je spullen maar pakken dan wachten we hier op je' zegt Kirsten. Ik ren snel naar mijn kamer.

Ik pak mijn oude tas en doe alles erin wat ik heb. Kleding heb ik bijna niet dus dat past er makkelijk in. Ook mijn andere spullen passen er nog bij. Ik check voor de laatste keer mijn kamer en loop dan weer snel terug naar beneden.

Ik loop weer terug naar Shane en Kirsten en zie ze verbaasd naar mijn tas kijken. Ze zijn waarschijnlijk heel rijk dus ik snap het wel maar toch voel ik me een beetje ongemakkelijk. 'Wil je nog afscheid nemen van mensen?' Vraag Kirsten vriendelijk. Ik had hier toch geen vrienden dus schud ik van nee. 'Nou Oke dan mag je met ons mee' zegt ze vriendelijk en ik zie dat ze samen met Shane vooruit begint te lopen dus loop ik er snel achteraan. Ik kijk nog een laatsteg keer achterom en loop dan het gebouw uit met een blij maar ook nerveus gevoel. Wat zullen ze wel niet denken van me?

Ik bekijk Mn tas en zie dat hij vies is en vol vlekken. Ik schaam me er eigenlijk best voor nu ik zie hoe hun eruit zien. We stoppen voor een grote maar vooral dure auto. Ik bekijk de auto verbaasd. Als ik zie dat ze instappen doe ik dit ook en kijk rond. 'Vind je hem mooi?' Vraagt Kirsten lachend als ze mijn verbaasde blik ziet. Ik kijk op 'j-ja heel mooi' zeg ik wat zenuwachtig. 'Je hoeft niet zenuwachtig te zijn hoor' zegt Kirsten lief en ze glimlacht. Ik glimlach zwak terug en zie dat Kirsten terug draait.

~

Na een klein uurtje voel ik dat de auto tot stilstand komt. Ik stap uit en kijk naar het grote huis. Ze zijn dus rijk. Ik schrik een beetje en schaam me voor Mn tas. Ze lopen naar binnen en ik loop voorzichtig mee. Ondertussen kijk ik rond en ben ik best verbaasd. Het is zo groot! Ik zet Mn tas neer en doe Mn schoenen en jas uit. Mijn schoenen waren eerst wit maar nu niet meer. Kirsten neemt me mee de woonkamer in en gaat op de bank zitten. Ik neem voorzichtig naast haar plaats en kijk rond. Ik voel dat ze me een beetje bekijkt en voel mijn wangen rood worden. Ik kijk op als ik Kirsten hoor praten 'maar Lola vertel is wat over jezelf want ik ken je natuurlijk helemaal niet' ze glimlacht er lief bij en ik krijg en een veilig gevoel bij. 'Nou ik ben Lola ben 15 en word bijna 16. Mijn hobby is voetbal maar ik moest stoppen omdat het weeshuis het niet meer kan betalen. Vrienden had ik niet echt en ja dat was het wel een beetje' zeg ik wat nerveus. 'Oh en wanneer word je 16?' Vraagt Kirsten. 'Uhm volgende week dinsdag' ' oh oke, zou ik je maar je kamer laten zien?' 'Ja graag' zeg ik en ik sta op als ik zie dat Kirsten dat ook doet.

Ik loop Kirsten achterna naar boven en zie allemaal foto's aan de muur hangen. Mijn tas hangt over Mn schouder. Ik zie 2 jongens op de foto's staan samen met Kirsten en Shane. Eentje in mijn leeftijd en de andere net iets jonger denk ik. Ik loop op de overloop en hoor veel lawaai. Ik loop langs de kamer waar het lawaai vandaan komt en kijk snel een keer naar binnen. Ik zie een groep jongens zitten en ze zijn niet lelijk. Ik zie ze allemaal naar me kijken dus ik kijk snel weg en loop door. 'Zo dit is je kamer ga maar kijken' zegt Kirsten en ze doet de deur open. Ik stap naar binnen en kijk rond. Het is zo mooi en groot en wauw! Verbaasd kijk ik rond. ' oh ja en nog iets we hadden even naar je kleding maat gevraagd dus kijk maar in die deur' zegt Kirsten en ze wijst naar een deur. Ik loop erheen en doe hem voorzichtig open. Weer ben ik verbaasd en loop naar binnen. De kast hangt helemaal vol met kleding schoenen tassen en noem maar op van allemaal duren merken. Ik sla mn handen voor mn mond en loop langzaam naar binnen. ' ik laat je wel even zodat je kan omkleden enzo' zegt Kirsten en ze loopt weg.

Ik pak verschillende kledingstukken in Mn hand en ga rond door de kast. Ik pak een leuk setje en kleed me snel op. Ik kijk in de spiegel en draai een rondje, het is prachtig! Ik kijk nog wat verder in de kamer en zie nog een deur. Ik maak hem open en zie de badkamer. Ook daar loop ik naar binnen en maak wat lades open. In de ene la zitten allemaal haarspullen en Krul en stijltangen. Ook staat er veel make up. Ik stijl snel mijn haar en doe een klein beetje mascara op. Ik kijk in de spiegel. Het ziet er best mooi uit. Opeens zie ik nog een deur. Uit nieuwsgierigheid maak ik hem open.

Opeens zie ik het groepje met jongens zitten. Ik schrik en wil gelijk de deur weer dicht doen 'Hee wacht wie ben je?' Hoor ik iemand roepen. Ik doe de deur verder open ' ik ben Lola' zeg ik en ik word er verlegen van. 'Awh kom hier' zegt de jongen die op bed zit en ik loop er voorzichtig heen. Hij trekt me naast hem op bed. Iedereen kijkt me aan en zegt niks. 'En wie zijn jullie dan?' Vraag ik. 'Ik ben Joey' zegt de jongen naast me. 'Je nieuwe broer' ik knik. 'Ik ben Dave' zegt een jongen met donker haar en een bril. Hij is best schattig. 'En ik ben Max' zegt een jongen met iets lichter haar dan Dave. Ik knik en glimlach voorzichtig. 'Kom je bij ons op school?' Vraagt Dave. 'Ja' zeg ik. 'Gezellig' zegt Joey en hij glimlacht naar me. Ook hij is zeker niet lelijk en ziet er leuk uit. 'Vertel is iets over jezelf' zegt Max. Ik zeg hetzelfde als wat ik tegen Kirsten zei. Ze knikken allemaal geïnteresseerd. 'En jullie dan?' Vraag ik.

~~~~

Na een tijdje een leuk gesprek te hebben gehad en wat gelachen te hebben zijn de vrienden van Joey weg. Ik zit nog steeds bij Joey op de kamer en kijk wat ongemakkelijk naar beneden. 'He is er iets?' Vraagt Joey lief. Ik kijk snel op 'oh uh nee hoor'. Hij knikt als goedkeuring. 'Joey mag ik wat vragen?' 'Uhm ja tuurlijk' antwoord hij terug. Ik ga goed zitten en kijk hem nu ondertussen aan. 'Zou ik morgen met je mee kunnen fietsen naar school ik weet de weg namelijk niet' zeg ik wat verlegen. 'Nou nee sorry' zegt Joey. Ik kijk op en ik zie dat hij moeite doet om zijn lach in te houden. Ik schiet in de lach en geef hem een zachte stomp op zijn schouder 'natuurlijk mag dat zusje' zegt Joey. Als ik het woord zusje hoor glimlach ik en voel me al meer op mijn gemak. Ik glimlach naar hem en hoor Kirsten roepen dat we gaan eten. Beide staan we op en lopen naar beneden.

Ik loop de eetkamer in en ga op een stoel zitten. Joey komt gelijk naast me zitten. 'Zo' zegt Kirsten en ze zet een bij ons beide een bord eten voor onze neus. Beide beginnen we met eten. Joey stopt even 'mam is Liam niet thuis?' 'Nee hij is bij een vriendje en komt vanavond terug' antwoord Kirsten. Ik kijk vragend. 'Liam is mijn kleine broertje' zegt Joey die mijn vragende blik ziet. Ik knik van Oke en slik de brok in Mn keel weg. Daarna ga ik snel verder met eten.

Als ik klaar ben sta ik op en zet mijn bord in de keuken. Ik glimlach nog even naar Kirsten en zeg dat ik even boven ben. Snel loop ik naar mn kamer en kamer en doe de deur achter me dicht. Ik plof op bed en doe Mn nachtkastje open. Ik pak de foto van mij en mn broer en kijk er verdrietig naar. Ik veeg een traan van mn wang af als ik langer kijk. Mijn broer en ik zaten samen in het internaat maar hij heeft een ongeluk gehad. Ik zet de foto op het nachtkastje en blijf kijken. Ondertussen zijn er al veel meer tranen gekomen en huil ik zachtjes. Wat mis ik hem toch. Ik sta op en haal snel het kleine beetje make up eraf. Ik doe snel wat slaapkleding aan en ga in bed liggen. Ik huil zachtjes verder.

Joey

Ik zit op de bank en denk wat na over Lola. Ze is zo mooi en ook zo lief. Ik word wat jaloers als ik denk aan hoe Dave naar haar keek. Ik moet zo niet denken het is wel Mn zusje nu dus het zou toch niet kunnen. Ik zucht. En ik ga sowieso geen ruzie maken met Dave. Nu dat ik aan haar denk ze is al best lang boven. Ik sta op en besluit te gaan kijken. Ik loop zachtjes naar boven en loop richting haar kamer. Ik hoor iemand huilen en loop snel naar binnen. Ik zie een huilende Lola in bed en ik loop zachtjes naar haar toe en ga naast haar zitten. 'He wat is er?' Vraag ik lief en haal een pluk haar uit haar gezicht. Ze kijkt op en komt overeind. Ik sla een arm om haar heen en kijk haar aan. Ze vertelt me het hele verhaal over haar broer en begint nog harder te huilen. Ik trek haar in een knuffel en sus haar een beetje. Gelukkig is ze na een tijdje minder verdrietig. 'Wil je dat ik bij je blijf vannacht?' Vraag ik lief. Ik zie ze knikken en zie dat ze gaat liggen dus ik ga naast haar liggen en sla mn armen om haar heen. Ik wacht tot ze in slaap is gevallen en val dan zelf ook in slaap.

Zoo deel 1 is klaar. Ik heb er echt lang over gedaan. Het heeft maar liefst 1828 woorden dus ik hoop dat jullie het leuk vonden

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Jun 15, 2018 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

A whole New life Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu