Tanıtım

23.2K 407 47
                                    


Gönül Savaşları

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Gönül Savaşları

Tanıtım

1331 – İngiltere

Genç kral III. Edward, çocukluğunu babasının gücünü ve yetkisini sınırlamak isteyen soylular ile olan mücadelesinin gölgesinde geçirmiş, yıllarca babasını aşığı Baron Roger Mortimer ile birlikte tahttan indiren Fransa prensesi annesi Isabella'ın kuklası olmuştur. Tahta çıktıktan tam üç sene sonra bir gece baskınıyla Roger Mortimer'i hain ilan ederek tutuklatıp idam ettirmiş, annesi Isabella'yı ise onurunu korumak adına sürgüne yollamıştır. Hiçbir gölge altında kalmadan gücü eline almışken, gözünü, babasının tahttan indirilmesinde rol oynayarak nefretini kazanmış Fransa topraklarına dikmiştir. Fransa Kralı Philip uzunca bir süre annesinin gölgesinde kalan Edward'ı pek ciddiye almazken gençliğinden faydalanarak hem bağımsızlığını kazanan İskoçları desteklemektedir hem de Akitanya ve Gastonya üzerindeki haklarını tanımamaktadır. Bu durum, henüz on dokuz yaşındaki nefret dolu genç kralı daha da öfkelendirmektedir. Babasının akıbetinden ders çıkararak etrafını saran soylulara güvenmeyen Edward sadık birkaç lordu ile gizli toplantılar düzenleyerek Fransa üzerine yapacakları hamleleri tasarlamaya başlamıştır. Bu görüşmeler akabinde krala bağlı ve sağdık birkaç liman şehrine mektuplar yollanarak ileride Yüzyıl Savaşları olarak anılacak mücadelenin fitili ateşlenmiştir.

İngiltere'nin kuzeyindeki liman şehri Whitehaven'ın lordu olan Thomas Dorcey'in eline aynı senenin şubat ayında bu gizli mektuplardan biri ulaşmıştır. Kral sahip olduğu gemileri onarıp eksiksiz hale getirmesini, askerlerini her an savaşa girecekmişçesine hazır tutmasını emretmiş, bu hazırlıkları olabildiğince gizli tutmasını buyurmuştur. Kralına ve hanedanına güçlü bir bağ ile sadık olan Lord Dorcey için, menzillerine girdiği an tekneleri dahi İskoç saldırısına uğrarken bu emri yerine getirmek oldukça güçtür. Savaş hazırlığı olarak gördüğü bu emre itaatsizliğin topraklarına mal olacağını düşünürken, Kral Edward'ın bilgisi dâhilinde, yıllardır mücadele ettiği küçük Whithorn Adası'nın İskoç beyi Norris Avalon ile görüşür. Süregelen çatışmanın iki tarafa da yararı olmadığını anlatarak aralarında ticarete dayalı bir saldırmazlık anlaşması kurulmasını teklif eder. Bu teklif ilk anda Norris Avalon'a cazip gelse dahi anlaşmanın herhangi bir saldırı karşısında onları gafil avlamak için kullanılabileceğini düşünerek tereddüt eder. Ilımlı geçen görüşmelere rağmen karşılıklı güven sağlayamadıklarında ise süregelen çatışmayı bitirip iki şehir arasında kalıcı barışın sağlanması adına daha önce eşi görülmemiş bir karar alınır. İyi niyet göstergesi ve varılan anlaşmanın garantörü olarak birbirlerinin kızlarını kendi himayeleri altında ve resmi misafir statüsünde bir sene ağırlamayı uygun bulurlar. Buna göre, İskoç Merida Avalon Whitehaven'daki Dorcey Kalesi'nde bir sene misafir edilecektir. Aynı şekilde, Leydi Grace Dorcey de İskoç topraklarındaki Whithorn Kalesi'nde bir sene boyunca ağırlanacaktır. Herhangi bir taraf anlaşmaya uyulmadığı takdirde misafir rehine statüsüne geçecek ve kararlaştırılan fidye ödenmedikçe karşı tarafa teslim edilmeyecektir.

Yapılan bu anlaşma, farklı krallıklara ait iki ayrı şehri yöneten adamlar için oldukça karlıyken rızalarına başvurulmayan iki genç kızın hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirmiştir. Doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmalarıyla hem Merida hem de Grace için düşmanlık ve dostluğun, aşk ve nefretin arasında duran keskin çizgiler birbirine karışmıştır, artık kime kin gütmeleri gerektiğini bilemezken kendilerine ihanet eden gönülleri ile savaşa girmiştirler.

Yazan ; İlknur DUMAN

* * *

Selam ! Gönül Savaşları'nı düzenlemeye başladım ! Hikayenin ana konusu sabit kalsa da akışında değişiklikler olacak, olay örgüsü farklı ilerleyecek. Birkaç yeni karakter de katılabilir. O yüzden eskiden okumuş olanların ön yargılı davranmasını istemem, aşina olduğunuz karakterlerin farklı bir hikayesini okuyacaksınız bu kez, ilk bölümü eklediğimde ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Hikayenin eski hali içime hiç sinmiyordu, bu kez daha sağlam bir zeminde kuracağım. Umarım beğenirsiniz, hepinizi öptüm :-*

Kamu telah mencapai bab terakhir yang dipublikasikan.

⏰ Terakhir diperbarui: May 29, 2021 ⏰

Tambahkan cerita ini ke Perpustakaan untuk mendapatkan notifikasi saat ada bab baru!

Gönül SavaşlarıTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang