9.Bölüm

587 48 20
                                    

"Gidiyoruz baban sana pandoranın kutusunu açıcak"

**

"Yağız..." dedi Hazan derin bir nefes alıp  bakışlarını dışarı çevirip eve baktıktan sonra tekrar Yağız'a bakıp  konuştu.

"Babamla tek konuşmak istiyorum" dediginde Yağız kafasını sallayarak Hazan'ı onayladiginda  Hazan bakışlarını dışarı çevirip  nefes verdikten sonra arabadan indi.Ilk defa bu eve ayakları geri geri gidiyordu küçüklüğünü genç kızlığını geçirdiği bu eve ilk defa yabancıydı sanki. Neyle karşılaşacağını bilmeden babasıyla yüzleşmeyi kafasında ki sorularının cevaplanacagini bilsede içinde ki korkuya engel olamıyordu.Hazan kafasında ki düşüncelerle zili çaldığında çaldığı zille irkildi düşüncelerinden sıyrılıp kendi kendine konuştu 'sakin ol' diyerek gözlerini yumarak  açtığında annesini gördüğünde burukça gülümseyerek içeri geçti.

"Nasılsın kızım ?" Diyen annesinin sesiyle çantasını koltuğa bırakıp tekrar annesine  baktı ilk defa bu kadar tedirgindi. Hazan bakışlarını etrafta gezdirerek konuştu

"Babam ?" Dedi  sorarcasina annesi titreyen sesiyle konuştu " yukarda seni bekliyor" dediğinde Hazan tam çıkacakken annesi onu kolundan çekip kendine yasladı saçlarını severek konuştu "seni çok seviyorum kızım bunu sakın unutma"

**

2 yıl Önce

"H-hasan  bey olmaz " dedi Yağız kravatını gevşeterek tekrar konuştu "Hazan'a anlatın gerçeği " dediğinde Hasan kafasını iki yana sallayarak aceleyle konuştu

"Olmaz Yaģız ben kızımı kaybedemem o adamın gelip kızımı almasina razi olamam" dediğinde Yağız kaşlarını çatarak konuştu

"Ne gelip alması... bana her şeyi anlatır mısınız ? " dediğinde Hasan geriye yaslanarak Yağız'a baktı.

Şimdi

"B-baba" diyerek içeri girdi Hazan aşağıda annesinin sarılisindan  sonra vücudu titreye titreye babasinin yanina çıkmıştı.

"Gel kizim" diyen babasının sesiyle kapıyı kapatıp yavaşça koltuğa oturdu.

"Baba ben her şeyi öğrenmek istiyorum " dediğinde Hazan bakışlarını babasına sabitleyip konuşmasını bekledi.Hasan elinde ki kalemi bırakarak kızına baktı sanki  bir daha göremeyecekmiş gibi kızının yüzünü inceledikten sonra burukça  gülümseyerek konuşmaya basladı.

"Hazan, canım kızım  sen evlatlıksın" dediğinde Hazan alayla güldü " n-nediyorsun baba ?" Dedi baba kelimesinin üstüne basarak sanki bu kelime onun bu kabustan uyanışı olucakmışcasina tekrar konuştu.

"Baba" dediğinde Hasan bey gözünden akan yaşa engel olamamıştı.Hazan kafasını iki yana sallayarak konuştu "Baba " dedi tekrar bu kez çaresiz çıkmıştı sesi yıllarca yalan bir hayat mi sürmüştü ?

"B-babanla  ben çok yakın arkadaştık baban o zaman batağa batmıştı bizim ise-" dediğinde  gözlerini kızından kaçırarak konuştu.

"Çocuğumuz olmuyordu" dedi. Hazan  yavaşça süzülen yaşlara aldırmadan bakışlarını babasından ayırmadan onu dinliyordu.

"Benden para alma karşılığında seni bize verdi " dediğinde Hazan gözlerini kapayarak  yutkunmaya çalıştı boğazında duran yumru o kadar büyüktü ki nefesini kesiyordu.

GEÇMİŞ-i GELECEKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin