bölüm 69

173 12 4
                                    

Bismillahirrahmanirrahim

Selamun aleykum . Nasılsınız bakalım ??? Bölüm yazmayalı baya olmuş ve ben sizleri çok özledim .

Bugün günlerden 28 Şubat . 28 Şubat olaylarını biliyorsunuzdur .

28 Şubat olaylarında ülke olarak maddi ve manevi zorluklarla karşı karşıya geldik . Heleki bizim üzerimize kapalılara daha çok baskı vardı . Kısaca anlatıyım .

Kapalı bayanları üniversite , iş yerlerine sokmuyorlardı . " SİZ KAPALISINIZ KONUŞMA HAKKINIZ YOK " diyip atıyorlardı . Üniversite'ye girmek istiyorsanız ya başınızı açacaksınız yada derse girmiceksiniz . Derse girebilmek için zorla başlarını açanlar , peruk takanlar , ağlayarak başlarını açanlar oldu . Başörtülü öğretmenlerimizi açığa aldılar . Ve bu öğretmenlerimiz 5 - 10 sene çalışamadılar . Ne kadar kötü dimi . Ben size kısaca anlattım daha neler neler var bir bilseniz .

Bu kadar olay yaşanmış bide günümüzdeki tesettüre bakın . Bunu herkes için söylemiyorum bazı kişiler hem kapalı hemde tırnaklarında oje var . O bayanlar sen tırnağına oje sür diyemi üniversiteye giremedi , açığa alındılar .

Evet biz bugün kapalı şekilde her yere gidebiliyoruz  gezebiliyoruz çok şükür ülkemizde ezanda okunuyor . Ama böyle devam etmeyebilir . Bundan 2 -3 sene sonra ne olacağımızı kim bilebilir ki . Belki yine o eski günler geri dönecek bilemeyiz . O yüzden başımıza taktığımız başörtüyü sahip çıkalım . İmamhatip veya kapalılık hakkında salak salak konuşan insanlar var . Bu insanlar karşısın da sessiz kalmayalım .

Ben 28 Şubat olaylarını yaşamadım daha o sene dünyada bile yoktum ama çevremdeki kişilerden , televizyonlardan dinliyerek , izleyerek o olayları yaşamış kadar oldum .

Allah'a emanet olun . 😊

Kapalı Gençlere : TavsiyelerWhere stories live. Discover now